Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Już jest! Polsko-norweski

Kalendarz 2025

Sprawdź
Autopromocja
Czytali temat:
(1684 niezalogowanych)
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Hilton napisał:
Tak mi po glowie chodzi, ze nasza Lindemans to pracownica NAVu, w ktorym bylam jakies 2 lata temu na rozmowie. Rozmawialam z Polka i mowilam jej, ze chcialabym pracowac w NAV, pokazalam papiery ze studiow, z jezyka itp.
A ona do mnie, ze w NAV to nie ma szans, bo zwalniaja. Myslalam ze zabije te babe smiechem.
Z zazdrosi wredna sucz tak powiedziala, zobaczyla ze mam lepsze "papiery" niz ona i sie bala ze pewnie ja wygryze.
Ale ja i tak zrobilam swoje, wdrozylam swoj plan. Rozwijalam sie i na szczescie nie spotkalam wiecej na mojej drodze takich bab.
A we fryzjera i jakis sport to by Polki z NAVu mogly zainwestowac, bo obcokrajowcy pomysla, ze kazda Polka tak wyglada.

I zycze Tobie i innym, abys wiecej takich nie spotykala

To, co Ci chodzi po glowie, niewiele ma wspolnego z rzeczywistoscia i moim zawodem , ale coz nie takie rzeczy chodza ludziom po glowach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Anna Janik
(anka7719)
Wiking
Wszystkim z całego serca dziękuje za porady.Jutro wylatuje na 2 dni do Polski ale zaraz jak tylko wrócę udam się do Nav-u i zarejestruje.Bardzo chciałabym iść na kurs i nie ukrywam,że ten za który dostaje się pieniądze byłby naprawdę super.Mogłabym pieniądze przeznaczyć na lekcje j.norweskiego.
Zdania są podzielone również jeśli chodzi o tenże kurs.Są tacy którzy twierdzą że bardzo trudno się na niego dostać.Mimo wszystko ja jednak spróbuje.Mam nadzieje,że mi się uda...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
163 Posty

(Avanti)
Stały Bywalec
Lindemans napisał:
anders b. napisał:
Lindemans napisał:
Na co wzielas ten egenmelding ? Na ukojenie nerwow ?
Jak dla mnie, to mozesz sie uwazac nawet za wyrocznie, to niczego w temacie NAV nie zmieni.
Ty piszesz o podcinaiu skrzydel? Hilton...

Absolutnie nie mialas powodu, zeby puscic pare obelg, ale jesli inaczej nie potrafilas, to da sie zrozumiec Tak bywa. Mam nadzieje, ze chociaz lepiej sie poczulas po tym Nieskomplikowany temat, kilka odmiennych porad, a i tak niektorym nerwy musza puscic

Nadal nie jestes zadna wyjatkowa skarbnica wiedzy o NAV i kursach, ktore oferuje. Jestes tylko kims, kto uwaza sie za taka. Powtorze jeszcze raz : temat NAVu nie jest niczym szczegolnym do ogarniecia Nie potrafisz natomiast akceptowac, ze inni maja taka sama wiedze w temacie i doswiadczenia.

Ty radzisz jej isc do NAVu, a ja radze isc na intensywny kurs norweskiego. Po czym wnioskujesz, ze Twoja rada zwiekszy jej szanse na prace ? Po tym, ze to Twoja rada ?

Moja droga Hil, nie odwracaj kota ogonem , to Ty mnie zaatakowalas, nie ja Ciebie
lindemans cisnienie mi podnosisz jak ostatnio czytam twoje wypociny... weź te rady może na jekies norw. forum przerzuć zimna bezpłciowa nornico ... a gdzie twój adwokat marcemil?

Uff....,

a teraz , zeby nie zasmiecac tematu, to jaka jest Twoja rada dla pytajacej ?
bo chyba twoje cisnienie jej raczej nie interesuje

PS,
moze lepiej nie czytaj moich pstow, bo jeszcze za zawal padniesz

ty naprawdę kobito masz zryty beret ,nie bym coś do ciebie miała ,ale jak się czyta to co piszesz to zgroza i totalny bezsens ,zastanawiam się jak można się wypowiadać będąc tak tępym
a śmiać się przy tym to wychodzi poza granicę logiki .
Mniej więcej to tak jak głupi coś powie i sam się z tego śmieje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Lindemans napisał:
anders b. napisał:
Lindemans napisał:
Na co wzielas ten egenmelding ? Na ukojenie nerwow ?
Jak dla mnie, to mozesz sie uwazac nawet za wyrocznie, to niczego w temacie NAV nie zmieni.
Ty piszesz o podcinaiu skrzydel? Hilton...

Absolutnie nie mialas powodu, zeby puscic pare obelg, ale jesli inaczej nie potrafilas, to da sie zrozumiec Tak bywa. Mam nadzieje, ze chociaz lepiej sie poczulas po tym Nieskomplikowany temat, kilka odmiennych porad, a i tak niektorym nerwy musza puscic

Nadal nie jestes zadna wyjatkowa skarbnica wiedzy o NAV i kursach, ktore oferuje. Jestes tylko kims, kto uwaza sie za taka. Powtorze jeszcze raz : temat NAVu nie jest niczym szczegolnym do ogarniecia Nie potrafisz natomiast akceptowac, ze inni maja taka sama wiedze w temacie i doswiadczenia.

Ty radzisz jej isc do NAVu, a ja radze isc na intensywny kurs norweskiego. Po czym wnioskujesz, ze Twoja rada zwiekszy jej szanse na prace ? Po tym, ze to Twoja rada ?

Moja droga Hil, nie odwracaj kota ogonem , to Ty mnie zaatakowalas, nie ja Ciebie
lindemans cisnienie mi podnosisz jak ostatnio czytam twoje wypociny... weź te rady może na jekies norw. forum przerzuć zimna bezpłciowa nornico ... a gdzie twój adwokat marcemil?

Uff....,

a teraz , zeby nie zasmiecac tematu, to jaka jest Twoja rada dla pytajacej ?
bo chyba twoje cisnienie jej raczej nie interesuje

PS,
moze lepiej nie czytaj moich pstow, bo jeszcze za zawal padniesz
moja rada? IDŹ NA KURS!!!! cokolwiek... szukaj sobie zajęcia byle nie siedzieć bezczynnie i za dużo nie myśleć bo zgłupiejesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Zofia Kerbein
(zojkaker)
Wiking
Hej Anka!!!!
Jestem własnie na takim kursie, mało tego kompletnie o niego nie zabiegałam słuchajac porad innych. Musze zaznaczyć , że jestem osobą która dawno przekroczyła wiek średni i siłą rzeczy nie marzyłam o pracy z racji wieku. Jednak zarejestrowałam się w NAV i spokojnie czekałam. Po pół roku czekania dostałam telefon z propozycją AMO-kursu, czyli dla osób poszukujacych. Nadmieniam, że nie tylko nie znam norweskiego, lecz z angielskim jest krucho.Jak wygląda taki kurs?. Dwa miesiace chodzisz na 5 godzin do szkoły, gdzie oprócz norweskiego uczysz się o kulturze, religii. państwie, potem uczysz się pisania CV i listu motywacyjnego. Kazda klasa ma swojego tzw. radgiwera czyli doradcę, który pomaga ci wysyłać CV , sam dzwoni w twojej sprawie i czesto umawia na spotkania. Pracodawcy chetnie przyjmuja takiego praktykanta za którego płaci NAV. Ja mam praktykę w hotelu, mało co umiem rozmawiać po norwesku, więcej rozumię. Tak więc dziewczyno rejestruj się, jest zaraz koniec roku, od nowego jest nowa pula na kursy.Ja w NAV-ie byłam z tłumaczem, i tutaj wszyscy tak robią.Dostaniesz 6000 koron i będziesz miała praktykę, która jest najlepszą szkołą nauki norweskiego. A gdy się sprawdzisz na praktyce, masz szansę na kontrakt. POWODZENIA
Jeśli masz jakieś pytania pisz na priv kerbein.zh@gmail.com
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok