Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Karol S ON Tamten (6056 niezalogowanych)
12 Posty
Wiking
tzn?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
eMKaeS napisał:
Nie masz pojęcia jak bardzo wróciłeś mi wiarę w tę garstkę dobrych Polaków, dziękuję. Wiesz co, zapisując się na korepetycje mam ten + że babka może mnie uczyć tego czego ja chce i zawsze mogę przecież z nią zrobić takie rzeczy jak CV, list motywacyjny, a co do referencji mam pytanie, czy jeśli mam kurs na wózek widłowy, umiem rzeczywiście nim jeździć bo to żadna filozofia i mam znajomego który ma dużą firmę z wielkim magazynem, czy gdyby mi napisał referencje że pracowałem tam 3 lata ( a nie jest to prawda) to czy by to przeszło?

jasne, ze przejdzie, tu wszysko przechodzi. Tyko niech napisze te ref. po polsku, to bedzie wiadomo, ze orginalne. W norwegii warto miec w pracy swoj sprzet, wiec moze wez ten wozek ze soba. Napiszesz w CV, ze jestes posiadaczem wozka i praca sama wpadnie.
No i jeszcze ten kurs, u bakli co to cie nauczy tego czego chcesz.

Przyjezdzaj!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Wiking
planuje zabrać ze sobą 15 tys. starczy mi na 3 miesiace?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Wiking
aha, i kiedy zaczyna sie sezon? w Czerwcu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
eMKaeS napisał:
planuje zabrać ze sobą 15 tys. starczy mi na 3 miesiace?

NOK ? jak będziesz się chciał zahaczyć na mieszkanie które przeważnie jest z kaucją to akurat ci starczy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
138 Postów

(Margaret1975)
Stały Bywalec
Poszukajcie pokoju u Polakow na poloniusz.pl. Bedzie taniej i latwiej znalezc lokum. Auto najlepsze rozwiazanie.tez mam auto bo bez niefo nie umiem sie ruszyc a codziennie dojezdzam autobusem do oslo do pracy bomszybciej hehe. Powodzenia.mnie ma co sie zastanawiac. A kurs najlepiej tutaj przy jakims kosciele czy cos w oslo. Poszukajcie na forumnorwegia.net .najlepiej bo skoro nie macie pieniedzy to po co na start wydawac na kurs. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Wiking
nie NOK tylko PLN nie wiem dokladnie ile to bedzie ale pewnie kol 25 NOK, aha i jak jest z wypłatami? tygodniówki czy co miesiąc?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Rafał Witkowski
(Raf_Wit)
Wiking
Wacek słusznie ironizuje twój tok myślenia.

A po tobie widać, żeś młody ..

Jeżeli uważasz, że fer jest oszustwem zdobyć pracę o której nie masz pojęcia poza tymi dwiema godzinami, kiedy ledwo ogarniałeś kupkę palet na placu szkoleniowym, to proszę bardzo. Dzisiaj pewne pojęcia się zatarły. Jednak spróbuj pomyśleć o ludziach którzy przerastają cię doświadczeniem i starają się o tę samą pracę.

Wózek rzeczywiście nie jest mega skomplikowany ale jak wsadzą cię na test na boczniaku na ws albo rzucą na linie, to poczujesz różnicę między kursem a prawdziwą pracą na wózku.

Więc zwykłym oszustwem będzie zdobycie pracy na fałszywych papierach, ale jeżeli tak chcesz zaczynać przygodę z pracą.
Na szczęście mamy wolną wolę.

Proponowałbym skoczyć do jakiejś tymczasówy o ile cię wezmą, a najprościej na jakiś sklep z materiałami budowlanymi.

Jeżeli chcesz rzeczywiście umieć jeździć na wózku to zdobądź doświadczenie albo bądź uczciwy bo jak sam przyznałeś można na wózku jeszcze jeździć nie rzeczywiście.

Uczciwość i szczerość w pracy da ci tą przewagę, że mało kto potraktuję cie w przyszłości nie uczciwie.

A jak cię wezmą do pracy to przynajmniej będą wiedzieć, że trzeba cie trochę przeszkolić, bo i tak od razu zobaczą, żeś 3 lat nie przejeździł.

Za to ze spokojem mogę ci podpowiedzieć, że gdzie cię nie spytają o doświadczenie, prawda jest taka i to możesz im powiedzieć o swojej osobie, że kumaty wózkowy jest w stanie każdy sprzęt ogarnąć w tydzień, dwa (zależy od natłoku pracy) żeby zapieprzać zgodnie ze standardami.
Ale jednak 2 tygodnie to nie dwa lata

p.s.
Jeżeli masz 21 lat, pamiętaj, że pracę na wózku zacząłeś w wieku około 18 lat, jeżeli kończyłeś technikum, to będzie pierwsza wtopa i upewnij się jaką datę masz na papierach z kursu.
Acha, od razu niech znajomy dopisze, że pracowałeś na skanerach, to też się przydaję. No i wiesz, ta reszta formułek, sumienny, uczciwy..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Wiking
słuchaj stary, to w moim interesie jest żeby pracować dobrze, bo jeśli został bym dłużej i starał się poznać język i sumiennie pracować to mam szanse dostać lepszą ofertę. Ja nie wyjeżdżam od zaraz tylko planuje pod koniec roku bo mam tu wiele spraw do załatwienia i trzeba zdobyć te 15 tys. a w między czasie bardzo chciałbym zdobyć doświadczenie, ja temu znajomemu mówiłem, że jeśli bedzie taka możliwość to żeby mnie zatrudnił nawet za najmniejsze pieniądze, ale mówi że na razie ma tylu pracowników ile trzeba jeśli się zwolni coś to mnie przyjmie, ja to szanuję i nie wiem czy przez ten czas się to stanie, jeśli nie to i tak oszukam pracodawce bo będę do tego zmuszony, tylko że jeśli będę się starał a nie odpierdalał maniane z zegarkiem w ręku kiedy już do domu to czy to coś złego? komuś to przeszkadza?

P.S
Czy jak wynajme z kolega pokoj to placimy za pokoj na 2 czy kazdy z osobna i tak?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Przyjedz tylko nie mów zes jest z Pl
Już chyba wiem dlaczego muszę każdemu Norwegowi którego poznaje mówić
Ze w Polsce sa rownież fachowcy którzy znają sie na pracy
Mamy demokrację itd ale ja już głupieje, wszyscy chcą do NO a tu tylko z 10 tys etatów rocznie sie pojawia w ofertach
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok