Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
51 Postów

(Paula3108)
Nowicjusz
Yhy. Ty kozystasz z internetu i telefonu z telenor? Jestem ciekawa czy przy samym telefonie tez sie tak rachunki zmieniaja...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Anna90 napisał:
no ostatnio o pare stowek, ale powiem, że coś mi tu nie pasuję z tym internetem (to znaczy ja się nie znam, ale każdy głupi by sie zorientował, że ktoś tu robi nas w ch....) no nic zobaczymy na następny rachunek...
już tłumaczę
najprawdopodobniej masz wykupiony tani abonament
z pozoru tani
a w nim jest straszny bat na łakomych taniochy
OTÓŻ
za każdy megabajt ściągnięty ponad regulaminowym czasem musisz zapłacić 2 korony norskie
troszeczkę nieuwagi brak zegara i już kilkaset koron dodatkowo do rachunku
także wydoili cię w całym majestacie prawa i będą robić to dalej dopóty się nie opamietasz

Kr/MB mellom kl 07 og 17 do zapłaty 2,- NOK
www.telenor.no/privat/mobiltbredband/mobiltbredband_149/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:16  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
Daniel Tomaszuk
(undermine)
Nowicjusz
moze po prostu zadzwon do nich i spytaj co sie dzieje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-12  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów

(Paula3108)
Nowicjusz
jasta102 napisał:
Paula3108 napisał:
No wlasnie tez o tym slyszalam,ale jakos nie moglam w to uwierzyc.... Czyli lepiej nie ryzykowac z nimi. Ok,przemysle tego telenora... Chociaz jest jeszcze pare sieci do przeanalizowania.
dokładnie akurat to jest para
telenor i netcom
netcom ma gorszy zasięg z moich doświadczeń

Wracajac do gorszego zasiegu netcom to faktycznie jest bardzo fatalny?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
Szczerze mówiąc zależało mi by internet był dobry zresztą nie miałam wyjścia bo internet był potrzebny i taki wzieliśmy... w tym tyg jak przyjdzie rachunek i będzie wiekszy to pójdziemy tam i sie dowiemy o co chodzi ...( ogólnie jak mówili o tym internecie to nie miało być żadnych problemów )

ale co nie ma co ... za swoją niewiedzę trrzeba płacić ... na szczęście jeszcze trochę i skończy się umowa to już się weźmie normalny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
Ale jeszcze co do tego internetu to jak limit sie wyczerpię to internet powinien byc wolnijeszy czy coś takiego, żeby nie przekroczyć...
tytlko dziwne jest to, że ostatnio dużo nie korzystamy z tego internetu, więc nie możliwe, że limit przekroczylismy...właśnie to mnie w tym wszystkim zadziwia

tak samo podam przykład...
limit jest 20 G na miesiąc.... od 1 maja do 10 wykorrzystane było ponad 4 G, a tu patrzę na drugi dzień nagle jest wykorzystane 16 G ????
gdzie internet prawie nie był uzywany akurat wtedy ...
bo tam, że te rachunki większe to tam kij, ale z tym to nie ogarniam tego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Anna90 napisał:
limit jest 20 G na miesiąc.... od 1 maja do 10 wykorrzystane było ponad 4 G, a tu patrzę na drugi dzień nagle jest wykorzystane 16 G ????

Może Macie nie zabezpieczone wejście i ktoś ŚCIĄGA z Waszego Konta ... wi-fi ... tam gdzie mieszkacie ?
Ja tak miałem , teraz jak nie używam , to to wyłączam połączenie Z netem , oraz mam cały czas wyłączone połączenie radiowe ... Inaczej Norg z góry automatycznie pobiera ma Silne radio , tak Mi wytłumaczono rok temu i teraz nie mam kłopotu .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
A już sama nie wiem... niby jest normalnie hasło, że raczej nikt nie powinien się podłączyć ...
Ale ja tak dobrze się niestety nie znam, więc jeśli nastepny rachunek będzie duży to bedzię trzeba się przejść i zapytać pani o co chodzi, bo na początku było normalnie, ale od 2 miesięcy coś jest nie tak....
no nic pozostaję czekać ... dowiedzieć sie o co chodzi, a jak zbyt wiele się nie wyjaśni to jeszcze przez parę miesięcy się pomęczę z tym internetem i weźmie się później inny (no i teraz będzie wiadomo o co się wypytywać przy następnej umowie )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
Daniel Tomaszuk
(undermine)
Nowicjusz
gabriel napisał:
Anna90 napisał:

Może Macie nie zabezpieczone wejście i ktoś ŚCIĄGA z Waszego Konta ... wi-fi ... tam gdzie mieszkacie ?
Ja tak miałem , teraz jak nie używam , to to wyłączam połączenie Z netem , oraz mam cały czas wyłączone połączenie radiowe ... Inaczej Norg z góry automatycznie pobiera ma Silne radio , tak Mi wytłumaczono rok temu i teraz nie mam kłopotu .

moze nie masz hasla wi fi i ktos podbiera internet ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
Daniel Tomaszuk
(undermine)
Nowicjusz
kurwa odpowiedzialem tym samym sorry
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok