Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
sebastian20 (7378 niezalogowanych)
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
heka napisał:
mam pytanie a Ty umiałeś norweski jeszcze przed przyjazdem do Norwegii ? czy nauczyłes się będąc na miejscu ....bo wiadomo że Norwegia to nie Anglia....
duzo osob chodzilo na kurs przed przyjazdem..... wiele osob przygotowywuje sie do wyjazdu i robi to na prawde z glowa...

dobre serduszko, dobor dobrem... moze na misje pokojowa do afryki wyjedz - z takim nastawieniem do Norwegii?? buahahahahhah

i jesli proste slowa innych wypowiedzialne wprost i tak zwana znieczulica tak bardzo Cie denerwuje to moze lepiej odpusc sobie ten kraj... miejscowi maja wyjebane na problemy innych, polcy ktorzy sa dluzej rowniez, a kazdy mowi wprost to co mysli.. nikt tu nie bedzie mowil albo nie mowil czegos bo tak wypada albo nie bedzie robil czegos bo kurcze "co ludzie powiedza"... goraczkujesz sie tak bo jeszcze jestes w PL, a my juz odwyklismy od stresow i nerwow, to dla nas jakies takie obce juz troszeczke...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
Dino napisał:
Wacek1 napisał:
Mysle, ze polacy powinni sie trzymac razem!! Wstyd! Pytanie, za co powinni sie trzymac?

Jak na razie trzymają się za gardła. Ogólnie to fajna nacja. Od wieków skłóceni, podzieleni i walczący między sobą. Coś jak dawna Jugosławia, tylko bez możliwości podziału na odrębne państwa.

e tam.... Slazacy to od zawsze niemcy ze swoim hajmatem... niekotrzy mowiacy po polsku na pomorzu zwykli mowic: >>u nas w niemczech to to i tamto...<<.. gorali nie licze ale jakby cos sie dzialo pewnie tez by sie oldaczyli i zechcialo bym im sie miec wlasne panstewko
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
Yatsek napisał:
... goraczkujesz sie tak bo jeszcze jestes w PL, a my juz odwyklismy od stresow i nerwow, to dla nas jakies takie obce juz troszeczke...

Święte słowa, Yatsek, kiedy odwiedzam PL, to mam wrażenie, że życie biegnie tam jak na przyspieszonym filmie, wszyscy za czymś gonią, wszędzie się spieszą, spoceni i zestresowani. Po powrocie potrzebuję ze dwa dni na odpoczynek i powrót do normalnego (powolnego) życia .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Antoni Pawlicki
(JanekP)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
Yatsek napisał:
Dino napisał:
Wacek1 napisał:
Mysle, ze polacy powinni sie trzymac razem!! Wstyd! Pytanie, za co powinni sie trzymac?

Jak na razie trzymają się za gardła. Ogólnie to fajna nacja. Od wieków skłóceni, podzieleni i walczący między sobą. Coś jak dawna Jugosławia, tylko bez możliwości podziału na odrębne państwa.

e tam.... Slazacy to od zawsze niemcy ze swoim hajmatem... niekotrzy mowiacy po polsku na pomorzu zwykli mowic: >>u nas w niemczech to to i tamto...<<.. gorali nie licze ale jakby cos sie dzialo pewnie tez by sie oldaczyli i zechcialo bym im sie miec wlasne panstewko

Aj, mniejszości narodowe wyliczasz. Ja mam na myśli tych, co się zowią Polakami i patriotami, a różnią się tylko uwielbieniem dla poszczególnych polityków. Daj im tylko broń i możliwości, to zobaczysz rzeź, jakiej Polska długo już nie widziała.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
heka napisał:
dziekuje ))) bardzo już wiem gdzie szukać ....masz dobre serduszko zaraz wyśle cv
takie to wszystko slodkie jak piszesz az do bolu... Ty to chyba katechezy w PL prowadzilas, co?? oderwana od rzeczywistosci i za nic w swiecie nie przyjmujesz do siebie tego ze rzeczywistosc to prawdziwa kurwa i trzeba na ostro, inaczej to Ciebie ruchaja w tylek...

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Nowicjusz
zajebiście pożartować z innych ...jeśli Wam co niektorym tak nie odpowiada atmosfera w Pl bo wszyscy tutaj sa zestresowani to po co w ogóle przyjezdzacie ....w PL tak jest bo życie jest tu ciężkie WAM się udało wyjechac gratuluje ...nie każdy ma taka możliwośc ...ale po co linczować ,nasmiewać sie i wypisaywać ...czy tylko po to żeby kogoś urazić ....i mu pokazać ,że jest się lepszym ...czy o co chodzi ....nie stać was na odrobine przyzwoitości i napisanie ...jeśli szukasz pracy to może sprubój zacząć od tego czy tego po prostu pokierowac ...a tu pieko rozpętujecie ...na tym forum ....co niektórzy wypisują ,że nawet nie warto próbowac .....to jeśli Wy tam macie zle to wracajcie do zestresowane życiem Polski ....zobaczymy jak wam się tu życie ułoży.....DOBROĆ SERCA WYPŁYWA Z WEWNĄTRZ a nie z nuki katechezy .....nie prosiłam na tym forum o to by mnie wyzywano i atakowano ...wysłałam grzeczne zapytanie a u niektórych odrazu zapaliła się dziwna lampka nienawiści .....spoko nie rozumiem .....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Antoni Pawlicki
(JanekP)
Wiking
umiesz liczyc to licz na siebie. sa rozni ludzie i kazdy jest inny.Tutaj jest wyjatkowe natezenie chamstwa ale nic z tym nie zrobisz. najlepiej miec dystans, bo to internet i nikomu w morde dac nie mozesz, wiec nie ma co sie denerwowac.
jak chcesz jechac do Norwegii to naucz sie jezyka , to jest jedyna dobra rada jaka stad mozesz wyniesc.
a pracy tutaj na pewno nie znajdziesz.
w ogole co to za praktyka ze kobieta zajmuje sie interesami rodziny? od tego jest facet, do niego miej pretensje.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Nowicjusz
JanekP ...nei takie było zamierzenie przecież wiadomo ,że pracy na forum nie znajde ...starałam się zorientować co i jak skoro nie ma się w Norwe nikogo to od czegoś trzeba zacząć ...ogólnie to ja się nie denerwuje ...mam wyjebane na to co piszą ...odpisuje grzecznie ...zawsze grzecznie tak zostalam wychowana ....Z WIELKIM RYJEM NIEGDZIE SIĘ CZŁOWIEK NIE ZMIEŚCI .....staram się od czegoś zacząc i w sumie to dzięki jednej dziewczynie zaczęłam wysłałam cv na 15 ofert z 21 możliwych ....jeśli się ktos odezwie to świetnie a jeśli nie to przecież i tak nic mnie to nie kosztuje więc będę próbowała dalej...ja wyznaje taką zasade ,że najlepiej się odwrocic i isć w swoją strone jak z głupim dyskutować ....więc w ryja tym bardziej nie ma co bic .......ale wiesz co zastanawia mnie jedno ,że Polacy za Granicą mają taka dziwną cechę zapomonają że im nogi z Polski wyrosły ....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Antoni Pawlicki
(JanekP)
Wiking
Klamiesz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok