Lindemans napisał:
Hilton napisał:
Lindemans napisał:
Jasne Hilton
I ten kurs, to niby w czym jej pomoze ? Ten dla Polakow. Jak napisac CV, bo w znalezieniu pracy bez znajomosci norweskiego, to nic jej ten kurs nie pomoze.
Pisalam o kursach przygotowujacych do okreslonej pracy, polaczonych z praktykami w zawodzie, ktore organizuje NAV dla bezrobotnych.
Lindemans, nie ucz ojca dzieci plodzic, ok
Pomoze jej w tym, ze pozna ludzi, zawiaze znajomosci, bedzie miala praktyki i rowniez pozna nowych ludzi.
Na tym kursie byla jedna dziewczyna w ogole nie mowiaca po norwesku, nauczyla sie na kursie i sama w domu. Nie mowi rewelacyjne, ale na to przyjdzie czas. Znalazla praktyki i prace.
Powtorze: na kurs z NAV moze isc kazdy, kto jest zarejestrowany jako bezrobotny i nie istotne czy ma prawo do dagpenger, czy nie ma i pracuje na 50%, na kurs moze sie tez isc osoba posiadajaca firme.
Dobra, koniec wyjasniania i uswiadamiania, nie chce mi sie byc "rådgiver'em" za darmo i to jeszcze w momencie przebywania na egenmeldingu 
Nie musisz udowadniac, ze jestes najlepiej obeznana z tematem. Tak obeznanych jak Ty, jest wielu
Zadnej wyjatkowej wiedzy, nie posiadasz na temat NAV i kursow, bo to latwe do ogarniecia jest 
Prawo do kursow ma, zarejstrowac sie nikt jej nie zabrania, ani nie odradza. Jedynie w praktyce, te prawo, wyglada nieco inaczej dla bezrobotnych bez prawa do zasilku i bez znajomosci jezyka norweskiego. Wiecej skorzysta na kursie norweskiego, tym bardziej, ze nie pracuje i moze isc na kurs dzienny. 4 razy w tygodniu po kilka godzin. Jak sie solidnie przylozy do nauki, to za kilka miesiecy bedzie sobie elegancko radzic po norwesku. I wlasnie to bardzo zwiekszy jej szanse na znalezienie pracy.
Linde, prosze cie, skoncz pierdolic. Sama jej podcielas skrzydla w swoim pierwszym poscie.
Co za ludzie na tym forum!? Pisza ze NIE MA SENSU sie rejestrowac jako bezrobotny, ze po co na kurs jak to nic nie da itp. I ty bylas pierwsza, ktora to napisala.
Po drugie, nie bede sie z toba licytytowac, kto wie lepiej jak to wyglada w praktyce i jak widze po tym co napisalas,jednak nie jest to latwe do ogarniecia dla ciebie.
Kolejna mistrzyni odwaracania kota ogonem, tym razem Lindenmas.
Nieczego nie udowadniam, wiem to co wiem i uwazam ze dobrze radze autorce tego watku.
A ty taka madra i cwana i nie wiesz jak to dziala? Za pieniadze, ktore otrzyma z kursu NAV moze oplacic popoludniowy kurs norweskiego.
Mowie serio Lindenmas - nie wpierdalaj sie i nie mieszaj, nie odwracaj kota ogonem zeby wyjsc z twarza. Napisalas glupote i zamiast sie po prostu przyznac ze sie pomylilas, to ty przystepujesz do ataku na moja osobe dajac do zrozumienia ze sie "chwale jakas wiedza na temat kursow" i poddajac w watpliwosc to co wiem.