Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

boję się BW - Norwegia

Czytali temat:
mateusz1318 Madeline Paweł Leksan Doradca Finansowy w Norwegii - Doradc (2962 niezalogowanych)
4 Posty
Aaaa Bbbbb
(nowa35)
Wiking
Mój mąz pracuje w NO, chce żebym do niego przyjechała, no oczywiście że ja też chce jechać ale paraliżuje mnie strach przed BW.
Nasza młodsza córka ma bardzo trudny charakter, ma 7 lat, jest uparta, lubi postawić na swoim, strasznie kłamie ale nie to jest najgorsze. Uwielbia wymyślać niestworzone rzeczy lub niewinne sytuacje tak opowiedzieć żeby było jak najbardziej dramatycznie
Np: Bawię się ze starszą córcą, gonię ją , jak ją już złoapałam ta się wyrywa ale tak nie fortunnie że ją zadrapałam. Mała opowiada w szkole że mama powaliła siostrę na łózko i ją drapała, albo
zebranie w szkole z policją, wszystkie dzieci słuchają grzecznie a ona się głosi aby tylko powiedziec że mam za szybko jechała i dostała mandat
Jak jest rozmowa o wychowaniu dzieci to ona nigdy nie powie że mama z nią rozmawia , że dostaje nagrody za dobre zachowanie (a nie kary za złe) tylko zawsze mówi że dostała kiedyś pasem. Zawsze mam załamkę w takim momencie bo nigdy tym pasem nie dostała. Oczywiście zaraz ją upominam że nie może zmyślać takich rzeczy, ona się tylko usmiecha i mówi "zapomniała hihihih" i dodaje że śniło jej się kiedyś że tata chciał ją spalić

Czytałam kiedyś wypowiedz na tym forum od Pani króra pracuje w Bw, PROSZE O RADĘ. Forumowicze Mieszkancie w tym kraju i na pewno wiecie lepiej jak to jest z tą instytucją.
Czytam co chwilę że komus zabrano dziecko, czy dzieci i nawet nie wiadomo za co. Kocham moje dziewczyny i nieprzeżyłabym chyba jakby mi je odebrano. Chce jechać do męża ale oboje boimy się o młodszą córkę. Mam nadzieję że wasze wypowiedzi pomogą mi podjąć decyzję. Jechać, czy zostać?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Jezeli nie bedziesz bic dzieci jak Silna matka albo melanzowac jak pozazycie to nic ci nie grozi.
Z dala od wodki jak dzieci w domu, a jak juz musisz to miej chociaz nogi złączone i bedzie dobrze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Aaaa Bbbbb
(nowa35)
Wiking
Dzieki, pooglądam wszystko, już zaczełam.
U Nas w domu jest tablica z nagrodami, rozmowy, selekcja bajek w tv, wspólny czas, czytanie ksiązek itd. Staram się jak mogę. jak cofne się pamięciom wstecz to wiem że Duzo już osiągnełam.
Wymyślanie dramatycznych historyjek jest jednak jak narazie nie do opanowania, będę szukać sposobu, jeszcze raz dziękuję za link
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-14  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Aaaa Bbbbb
(nowa35)
Wiking
Dzieci nie bijemy, oboje z męzem nie pijemy ani nie palimy, nie krzyczymy tylko rozmawiamy. Mimo to się boję co będzie jak ona cos "opowie". Przecież tam jej nie znają, nie będą wiedzieć czy mówi prawdę czy kłamie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
nowa35 napisał:
tylko zawsze mówi że dostała kiedyś pasem.
No to jak cos takiego powie w szkole, albo u kogos w odwiedzinach, np. rodzicom kolezanki, to niestety bedzie to zameldowane do BV - i to na 100%. Bo to niestety nie jest normalne, zeby dzieci tak sobie wymyslaly, prznajmniej nie w Norwegii. I nic ci nie pomoze, ze ani nie pijesz, czy palisz, lub ze w domu spokoj.
Wiec jezeli chcesz przyjechac do Norwegii, to musisz cos z tym zrobic - moze powinnac byc bardziej stanowcza i nie negocjowac z corka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
nowa35 napisał:
Mój mąz pracuje w NO, chce żebym do niego przyjechała, no oczywiście że ja też chce jechać ale paraliżuje mnie strach przed BW.
Nasza młodsza córka ma bardzo trudny charakter, ma 7 lat, jest uparta, lubi postawić na swoim, strasznie kłamie ale nie to jest najgorsze. Uwielbia wymyślać niestworzone rzeczy lub niewinne sytuacje tak opowiedzieć żeby było jak najbardziej dramatycznie
Np: Bawię się ze starszą córcą, gonię ją , jak ją już złoapałam ta się wyrywa ale tak nie fortunnie że ją zadrapałam. Mała opowiada w szkole że mama powaliła siostrę na łózko i ją drapała, albo
zebranie w szkole z policją, wszystkie dzieci słuchają grzecznie a ona się głosi aby tylko powiedziec że mam za szybko jechała i dostała mandat
Jak jest rozmowa o wychowaniu dzieci to ona nigdy nie powie że mama z nią rozmawia , że dostaje nagrody za dobre zachowanie (a nie kary za złe) tylko zawsze mówi że dostała kiedyś pasem. Zawsze mam załamkę w takim momencie bo nigdy tym pasem nie dostała. Oczywiście zaraz ją upominam że nie może zmyślać takich rzeczy, ona się tylko usmiecha i mówi "zapomniała hihihih" i dodaje że śniło jej się kiedyś że tata chciał ją spalić

Czytałam kiedyś wypowiedz na tym forum od Pani króra pracuje w Bw, PROSZE O RADĘ. Forumowicze Mieszkancie w tym kraju i na pewno wiecie lepiej jak to jest z tą instytucją.
Czytam co chwilę że komus zabrano dziecko, czy dzieci i nawet nie wiadomo za co. Kocham moje dziewczyny i nieprzeżyłabym chyba jakby mi je odebrano. Chce jechać do męża ale oboje boimy się o młodszą córkę. Mam nadzieję że wasze wypowiedzi pomogą mi podjąć decyzję. Jechać, czy zostać?

NIGDY nie było i nie będzie , skutku bez przyczyny , wśród dzieci .
Może faktycznie dla Ciebie , pewne sprawy są błahe i zapominasz . A małe dziecko jak raz zostanie niesłusznie skrzywdzone , to bardzo długo to pamięta , pewne rzeczy nawet jak jest już bardzo starym człowiekiem . Tak mamy niestety , zbudowaną psychikę obronną .
Dobre rzeczy szybko zapominamy , a złych Nauczycieli pamiętamy długie lata z Imienia i Nazwiska .
Ponadto , Sama jesteś również Roztrzepana i mało skupiona nad tym co czytasz i komentujesz . A przecież jest już późno dzieci pewnie śpią i Nikt Ciebie nie gonił jak pisałaś ten tekst .
Pamiętaj w Norge ... NIE MA ŻADNEGO ... >BW< zajmującego się dziećmi i ich rodzicami ...!
Jest natomiast ... >BV< ... a to bardzo duża różnica .
I tak dalej ... i tak dalej .
Skoro masz takie obawy , to może podczas zabawy z Tą konkretna Córką i tylko z nią , zacznij od niechcenia ... rozmawiać na te tematy , które Ciebie Nurtują , tylko bardzo delikatnie ... i raczej więcej zabawy , uwielbianej przez Córkę , niż samej rozmowy , może sprowokuj Ją do narysowania ... namalowania , tego czego nie lubi , albo się boi ...
---
Pamiętaj , że dla Ciebie opowiadania Córki to wymysły i bzdury oraz złośliwości .
A dla Niej Samej , to bardzo Poważna Sprawa z którą nie może sobie nieraz Poradzić , dlatego jest taka nerwowa i rozdrażniona .
Z tymi Snami z ogniem w tle , to też może być ... "NIE TEGO " ...niech narysuje ten sen...! patrz się , jak Ona reaguje , gdy maluje lub rysuje .
Jednak Sama też Maluj , zadajcie sobie nawzajem tematy i realizujcie je , podczas zabawy . A później opowiadajcie co dany rysunek przedstawia , bo trudno jest Tobie to zobaczyć co Córka Namalowała .
ECH...
.........zagalopowałem się , a tu taka Piękna Biała Noc , żadnej chmurki na niebie ,
tylko Promienie Słońca , błyskają spoza wysokich okolicznych szczytów , zasłaniających samą Tarczę Słoneczną .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Nowa35, zastanow sie z kim twoja mlodsza corka ma kontakt podczas twojej nieobecnosci.
Dzieci nigdy nie klamia bez powodu, a to co wymysla twoja corka wraz ze snem o spaleniu oraz motywem rzucania na lozko jest bardzo niepokojace. Idz z nia do psychologa.
Przeanalizuj sprawe i zastanow sie czy nie ma w poblizu jakiegos milego wujka lub kuzyna, albo czy tata jej przypadkiem nie kocha bardziej niz ciebie.
Konfabulacja to wlasciwie nic takiego wsrod dzieci, ale co innego jesli coreczka opowada ze jest ksiezniczka i ze widziala krasnoludki, a co innego jesli jej opowiesci nadaja sie na scenariusz horroru.
Rwoje dziecko ma jakis problem i powinnas sie tym zajac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-12  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
nawet z sensem gadasz hilton..... hmmmm
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-12  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
tomasz.zyzak.zyskowski napisał:
p.s.
każdy orze jak morze na tej spierdolonej stronce też starają się to widać. Ale jaki chujowy kontent . masakra

skargi i zazalenia do jakosci forum MN mozesz skladac tutaj:
EATSHIT@GOFUCKYOURSELF.COM
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok