Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

UWAGA NA ZŁODZIEJA KŁAMCĘ I OSZUSTA - Norwegia

3 Posty
jacek m
(yalo1980)
Wiking
Witam wszystkich
Dwa tygodnie temu przyjechał do mnie człowiek ,z Holandii za pracą do Norwegii,wiele razy do mnie dzwonił czy nie mam jakiejś pracy,ostatnio zadzwonił czy nie może u mnie pomieszkać jakiś czas,zgodziłem się pod warunkiem że zapłaci część czynszu . Dałem mu nawet prace ale popracował tylko 4 godziny i go wygoniłem a taki miał być ekspert który pracował w wielu krajach.
Po dwóch tygodniach nie zapłacił mi ani grosza za mieszkanie ,oprócz tego kiedy się wyprowadzał ukradł koledze kurtkę i parę innych wartościowych rzeczy .Może ktoś zna tego pajaca ,będę wdzięczny za info .Wiem że załapał się do JOBZ w Oslo ale jeszcze nie pracował jak tam byłem.
Tak się wychodzi na pomocy nieznajomym ,ostrzegam przed ludźmi jego pokroju.
Podaje jego dane
Piotr Kujawa zamieszkały ul.Kopernika 5-37 091387 Gostynin
Ktoś go zna lub wie gdzie przebywa proszę o kontakt
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Przykre kolego to co piszesz.
Tak jakos dziwnie sie niektorym wydaje, ze jak ktos mieszka w Norwegii to jest od razu bogaty, wiec powinien sie tym bogactwem podzielic z tymi "biedniejszymi".
Zgloscie to w kazdym razie na policje jako kradziez. Zawsze to glupio byc wzywanym na policje na wstepie pobytu w Norwegii.

I takie sprawy sa powodem tego, ze obcym osobom nikt nie ma checi pomoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
kolejny ktory zasili niebawem loze szydercow....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
jacek m
(yalo1980)
Wiking
Właśnie tak jest z pomocą ale człowiek mądry po szkodzie.Więcej już nie podam ręki ,drugi raz się przejechałem więcej nie zamierzam .Z policją poczekam jestem w trakcie przeprowadzki więc muszę dokładnie sprawdzić co brakuje.
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Å ja uwazam, ze mimo wszystko warto pomagac!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
jacek m
(yalo1980)
Wiking
A ja w dupie mam pomaganie
Pomogę mu wyraz twarzy zmienić na inny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Ja tez juz stwierdziłam, że nie będę pomagać. Dwa razy załatwiałam ludziom mieszkanie, zostali umowieni z wlascicielami na podpisanie kontraktu i dzien wczesniej lub pare godzin przed spotkaniem pisali mi, ze jednak nie, bo oni sie zastanowili i wolą nie. A mieszkanie nie drogie, umeblowane, wszystkie wliczone. Nie to nie. Niech szukaja sobie kolejne pol roku za wieksza cene!

Tak to jest jak chcę się pomóc rodakom

A Ci co mieszkają w Norwegii już jakis czas wiedzą, że z mieszkaniem i z pracą jest ciężko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
2 razy i zwatpilam w czlowieka? To pozalowania godne zachowanie. Poczytajcie encykliki JP kl.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Mi 2 razy już wystarczy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
70 Postów