Strona korzysta z plik贸w cookies

w celu realizacji us艂ug i zgodnie z Polityk膮 Prywatno艣ci. Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do plik贸w cookies w Twojej przegl膮darce.

Przejd藕 do serwisu

Nawet 20% rabatu

Kalendarz 2026

Zam贸w
Autopromocja

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

3 Posty
arkadiusz norway
(arkadiuszzzzz)
Wiking
Dziekuje za wspolna dyskusje....
A komentarze typu : jest zle, bedzie gorzej itp... PROSZE SOBIE DAROWAC !!!!

Tu rozmawiamy o zakupie dzialki i budowie domu

Jestem zainteresowany zakupem dzialki w okolicy : Sandvika, Arker, Drammen, Mjondalen i okolice oczywiscie.
Powieszchnia dzialki powina miec od 500 m2 do 900 m2, z tego co sie orietuje ceny sie wachaja od 600000 nok do 1000000 nok.

Moje pytania:

1. Na co zwrocic uwage przy zakupie dzialki ?
2. Moze macie jakies norweskie strony z projektami domow ?
3. Czy dom sprowadzony z Polski bedzie spelniac wszystkie wymogii norweskie ?
4. Czy macie kontakty do firm budowlanych ktorzy sa nie drodzy a wykonuja prace solidnie ? ( slyszalem o firmie litewskiej ktora za 2000000 nok, wykoncza dom pod klucz, cena obejmuje material i prace. Bez problemu przechodza kontrole norweskie )
5. Chce zapytac jak wyglada sprawa z kredytem na budowe domu jak dzialke sie juz kupilo ????
6. Jak to jest gdy sie sprowadza materialy budowlane z Polski

Z gory dziekuje z informacje i pomoc. Pozdrawiam
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
267 Post贸w
Sta艂y Bywalec
Oczywi艣cie komentarze by艂y na wyrost i nie na temat.
Ale wracaj膮c do meritum.
Materia艂y z polski-firma litewska-prawo i kontrole norweskie-to mo偶e by膰 z tego groch z kapust膮.
Np. firma litewska mo偶e si臋 okre艣li膰 (byle przed rozpocz臋ciem) 偶e oni zrobi膮 i owszem,solidnie,pod klucz,zgodnie z wszelkimi standardami itp itd -ALE z materia艂贸w bynajmniej nie polskich.Prosz臋 to przemy艣le膰.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
501 Post贸w

(Optimus)
Wyjadacz
arkadiuszzzzz napisa艂:
Dziekuje za wspolna dyskusje....
A komentarze typu : jest zle, bedzie gorzej itp... PROSZE SOBIE DAROWAC !!!!

Tu rozmawiamy o zakupie dzialki i budowie domu

Jestem zainteresowany zakupem dzialki w okolicy : Sandvika, Arker, Drammen, Mjondalen i okolice oczywiscie.
Powieszchnia dzialki powina miec od 500 m2 do 900 m2, z tego co sie orietuje ceny sie wachaja od 600000 nok do 1000000 nok.

Moje pytania:

1. Na co zwrocic uwage przy zakupie dzialki ?
2. Moze macie jakies norweskie strony z projektami domow ?
3. Czy dom sprowadzony z Polski bedzie spelniac wszystkie wymogii norweskie ?
4. Czy macie kontakty do firm budowlanych ktorzy sa nie drodzy a wykonuja prace solidnie ? ( slyszalem o firmie litewskiej ktora za 2000000 nok, wykoncza dom pod klucz, cena obejmuje material i prace. Bez problemu przechodza kontrole norweskie )
5. Chce zapytac jak wyglada sprawa z kredytem na budowe domu jak dzialke sie juz kupilo ????
6. Jak to jest gdy sie sprowadza materialy budowlane z Polski

Z gory dziekuje z informacje i pomoc. Pozdrawiam

Witam.
Moge polecic firme litewska ktora budowala dla znajomego norwega.

www.byggverden.no/no/bildergallery

Marius -wlasciciel jest inzynierem i swietnie zna gaszcz norweskich przepisow. Przy tym sympatyczny czlowiek.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
norbert lukasz
(norbert23)
Wiking
przy zakupie dzialki
1. jak wiele prac ziemnych trzeba wykonac(czy w gre wchodzi ,kruszenie ,wybieranie masy i jak wiele) pamietajmy ze jestesmy w norge,
-no i czy dzialka jest dzialka budowlana i jak z laczami ,czy sa gdzies w poblizu ,co by cena przylaczy nie byla w poblizu
2.www.norskehus.no-maja niezle domki
3.domy w paczkach z polski,rozmijaja sie ze standardami norveskimi, wiekszosc domow jest budowana systemem niemieckim czy jak kto woli europejskim, bez zrozumienia zasad i walorow systemow skandynawskich-
4.huskonsept@yahoo.no ze wszelkimi pytaniami odnosnie tematu-
5.w banku- dzialka jest twoim wkladem wlasnym
6.ostroznie.w tym temacie-bo widzisz inspektor nadzoru ktory uczesniczy w procesie budowy od poczatku do konca ,zamieszcza w raporcie z czego i czy wedle wszelkich norm zostal zbudowany dom
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Wiking
polecam ciekaw膮 i now膮 technologi臋 thermomur o kt贸rej dowiesz si臋 na stronce jackon.no , pozdrawiam i powodzenia
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Post贸w
Maniak
alle napisa艂:
polecam ciekaw膮 i now膮 technologi臋 thermomur o kt贸rej dowiesz si臋 na stronce jackon.no , pozdrawiam i powodzeniaAni to ciekawa ...ani r贸wnie偶 nowa technologia ...
---
R贸wnie偶 ma艂o ekonomiczna , /totalnie ca艂a 艣ciana to 偶elbet w otulinie z prasowanego styopianu...
---
W Polsce , Widzia艂em te domki lego , ju偶 w 2000 roku .
---
Jedyn膮 dobroci膮 , to monta偶 na klipsy ... jednak trzeba by膰 bardzo precyzyjnym i spokojnym , przy wype艂nianiu betonem , mo偶e rozerwa膰 艣cian臋 ...
---
Z dwojga z艂ego to ju偶 lepszy i pewniejszy w eksploatacji jest system
Norwesko-Skandynawski o ile r贸wnie偶 zostanie wykonany zgodnie z Norweskimi Normami .
---
Co do firm Litewskich czy te偶 Esto艅skich ...w okolicy Mojej Wsi maj膮 dobr膮 opini臋 .
Postawili ponad 200 dom贸w o r贸偶nym gabarycie ...
Jednak Oni sprowadzaj膮 ca艂y dom w cz臋艣ciach z Litwy lub Estonii .
---
Tylko fundamenty s膮 robione z lokalnych materia艂贸w .
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Post贸w
kryss d
(kryss)
Maniak
gabrys-a ile gwozdzi przewiduje norweska norma na zamontowanie 2 okien -120x110 ,osadzonych razem jedno obok drugiego?
u mnie byly 4,czyli 2 na jedno okno.......
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Maniak
kryss napisa艂:
fakt-technologia katastrofalna jesli technologia mozna to nazwac,remontuje ten swoj kurnik i czego sie nie tkne to rece opadaja,do tego zeby przejsc do sasiada wystarczy srubokret,no ale caly ten kraj to spruchniale deski,sklejone farba

krzysiu > a mia艂o byc tak pieknie.......
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Post贸w
Maniak
kryss napisa艂:gabrys-a ile gwozdzi przewiduje norweska norma na zamontowanie 2 okien -120x110 ,osadzonych razem jedno obok drugiego?
u mnie byly 4,czyli 2 na jedno okno.......

呕adna wsp贸艂czesna technologia , nie przewiduje gwo藕dzi w futrynach okiennych , a i dawniej te偶 tylko partacze !!! montowali okna za pomoc膮 gwo藕dzi ...

Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
5 Post贸w
Wiking
odno艣nie uciekania z norge to mo偶e i racja,ale jak ju偶 zamieszkam w polsce to kto mnie zapewni 偶e jaki艣 cwaniak,jak ju偶 mu si臋 spodoba moja krwawica niewymy艣li (przepisu 偶e kilka lat temu)nie zap艂aci艂em raty kredytu lub co艣 podobnego i poprzez jakiego艣 s........a komornika zabior膮 mi ten domek z bali,a ja znajd臋 sie w szpitalu po zawale serca,a moja ukochana 偶onka w przyt贸艂ku dla bezdomnych no kto mnie zapewni,nasze prawo?
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok