Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
sebastian20 (7378 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
oppland napisał:
...przemyśl to sobie
a co nie widzicie, że ona długo się zastanawia nad wszystkim
nawet nad własnym ślubem już ponad 12 lat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Nowicjusz
słuchaj no nie życze sobie ....bo to już za daleko zaszło ....nie zamierzam tolerowac takie chamstwa .....niekt ci tu nie każe komentowac tego co ja pisze więc miej godnośc i spadaj z tej dyskusji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...w

takim razie,usun

konto i zgin przepadnij !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
heka napisał:
słuchaj no nie życze sobie ....bo to już za daleko zaszło ....nie zamierzam tolerowac takie chamstwa .....niekt ci tu nie każe komentowac tego co ja pisze więc miej godnośc i spadaj z tej dyskusji

Dziewczyno jeżeli uważasz, że cokolwiek ci się tutaj należy, to jesteś w błędzie, narzucasz się z błaganiem o pracę takich jak ty jest tu tysiące na miejscu

Zainwestuj w siebie , naucz się norweskiego , odłóż 50 tys zł na start, bo praca to jedno , a znalezienie mieszkania bywa trudniejsze , na visingi nawet po 40 osób przychodzi !

Poza tym każdy ma jakiś znajomych bez pracy , czasami jest tak , że osoby z norweskim mają problem ze znalezieniem pracy...

To forum to nie jest PCK - Anglia i Holandia - to obecnie najlepsze miejsca na szukanie pracy, przez agencje w Polsce czy na miejscu

Pamiętaj każdy jest Kowalem swojego losu , prosić możesz zawsze , ale tu praca i mieszkania nie rosną jak "grzyby po deszczu", a rośnie systematycznie ilość Polaków
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
tymon ...
(tymon)
Wiking
Heka , siedze na tym forum pół roku, od tego czasu wysyłam CV jako hydraulik , staram się w miedzy czasie uczyć norweskiego, i powiem Ci tylko że w norwegii mają kupę czasu, Ja dopiero po 4 miesiacach dostałem info że albo nie spełniam warunków (nie mieszkam obecnie w Norwegii) albo żebym zaktualizował dane i czy dalej jestem zainteresowany - to po pięciu miesiacach. Zatem zacznij się uczyć norweskiego , a znając ironię losy , jak wyjedziesz na szapragi to się wtedy odezwą z Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Nowicjusz
tymon pewnie masz racje znając moje szczęscie to tak ....a co do reszty tych wspaniałych komentarzy ktore dostałam to ręce opadają ....jak tam mozna w ogóle komuś napisać ...nie bioer slubu bo nie chce a to jest moja prywatna sprawa ....dziecko moje nie jest od tego żeby się gdziekolwiek tułac ...jak nie macie pojęcia o sprawie to nie wpiprzajcie sie w taki wypisywanie bzdur ....a jak tak co niektórym zle w tej Norwegii to zaprasz do kraju na pewno bedziecie życiem tutaj zachwyceni .....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Antoni Pawlicki
(JanekP)
Wiking
Nie ma lekko ale roboty to tam jest duzo tylko trzbeba miec kwalfikacje. 50 tysiec zl na start to ja nei wiem skad zes Ty wytrzasnal, Kto jedzie jako tania sila robocza do innego kraju majac taki zapas gotowki? Siedz kobieto w tej Polsce bo Norwegia to dziki kraj i jeszcze Ci te dziecko zabiora, jak zobacza ze smutne chodzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Nowicjusz
nie narzucam się wysłałam zapytanie nikt nikomu nie każe odpisywać i mieszac kogos z błotem ...brakuje co niektórym pewnych zasad wychowania lub umiejetnego i delikatnego przedstawienai sprawy ....Polaków będzie w Norwegii coraz więcej ...i nie unikniecie tam tego to tylko kwestia czasu jak będzie ich tam mase ....jak wszędzie w Niemczech w Anglii czy Holandii ...ale nie ma to jak wspomóc dobrym słowem Polaka ....cóż ...tak jak o nas w świecie mówią tak jest ....pozdrawiam z całego serca ....już nie chce pomocy chyba od nikogo z was ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Na Twoim miejscu nie liczyłabym na pomoc z forum, jak sama sobie nie znajdziesz to Ci nikt nie pomoże.

Tutaj masz linka do ogłoszeń dla kucharzy:

www.finn.no/finn/job/fulltime/result?sort=0&keyword=kokk
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Nowicjusz
JanekP dziekuje za słowa otuchy ...moje dziecko smutne nie jest ale wiem czemu tak piszesz bo troszke poczytałam o tamtejszej opiece ....tak czy inaczej pracy poszukam ...najciekawsze jest to ,że ludzie ktorzy tak tu wypisują sami kiedys zaczynali i ciekawe czy mieli na start 50 tyśięcy jak by im ktos nie pomógł to nawet nad Polskie morze nie dojechali ...ale cóz zapomina sie szybko o wszystkim .....nie zycze nikomu zle mam nadzieje ,że wszyscy macie tam dobrze lepiej niż Polsce ...cieszy mnie to że ktoś układa sobie lepszą przyszłośc ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok