Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
[quote]maszkar napisał:
Wacek1 napisał:
Tak sie zastanawiam, czym ten bog tak sie zmeczyl, ze musial odpoczywac caly dzien.

Oczywiscie nie oczekuje odpowiedzi.

Masz rację tego nie jest w stanie pojąć taki malarz budowlany bez kwalifikacji jak Ty Optimusie podwójna reaktywacjo

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe z tego, ze leczenie w Norge od pewnej kwoty jest za darmo? Nie boj sie skorzystac z pomocy psychiatry. jestes chory, zapewniam cie ze raczej tylko na umysle.

Juz ci pisalem ze, trafiles kula w plo. Jezeli wierzysz w spiski to czytaj punkt powyzej.

Ps Domyslam sie, ze ty w swojej "nieskonczonej inteligencji" znasz powod odpoczynku tzw. "wszechmogacego"
Powinszowac, moze zostaniesz glownym teologie Kongregacji ds. Nauki i wiary - czy jak jej tam jest.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
maszkar napisał:Tezy które wcześniej zamieściłem:
Dobrze , że teraz jest Internet ...
Inaczej , znowu byłby Plagiat ... z tymi ... tezami ...
---
Wszak już Jeden jakieś tam Tezy , również Nam objawił , które następnie ZAMIEŚCIŁ / Umieścił ...
---
Jeden wart drugiego ...
---
Jak Można , podpierać się Biblią i to jakąś 1000-lecia , Gdańską czy też Hiszpańską ...
---
Oj , nie na darmo ,Księża Nazywają Was Parafianami ... Nie na darmo ... .

Ach i Och za oknem Święta .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
408 Postów

(maszkar)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
maszkar napisał:
Przepraszam plik był w formacie rar i nie został dodany, ale już poprawiłem Jest wolny od wirusów, działa pod Windows.
Plik załącznika:
Nazwa pliku: biblia_win_14_full.zip
Wielkość pliku: 47516

a co tu to nie można
www.biblia.info.pl/biblia.php
a ja może wolę Wujka
bądź Wójka
jeśli ci to coś mówi

Ty wolisz Coca Colę z Rød Spirytem i zalęży czy chlupnie Ci w głowie, czy w dupie tak piszesz. Nie rozwadniaj tematu. Jeszcze raz przypomnę tezy na które nigdy nie odpowiesz:

maszkar napisał

1. 666 jest liczbą człowieka i bestii
2. 666 nie jest zaprzeczeniem boskiej doskonałości, a raczej niedokończoności, bo Bóg w 6 dni ukończył niebo i ziemię, i wszystko co w nich, na nich się znajduje, a siódmego dnia w sobotę odpoczął i poświęcił go, czyniąc tym akt stworzenia doskonałym.
3. 666 jest także liczbą, symbolem niepohamowanego bogactwa: 1 Król. 10:14
" Ilość złota, jakie napływało do Salomona w ciągu jednego roku, wynosiła sześćset sześćdziesiąt sześć talentów..."(BW) i związanej z tym chciwości ludzi nienasyconych.
4. 666 nie ma nic wspólnego z trójcą świętą, która jest późnochrześcijańskim wymysłem.
5. 666 nie ma nic wspólnego z alfabetem łacińskim. Nowy Testament został spisany po grecku, a niektóre urywki po aramejsku.
6. 666 z wersetu 13, to formuła zadania matematycznego zawierającego odpowiedź : Co to jest? Po wodzie pływa i kaczka się nazywa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
408 Postów

(maszkar)
Wyjadacz
Wacek1 napisał:
[quote]maszkar napisał:
Wacek1 napisał:
Tak sie zastanawiam, czym ten bog tak sie zmeczyl, ze musial odpoczywac caly dzien.

Masz rację tego nie jest w stanie pojąć taki malarz budowlany bez kwalifikacji jak Ty Optimusie podwójna reaktywacjo

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe z tego, ze leczenie w Norge od pewnej kwoty jest za darmo? Nie boj sie skorzystac z pomocy psychiatry. jestes chory, zapewniam cie ze raczej tylko na umysle.

Juz ci pisalem ze, trafiles kula w plo. Jezeli wierzysz w spiski to czytaj punkt powyzej.

Ps Domyslam sie, ze ty w swojej "nieskonczonej inteligencji" znasz powod odpoczynku tzw. "wszechmogacego"
Powinszowac, moze zostaniesz glownym teologie Kongregacji ds. Nauki i wiary - czy jak jej tam jest.

Tak znam. Przeczytaj Księgę Rodzaju na początek.Po za tym Ty też nigdy nie odpowiedziałeś na moje pytania. Najpierw odpowiedz na poprzednie malarzu, a potem pójdziemy dalej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Tezy które wcześniej zamieściłem:

maszkar napisał

2. 666 nie jest zaprzeczeniem boskiej doskonałości, a raczej niedokończoności, bo Bóg w 6 dni ukończył niebo i ziemię, i wszystko co w nich, na nich się znajduje, a siódmego dnia w sobotę odpoczął i poświęcił go, czyniąc tym akt stworzenia doskonałym.
" Ilość złota, jakie napływało do Salomona w ciągu jednego roku, wynosiła sześćset sześćdziesiąt sześć talentów..."(BW) i związanej z tym chciwości ludzi nienasyconych.
4. 666 nie ma nic wspólnego z trójcą świętą, która jest późnochrześcijańskim wymysłem.
5. 666 nie ma nic wspólnego z alfabetem łacińskim. Nowy Testament został spisany po grecku, a niektóre urywki po aramejsku.
6. 666 z wersetu 13, to formuła zadania matematycznego zawierającego odpowiedź : Co to jest? Po wodzie pływa i kaczka się nazywa.
[/quote]

@maszkar to sobie nawymyślałeś ...a nie przyszło ci do głowy,ze aby te tezy opracowac potrzeba sporo czasu..i nawet człowiek bardzo obyty w tym temacie potrzebuje pomocy naukowych i róznych źródeł porównawczych(ktore i tak maja nieraz sprzeczne dane)
ps. ja nie mam osobiscie tak rozległej wiedzy i nie dyskutowałabym w tym temacie..opracowac owszem ale zajęło by mi to sporo czasu...i domagac sie aby zrobił to ktos,,z marszu,, to chyba lekka przesada...
wyziera z ciebie lekki fanatyzm religijny wiec pewnie jestes obyty z tymi zagadnieniami i czujesz sie pewnie..ale sporej grupie ludzi nie jest to az tak bardzo potrzebne do zycia...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
maszkar napisał:
jasta102 napisał:
maszkar napisał:
Przepraszam plik był w formacie rar i nie został dodany, ale już poprawiłem Jest wolny od wirusów, działa pod Windows.
Plik załącznika:

a co tu to nie można
a ja może wolę Wujka
bądź Wójka
jeśli ci to coś mówi

Ty wolisz Coca Colę z Rød Spirytem i zalęży czy chlupnie Ci w głowie, czy w dupie tak piszesz. Nie rozwadniaj tematu. Jeszcze raz przypomnę tezy na które nigdy nie odpowiesz:

maszkar napisał

błaźnie
na tezę czwartą i szóstą to kto ci coś takiego naopowiadał
tezę 5 sam ci durniu pokazałem, że jest wcześniejsza niż łacina, trzeba było doczytać
teza druga i trzecia to idź od razu do doktora
wytłumaczenie tezy pierwszej masz tutaj
prawdaxlxpl.wordpress.com/2010/08/18/antychryst-i-liczba-666/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
408 Postów

(maszkar)
Wyjadacz
B.K. napisał:
Tezy które wcześniej zamieściłem:

maszkar napisał

@maszkar to sobie nawymyślałeś ...a nie przyszło ci do głowy,ze aby te tezy opracowac potrzeba sporo czasu..i nawet człowiek bardzo obyty w tym temacie potrzebuje pomocy naukowych i róznych źródeł porównawczych(ktore i tak maja nieraz sprzeczne dane)
ps. ja nie mam osobiscie tak rozległej wiedzy i nie dyskutowałabym w tym temacie..opracowac owszem ale zajęło by mi to sporo czasu...i domagac sie aby zrobił to ktos,,z marszu,, to chyba lekka przesada...
wyziera z ciebie lekki fanatyzm religijny wiec pewnie jestes obyty z tymi zagadnieniami i czujesz sie pewnie..ale sporej grupie ludzi nie jest to az tak bardzo potrzebne do zycia...[/quote]

I dlatego życia mieć nie będą. Ale zgadzam się z Tobą Beatko. To prawda, że jestem fundamentalistą i ortodoksem. To prawda, że nieźle znam teologię katolicką, adwentystyczną, wyznawców Strażnicy, metodystyczną, Hare Kriszna, paru odłamów muzułmańskich, choć sam jestem z całą pewnością chrześcijaninem praktykującym codziennie, acz grzesznym niezwykle.
Mój fundamentalizm, nie nakazuje mi obrzucać inwektywami innych, przeganiać z forów, poniżać, i jeśli to czynię, to w obronie i dla pouczenia. Wcześniej na tym forum nie przedstawiałem się jako biegły biblista. Cofnij się o parę postów i sprawdź jaki biegły jest jasta, czy za przeproszeniem Wacek. A nie potrafią odpowiedzieć na proste pytania ze szkółki niedzielnej dla dzieci. Wiem co o nich myśleć, a Ty jak chcesz Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
408 Postów

(maszkar)
Wyjadacz
Przypomnę tylko przechwałki, nie jestem gołosłowny.
To jest osoba nieprzygotowana?

jasta102 napisał:
ty ucieszny koźle nawet nie próbuj ze mną o Biblii zaczynać

jasta102 napisał:
kilkanaście lat dyskutowałem na forum religijnym
z baptystami, dnia siódmego, rzymskimi i wszelkimi innymi
już zatkałem w realu dwóch księży katolickich i parkę Świadków
a z pajacem nie będę się mocował
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
maszkar napisał:
[quote]Wacek1 napisał:
maszkar napisał:
Wacek1 napisał:

Tak znam. Przeczytaj Księgę Rodzaju na początek.Po za tym Ty też nigdy nie odpowiedziałeś na moje pytania. Najpierw odpowiedz na poprzednie malarzu, a potem pójdziemy dalej

Ksiege rodzaju? A moze poczytaj o dniu 7. Co "tak naprawde" sie wtedy dzialo zalezy od tlumaczenia. Dodatkowo czym tak naprawde jest ksiega rodzaju? Na tej samej zasadzie mozna czytac mitologie i braci Grimm, Zbyt duzo tu niescislosco i bzdur.
Poczytaj rozdzial 6 u Hitcha- "Bog nie jest wielki" Prawda wyglada duzo bardziej brutalnie. Swoje zycie zawdzieczasz pikaia gracilens. A twojego boga wloz lepiej miedzy bajki. Silisz sie na intelektualise, a niestety jestes kozlem, wypuszczanym przez innych na tym forum. Zapluwasz sie, opracowujesz "tezy" podpierajac sie jakas opowiastka bez ladu i chronologii.
Tylko lekarz!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
408 Postów

(maszkar)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
maszkar napisał:
jasta102 napisał:
maszkar napisał:
Plik załącznika:

a co tu to nie można
a ja może wolę Wujka
bądź Wójka
jeśli ci to coś mówi

maszkar napisał

błaźnie
na tezę czwartą i szóstą to kto ci coś takiego naopowiadał
tezę 5 sam ci durniu pokazałem, że jest wcześniejsza niż łacina, trzeba było doczytać
teza druga to idź od razu do doktora
wytłumaczenie tezy pierwszej masz tutaj
prawdaxlxpl.wordpress.com/2010/08/18/antychryst-i-liczba-666/

Mydlisz jak zwykle. Nie jest ważne kto mi co naopowiadał, tylko co ja mówię na ten temat jako znawca tematu. Doczytałem wszystko, przytocz swoją (swoją?) wcześniejszą wypowiedź, a ja sprawdzę, czy nie zmodyfikowałeś w międzyczasie, jak nieraz już bywało. W tym wypadku nie muszę czytać jakichś wytłumaczeń na różnych blogach, bo znam wszystkie za i przeciw, i posiadam własny obraz roztrząsanego przedmiotu. Możesz tylko przedstawić kontrtezę i poprzeć odpowiednim uzasadnieniem biblijnym, ale nie oczekuję tego od Ciebie. Jesteś za cienki w uszach. Twoim zwyczajem jest ślizgać się po powierzchni tematu bez zagłębiania się i mataczyć na każdym kroku. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok