Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
mateusz1318 Madeline Paweł Leksan Doradca Finansowy w Norwegii - Doradc (2962 niezalogowanych)
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Izzy napisał:
[quote]gama28 napisał:

wszystko było by ok tylko o co kurde chodzi z tym zabieraniem dzieci dopóki nie rozpracuję tematu nie mam zamiaru mieszkać tu na zawsze dzieci są dla mnie najważniejsze

Byc moze lepiej dla dzieci, ze sa zabierane, niz mordowane przez wlasne matki. Z ostatnich przypadkow w Polsce: Magdzia, Szymon, dziecko zamkniete w wersalce, czy tez matka z 2-ka dzieci i 2 promilami nad Wisla i jedno z dzieci utopione....
Ja bym powiedziala, ze strach miec dziecko w Polsce !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Makaryna napisał:
[quote]Izzy napisał:
gama28 napisał:

wszystko było by ok tylko o co kurde chodzi z tym zabieraniem dzieci dopóki nie rozpracuję tematu nie mam zamiaru mieszkać tu na zawsze dzieci są dla mnie najważniejsze

Byc moze lepiej dla dzieci, ze sa zabierane, niz mordowane przez wlasne matki. Z ostatnich przypadkow w Polsce: Magdzia, Szymon, dziecko zamkniete w wersalce, czy tez matka z 2-ka dzieci i 2 promilami nad Wisla i jedno z dzieci utopione....
Ja bym powiedziala, ze strach miec dziecko w Polsce !

makaryna właśnie czytałam o tym chłopcu tak masz rację ....
te dzieci zostały zamordowane przez morderczynie pijaczki itp........

straszne ktoś mógł im odebrać te dzieci ,nie mówię ,że polska jest wspaniała ale system norweski jest nie doskonały gdyż grają nie fair ...
jeśli wiesz coś dlaczego dzieci są odbierane bez powodów albo błahych powodów to mów ....
o ile wiem to jest wielki krąg tajemnicy w NO
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Makaryna napisał:Ja bym powiedziala, ze strach miec dziecko w Polsce !
RACZEJ , STRACH ... BYĆ ... DZIECKIEM ... W ... POLSCE ... .
---
Strach mieć to w Norge , jak tak wszystko się czyta na jedno Kopyto .
---
Tylko się pytam dlaczego tych biednych dzieci nie zabierają tak nagminnie samym Norgom , czyżby Oni potrafili inaczej rozmawiać z własnymi dziećmi ? .
---
Czyżby potrafili przekazać Im /Dzieciom/ , że jak będą niegrzeczne to ich nie zabierze żaden diabeł ... jak to jest w polandi ... tylko rzeczywiste -BV- .... !!! .
---
Mam na osiedlu bardzo dużo małych dzieci ... oraz trzy przedszkola prywatne ...
i widzę jak te dzieci reagują na rodziców , gdy do nich mówią przy obcych ...
Są potulne jak Aniołki . I nie ma żadnego płaczu , wrzasków ...
---
Nawet jak... Russy... rządzili ... to owszem , bajzel był totalny w Ich pokojach ! . Jednak na korytarzu , w kuchni , WC względnie i na każdym kroku przepraszali ...
A przecież to już byli Pełnoletni .
Nic Idę Piuńkać
ECH ... rano zwykły powszedni dzień ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
a może szukamy za daleko ,może po prostu jest taka instytucja jak BV i pracują tam też ludzie ,którzy z nudów czekają na fona by po prostu mieli co robić ....
ja w to nie wierzę ze względu na to ,iż było by prowadzone postępowanie zbieranie faktów nie na zasadzie domysłów a ich działania są po prostu totalnie nie logiczne ...jest doniesienie a całą bajkę sami sobie dopowiadają bo ktoś sobie tak zinterpretował ...bo dziecko palnęło głupstwo ..wystarczy zwrócić uwagę jakie durnoty robią dorośli

tak gabryjel norwedzy wiedzą jak mają chować dzieci a dzieci wiedzą jak mają się zachowywać przy obcych ..
gdzieś o tym czytałam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Izzy napisał:
[quote]Makaryna napisał:
[quote]Izzy napisał:
[quote][b]gama28 napisał:[/

straszne ktoś mógł im odebrać te dzieci ,nie mówię ,że polska jest wspaniała ale system norweski jest nie doskonały gdyż grają nie fair ...
jeśli wiesz coś dlaczego dzieci są odbierane bez powodów albo błahych powodów to mów ....
o ile wiem to jest wielki krąg tajemnicy w NO[/quote]

Musisz sobie zadac pytanie : dlaczego uwazasz, ze zabieraja bez powodow lub z powodu blachych powodow ? Jak czesto przestepca powie oficjalnie: tak, zle zrobilem/am, przekroczylem/am prawo?
Czy tez najczesciej uslyszysz:ja niewinny/na, nic nie zrobilem/am, to inni winni ?
Fakty naogol wygladaja inaczej....
Nie doszukuj sie tutaj jakiejs teorii spiskowej. Dzieci sa zabierane rodzicom, ktore je krzywdza. Nie dlatego, ze sa polskie, somalijskie, norweskie czy chinskie. I nie dlatego, ze sa biale, czrne, niebieskie czy czerwone...
Ciekawe by bylo przeprowadzic na forum ankiete. W koncu jest tutaj cala masa matek z dziecmi i ktore z nich mialy OSOBISTE kontakty z BV? Podkreslam osobiste, czyli tyczace wlasnych dzieci, a nie slyszala, ze np.kolezanka bratowej znala kolezanka, ktorej sasiadka.....itd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Makaryna napisał:
[quote]Izzy napisał:
[quote]Makaryna napisał:
[quote]Izzy napisał:
[b]gama28 napisał:[/

o ile wiem to jest wielki krąg tajemnicy w NO[/quote]

Musisz sobie zadac pytanie : dlaczego uwazasz, ze zabieraja bez powodow lub z powodu blachych powodow ? Jak czesto przestepca powie oficjalnie: tak, zle zrobilem/am, przekroczylem/am prawo?
Czy tez najczesciej uslyszysz:ja niewinny/na, nic nie zrobilem/am, to inni winni ?
Fakty naogol wygladaja inaczej....
Nie doszukuj sie tutaj jakiejs teorii spiskowej. Dzieci sa zabierane rodzicom, ktore je krzywdza. Nie dlatego, ze sa polskie, somalijskie, norweskie czy chinskie. I nie dlatego, ze sa biale, czrne, niebieskie czy czerwone...
Ciekawe by bylo przeprowadzic na forum ankiete. W koncu jest tutaj cala masa matek z dziecmi i ktore z nich mialy OSOBISTE kontakty z BV? Podkreslam osobiste, czyli tyczace wlasnych dzieci, a nie slyszala, ze np.kolezanka bratowej znala kolezanka, ktorej sasiadka.....itd

www.usc.pl/aktualnosci;146;Norwegia_odbiera_kolejne_dzieci

Władze norweskie są gotowe zadać kolejny cios instytucji tradycyjnej rodziny. Ministerstwo Rodziny, Dzieci i Spraw Socjalnych przygotowało raport, w którym proponuje się wprowadzenie w tym kraju nowych kryteriów oceny dobrego samopoczucia dzieci. Główne tezy zakładają ponad to, że biologiczni rodzice nie mają już priorytetu w wychowaniu własnych dzieci i w wypadku odkrycia, że dziecko jest niezadowolone, będzie ono usuwane z takiej rodziny

zmianynaziemi.pl/wiadomosc/norweskie-min...-dzieci-sa-panstwowe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Izzy, ciezko z czyms takim dyskutowac. Pod jednym z linkow jest artykul opisujacy relacje jednej strony, tzn. Rodzicow i ich opinie na ten temat, co jest zupelnie nie miarodajne, a drugi zupelnie mijajacy sie z prawda. Tytul:Norweskie ministerstwo potwierdza, dzieci są państwowe.
A prawda jest taka, ze owczesny minister od "dzieci" (juz nim nie jest bo wylecial) nalezy do SV, czyli socjalistycznej partii lewicowej i zglosil dopiero projekt. A w polskim portalu juz: ministerstwo potwierdza !!! To tak jak Kaczynski powie "zdradzeni o swicie" i wszyscy biora to za pewnik
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
ale są dowody ,że to się już kręci i nie od dziś ...uwierz ,że ja bym chciała by na 100% było tak jak ty myślisz ale pomyśl ,że jutro idą po twoje dzieci -jesteś bezradna ...nikt CI nie pomoże tobie jak tobie ale pomyśl o dzieciach ...kto dla dobra dzieci rozdziela rodzeństwo ...
oni nawet przez min nie myślą o tych dzieciach ..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Izzy napisał:
ale są dowody ,że to się już kręci i nie od dziś ...uwierz ,że ja bym chciała by na 100% było tak jak ty myślisz ale pomyśl ,że jutro idą po twoje dzieci -jesteś bezradna ...nikt CI nie pomoże tobie jak tobie ale pomyśl o dzieciach ...kto dla dobra dzieci rozdziela rodzeństwo ...
oni nawet przez min nie myślą o tych dzieciach ..

O dzieciach to przede wszystkim nie mysla niektorzy rodzice. Znalazlam link, ktory ktos kiedys zamiescil na temat sprawy Nikoli
www.polityka.pl/spoleczenstwo/reportaze/...jestacie-prawa.read#

Ja juz kiedys wspominalam tutaj, ze wychowalam w Norwegii 2- ke dzieci i nawet nie wiedzialam o Bv i nikt nie probowal mi ich zabrac.... Oczywiscie sa roznice kulturowe i trzeba sie upewnic co wolno a czego nie. Cyganie juz wiedza, ze rozstawianie z kubeczkiem swoich "pociech" na kazdym rogu ulicy nie jest najlepszym"intetesem", pomimo, ze w ich kulturze jest to norma.
Do somalijek tez zaczyna docierac, ze dzieci sie nie bije.... Chociaz nie do wszystkich.
Nie wolno tez utrzymywac stosunkow seksualnych z 12- to latka, pomimo ze w niektorych kulturach w tym wieku wydaje sie dziewczynki za maz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
nudy!!!!
głównych oponentów kac jeszcze morduje???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok