Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
408 Postów

(maszkar)
Wyjadacz
maszkar napisał:
jasta102 napisał:
ty ucieszny koźle nawet nie próbuj ze mną o Biblii zaczynać
weź się za Wikipedię kreaturo
Liczba Bestii – zwykle jednoznaczne z liczbą 666, a odnoszące się do jednej z postaci księgi – Bestii (uosobienia Szatana). 666 to w teologiach większości wyznań chrześcijańskich zaprzeczenie boskiej doskonałości ("boskie cyfry" to 1, 3 i 7), a także parodia Trójcy Świętej. Czasami używane jest "FFF" ("F" jest szóstą literą alfabetu łacińskiego). Zapisana jest w Apokalipsie świętego Jana:„
Tu jest [potrzebna] mądrość. Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy: liczba to bowiem człowieka. A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć.
pl.wikipedia.org/wiki/Liczba_Bestii

ty prostych tekstów nie rozumiesz, a chcesz Biblię ogarnąć koźlim łbem

Czego mam nie zaczynać? To doktorat z teologii też masz? Zabawny staruszek
1. 666 jest liczbą człowieka i bestii
2. 666 nie jest zaprzeczeniem boskiej doskonałości, a raczej niedokończoności, bo Bóg w 6 dni ukończył niebo i ziemię, i wszystko co w nich, na nich się znajduje, a siódmego dnia w sobotę odpoczął i poświęcił go, czyniąc tym akt stworzenia doskonałym.
3. 666 jest także liczbą, symbolem niepohamowanego bogactwa: 1 Król. 10:14
" Ilość złota, jakie napływało do Salomona w ciągu jednego roku, wynosiła sześćset sześćdziesiąt sześć talentów..."(BW) i związanej z tym chciwości ludzi nienasyconych.
4. 666 nie ma nic wspólnego z trójcą świętą, która jest późnochrześcijańskim wymysłem.
5. 666 nie ma nic wspólnego z alfabetem łacińskim. Nowy Testament został spisany po grecku, a niektóre urywki po aramejsku.
6. 666 z wersetu 13, to formuła zadania matematycznego zawierającego odpowiedź : Co to jest? Po wodzie pływa i kaczka się nazywa.

Zaiste potrzebny jest rozum żeby to zrozumieć, ale Tobie nikt go nie sprzedał

A do czerpania wiedzy z wiki też potrzebny jest rozum, bo wiki często tworzą palanty podobne do Ciebie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
koźle ty nawet reklamy musisz modyfikować
trzy szóstki są umownym symbolem
ale nie dla takich durni jak ty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
408 Postów

(maszkar)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
koźle ty nawet reklamy musisz modyfikować
trzy szóstki są umownym symbolem
ale nie dla takich durni jak ty

Daj jakiś argument z Biblii, lub wiki, biblijny wikipedysto. Czyżby pozostały Ci tylko inwektywy. Nie znalazłeś na wiki? Może zatem rzeczywiście czas poczytać Biblię, biblijny internetowy znawco niczego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
408 Postów

(maszkar)
Wyjadacz
jasta102 napisał:

Nie widzę kontynuacji tematu, a tylko zaflegmioną gębę, flegma głównym argumentem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kilkanaście lat dyskutowałem na forum religijnym
z baptystami, dnia siódmego, rzymskimi i wszelkimi innymi
już zatkałem w realu dwóch księży katolickich i parkę Świadków
a z pajacem nie będę się mocował
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
408 Postów

(maszkar)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
kilkanaście lat dyskutowałem na forum religijnym
z baptystami, dnia siódmego, rzymskimi i wszelkimi innymi
już zatkałem w realu dwóch księży katolickich i parkę Świadków
a z pajacem nie będę się mocował

Dobry jesteś A oprócz siebie samego ktoś Cię jeszcze chwali? Proszę zagnij mnie tak jak i tamtych. "Samochwała w kącie stała..." Na razie widzę po tych Twoich kilkunastu latach tylko zlasowany mózg i uwiąd starczy. No, naprzód zaginaczu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
408 Postów

(maszkar)
Wyjadacz
maszkar napisał:
jasta102 napisał:
kate666 napisał:
dodalam tego posta w czwartek bo chcialam dostac info na temat karpia i oplatka gdzie wszystkie ppotrzebne informacje dostalam 2 h pozniej a dzisiaj wchodze z ciekawosci a tutaj 9 stron pierdolenia o karpiu ... jeden lubi jeden nie a nie badzcie francuskimi pieskami ktorzy zatracili polskosc i przestawiaja sie na zachod bo wg mnie nasza tradycja jest smaczna , pokazna i godna pokazywaniu na swiecie , malo ktory narod jest tak konsekwenty co do swiat jak my wiec pomyslcie! a teraz wara z tego tematu ( dotyczy przejmujacych postow o rybie dla kota itp) bo skoro tobie kartp nie smakuje to albo mama twoja ma boski dar kulinarny albo po prostu ci nie smakuje , dla mnie ryba jest boska tylko trzeba wiedziec jak ja zrobic ,

nie podpisuj się suko symbolem Szatana
dla tych co nie wiedzą
666
i będzie tu o wigilii, tradycji i polskości warczeć

Sukę to masz w domu, ale prędzej tylko taką, za którą po trawnikach ganiasz.
Czegoś się naczytał, lub ochlał, twierdząc że to symbol szatana i jeszcze dużą literą. To nie jest imię własne. Chyba że to imię Twojego boga, którego praw zaciekle bronisz.

E, poleciał za swoją suką.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
408 Postów

(maszkar)
Wyjadacz
maszkar napisał:
jasta102 napisał:
weź się za Wikipedię kreaturo
Liczba Bestii – zwykle jednoznaczne z liczbą 666, a odnoszące się do jednej z postaci księgi – Bestii (uosobienia Szatana). 666 to w teologiach większości wyznań chrześcijańskich zaprzeczenie boskiej doskonałości ("boskie cyfry" to 1, 3 i 7), a także parodia Trójcy Świętej. Czasami używane jest "FFF" ("F" jest szóstą literą alfabetu łacińskiego). Zapisana jest w Apokalipsie świętego Jana:„
Tu jest [potrzebna] mądrość. Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy: liczba to bowiem człowieka. A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć.
pl.wikipedia.org/wiki/Liczba_Bestii

ty prostych tekstów nie rozumiesz, a chcesz Biblię ogarnąć koźlim łbem

Czego mam nie zaczynać? To doktorat z teologii też masz? Zabawny staruszek
1. 666 jest liczbą człowieka i bestii
2. 666 nie jest zaprzeczeniem boskiej doskonałości, a raczej niedokończoności, bo Bóg w 6 dni ukończył niebo i ziemię, i wszystko co w nich, na nich się znajduje, a siódmego dnia w sobotę odpoczął i poświęcił go, czyniąc tym akt stworzenia doskonałym.
3. 666 jest także liczbą, symbolem niepohamowanego bogactwa: 1 Król. 10:14
" Ilość złota, jakie napływało do Salomona w ciągu jednego roku, wynosiła sześćset sześćdziesiąt sześć talentów..."(BW) i związanej z tym chciwości ludzi nienasyconych.
4. 666 nie ma nic wspólnego z trójcą świętą, która jest późnochrześcijańskim wymysłem.
5. 666 nie ma nic wspólnego z alfabetem łacińskim. Nowy Testament został spisany po grecku, a niektóre urywki po aramejsku.
6. 666 z wersetu 13, to formuła zadania matematycznego zawierającego odpowiedź : Co to jest? Po wodzie pływa i kaczka się nazywa.

Zaiste potrzebny jest rozum żeby to zrozumieć, ale Tobie nikt go nie sprzedał

Wyszczególniłem sześć (6) punktów. Do żadnego się nie odniesiesz wasza przeuczoność? Żenada
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
maszkar napisał:...4. 666 nie ma nic wspólnego z trójcą świętą, która jest późno chrześcijańskim wymysłem....DUŻO... z Dzisiejszej "świętości" ... NIEMA NIC WSPÓLNEGO z KOŚCIOŁEM ...!!! .
---
Zwłaszcza , od początków działalności Świętej Inkwizycji ... wszystko zaczęło brać obrót w stronę Szatana w Samym Środku Decyzyjnym Ówczesnego Kościoła Katolickiego .
---
A już jak Kolumb odkrył Azteków ... ! to "kościół" oszalał ... cała liturgia związana z Monstrancją i Opłatkiem Komunijnym Wzięta jest żywcem z Kultu Słońca ... DOSŁOWNIE CAŁA ... z drobnymi szczegółami WŁĄCZNIE...!!! .
---
ILE ISTNIEŃ LUDZKICH , MUSIAŁO WTEDY ZGINĄĆ , by dzisiaj ta DOGMATYCZNA SZOPKA , miała swoją niepodważalną świętość .
---
ECH... Ludziska Mili ... !!!
...Lizneliśmy trochę wiedzy o pomrocznych dziejach , współczesnego Kościoła Rzymsko Katolickiego ... i Obrażamy Siebie Nawzajem ... !!! .
Ba , gdyby dać Nam Dzisiaj Oręż i Prawo , to również jak wtedy , tak i dzisiaj ... WYRŻNĘLIBYŚMY SIĘ NAWZAJEM , Z NOWO NARODZONYMI DZIEĆMI W KOŁYSKACH ...WŁĄCZNIE ... !!!.
---

ACH i OCH ... a za Oknem i Drzwiami ... ŚNIEŻNA MORSKA ZAMIEĆ ... Duje tak , aż pod czaszką boli .
---
Niemniej Święta za progiem ... Które również SĄ SWOISTĄ HEREZJĄ ... GDY PATRZEĆ Z PERSPEKTYWY ...
...PIERWSZYCH PRAWDZIWYCH CHRZEŚCIJAN , WYZNAWCÓW WIARY , JEZUSA Z NAZARETU ...

Ot , swoista współczesna , zagwozdka ... dla bardziej oczytanych w tychże tymmatach ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
maszkar napisał:

No, naprzód zaginaczu

czuję, że jesteś ode mnie bardziej stary
lepiej w poezji bierzmy się za bary
Zgłoś wpis
Oceń wpis: