Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Agnieszka R. ... ,,, (4460 niezalogowanych)
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
technik ortopeda nie ma pracy w NO na domowych wizytach wyciągneła byś więcej niż sprzątaczka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
67 Postów

(przytulanka1990)
Początkujący
lizzi i Ty myslisz, ze mi tym dopieczesz? Mylisz się.
A co do technika ortopedy, dorosła i wszystko wiedząca osobo- sprawdz sobie definicję tego zawodu. Po pierwsze trzeba już dostac tą pracę, a po drugie technik ortopeda to osoba, która wykonuje wszelkiego rodzaju sprzęt ortopedyczny i rehabilitacyjny, więc jakoś nie widzę szansy, żeby w domowych warunkach wykonac komus np proteze, do której potrzebne są wielkie i kosztowne maszyny. Także najpierw coś sprawdz, a później komentuj.
A od mojego nicku, to Ty się odczep, bo niby co...Ty chodzisz i wszystkich liżesz skoro lizzi? hmm
Nie założyłam tego wątku, aby wdawac sie w niepotrzebne dyskuje tylko po to, żeby trafic na kogos kto moglby mi pomoc, skoro Ty nie umiesz to bardzo serdecznie Ci dziękuję i żegnam Cię.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
PROSZĘ BARDZO SEZON NARCIARSKI W PEŁNI ,SŁUŻBA ZDROWIA W NO WSZYSCY WIEDZĄ JAKA JEST W NOR JEST W SUMIE NIE WIEM ILU POLAKÓW ,KTÓRZY POTRZEBUJĄ TWOJEJ POMOCY

Wymagania
do góry

Technikiem ortopedą może zostać osoba, która posiada wykształcenie średnie medyczne w zawodzie technik ortopeda.

Technikiem ortopedą jest również osoba, która:

ukończyła technikum lub szkołę policealną publiczną lub niepubliczną z uprawnieniami szkoły publicznej i uzyskała tytuł zawodowy technik ortopeda lub dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe w zawodzie technik ortopeda,
lub
ukończyła szkołę policealną publiczną lub niepubliczną z uprawnieniami szkoły publicznej i uzyskała dyplom technika biomechanika,
lub
uzyskała dyplom mistrza w zawodzie technik ortopeda.
Zadania zawodowe
do góry

Do zadań technika ortopedy należy:

korzystanie z wiedzy z zakresu anatomii, fizjologii i fizjopatologii narządu ruchu w diagnostyce i projektowaniu przedmiotów ortopedycznych oraz sprzętu rehabilitacyjnego;
projektowanie przedmiotów ortopedycznych i sprzętu rehabilitacyjnego;
planowanie i realizowanie zadań związanych z zaopatrzeniem pacjenta w przedmioty ortopedyczne i sprzęt rehabilitacyjny;
nawiązywanie kontaktu z osobą niepełnosprawną, jej rodziną, środowiskiem zawodowym i społecznym;
instruowanie pacjenta o sposobach eksploatacji i konserwacji przedmiotów ortopedycznych i sprzętu rehabilitacyjnego;
ocenianie potrzeb pacjenta, ustalanie sposobów zaopatrzenia ortopedycznego i metod rehabilitacji;
współuczestniczenie we wczesnym usprawnianiu narządu ruchu pacjenta z protezą kończyny;
wykorzystywanie nowoczesnych rozwiązań konstrukcyjnych, technologii, surowców i materiałów podczas projektowania przedmiotów ortopedycznych;
dobieranie metod przetwarzania i obróbki surowców oraz materiałów wykorzystywanych w technice ortopedycznej oraz stosowanie gotowych elementów i półfabrykatów przedmiotów ortopedycznych w rozwiązaniach konstrukcyjnych;
czytanie i sporządzanie rysunków, szkiców i schematów z zakresu protetyki ortopedycznej;
pobieranie miar, wykonywanie odlewów gipsowych, dobieranie elementów i półfabrykatów do wykonania protez tymczasowych;
wykonywanie montażu i demontażu oraz obróbki wykończeniowej przedmiotów ortopedycznych;
posługiwanie się przyrządami i aparaturą pomiarową;
użytkowanie maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji przedmiotów ortopedycznych i sprzętu rehabilitacyjnego;
posługiwanie się dokumentacją lekarsko - techniczną i konstrukcyjno - technologiczną;
dobieranie rozwiązań konstrukcyjnych przedmiotów ortopedycznych do biomechanicznych właściwości organizmu człowieka;
dokonywanie okresowych przeglądów i napraw przedmiotów ortopedycznych;
realizowanie procesu technologicznego;
sporządzanie dokumentacji technologicznej przedmiotów ortopedycznych;
modernizowanie standardowych konstrukcji przedmiotów ortopedycznych i sprzętu rehabilitacyjnego;
stosowanie metod obróbki ręcznej i maszynowej materiałów stosowanych w produkcji oraz naprawach przedmiotów ortopedycznych i sprzętu rehabilitacyjnego;
planowanie i organizowanie własnej pracy;
sporządzanie kosztorysów, prowadzenie rozliczenia materiałów i czasu pracy;
prowadzenie dokumentacji finansowej, ewidencyjnej i materiałowej;
współpraca w zespole terapeutyczno - rehabilitacyjnym;
przestrzeganie przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy, ochrony przeciwpożarowej oraz ochrony środowiska;
organizowanie stanowiska pracy zgodnie z wymaganiami ergonomii;
korzystanie z różnych źródeł informacji w celu doskonalenia umiejętności zawodowych;
postępowanie zgodnie z zasadami etyki;
stosowanie przepisów prawa dotyczących wykonywania zadań zawodowych;
stosowanie przepisów prawa dotyczących działalności gospodarczej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...napisz

na forum,ze twoj chlopak

jest ciezko/nieuleczalnie chory

jakis grosz napewno przytulisz...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
na adecco bym nie liczył to taka firma uduś i wyciśnij
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
brzydal ....jak zwykle chcesz być nie miły
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
dziewczyno myślisz ze kulawy albo ze złamaną nogą bedzie biegał po NO by załatwić sobie,różne sprawy jesteś tam jak znalazł by pomóc,by świadczyć konkretne usługi ,chociażby załatwić odpowiednią protezę czy tym podobne.

a to ty napisałaś ze przytulasz a nie ja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
lizzi nie bądż też jak wariatka po ograbionym sklepie trochę kultury i pomocy w necie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Andre ved mark napisał:
lizzi nie bądż też jak wariatka po ograbionym sklepie trochę kultury i pomocy w necie

a ty myslisz co ja dla niej robię już bardziej pomóc jej nie mogę

miałam złamaną nogę trójkostkowe złamanie 4 śruby cały rok zmarnowany wiesz ile bym jej zapłaciła za pomoc ile wydałam na ten sprzęt,którego sama nie mogłam sobie dobrać

www.trzymajforme.waw.pl/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
zapytałem ciebie lizzi czy już dostałaś tą kartę -- a ty dalej o jakimś leczeniu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok