Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Solomun . Mariusz Ożga Beata Pl (7134 niezalogowanych)
58 Postów
Michał Hindera
(MiTaL324)
Nowicjusz
ps. Między innymi przez takich jak ty mają polaków co niektórzy za meneli . Aha i na przyszłość zanim się wypowiesz palancie to pomyśl dwa razy bo ludzi bulwersujesz . dobranoooooc ;]
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Panowie! Przystopujcie z tymi "cwaniaczkami i glabami", nie trzeba od razu obrazac aby kumus cos wyjasnic i wyrazic swoja opinie.

Powtorze : to, co kto robi, gdzie chodzi, czy uzywa alkoholu, porozumiewa sie po norwesku to jest sprawa osobista. Kazdy jest kowalem wlasnego losu, a dorosly czlowiek podejmuje decyzje samodzielnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Diun napisał:
Norweski język to nie jest to coś tylko język ludzi dzięki którym masz prace a angielski ci wystarcza głąbie tylko dla tego że nie znasz języka kraju w którym przebywasz a to że ktoś tu rozmawia z tobą po angielsku to jest tylko ich uprzejmość...więc nie obrażaj ludzi którzy rozmawiają po norwesku bo pewnie jak wielu cwaniaczków takich jak ty gdyby nie ta Norwegia to byś w Polsce w dziurawych skarpetach latał....

a nie przyszło ci do głowy ciołku,ze ci którzy mnie zatrudnili maja równiez z tego korzysci i nie jest tak do konca,ze to tylko ja mam prace i korzysci z tego?
poza tym mośku, skąd wiesz ze pracuje u norka?
co do statusu w pl, to nie zaczynaj tematu i nie nazywaj mnie głąbem, bo wiesz tyle ile zjesz, wiec nie kombinuj!
zanim przyjechalem do tego czegos,dorobiłem sie domu o pow.160m+nowego samochodu za ciezkie pieniadze!
I zyłem na niezlej stopie, a ze nadarzyła sie okazja ten status nieco podniesc, wiec skorzystałem.....
PS: Ja nie twierdze,ze zle jest znac to cos, ale uwazam,ze jesli nie jest niezbedny to nie mam potrzeby sie go uczyc.....
Mówie w trzech jezykach(bardzo przyzwoicie) i zamierzam zacząc uczyc sie niemieckiego,poniewaz w przyszłosci bede z niego korzystał (chyba)!
Poza tym to forum,wiec na pytanie kolegi "czy warto" wyraziłem TYLKO swoje zdanie!
PS: szkoda,ze nie mozna przyjebac przez nata, bo juz zaliczył bys liscia za tego głąba...... : )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
MiTaL324 napisał:
ps. Między innymi przez takich jak ty mają polaków co niektórzy za meneli . Aha i na przyszłość zanim się wypowiesz palancie to pomyśl dwa razy bo ludzi bulwersujesz . dobranoooooc ;]

od dzis jetes moim hero

"głąb,menel,palant" jeden lepszy od drugiego.........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
czepiacie sie bez potrzeby... architekci, informatycy nie potrzebuja norweskiego przez bardzo dluuuugi czas... dwujezyczne kontrakty w pracy a tam maly zapis: "daglig språk skal være engelsk"

a co do zycia nocnego w Oslo... przyjechalem z duzego miasta w PL i Oslo nie powala mnie wcale... wieje nuda na kilometr... jak ktos lubi monotonie to proszze bardzo... tyle samo w nocy sie tu dzieje co w koziej wolce albo pcimiu dolnym... Marianek ma racje...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Michał Hindera
(MiTaL324)
Nowicjusz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Tak To On
(lokokosi)
Wiking
marianek73 napisał:

ja wychodze po to, zeby spotkac sie ze znajomymi, napic sie kilku piwek,itp....
a kiedy piwo kosztuje 70nok za 0,4L to wybacz,ale trzeba by wydac min 1000+taxi, a to juz ca 1500 za wieczór!

Ja osobisice nie pije,a czas wolny wole spedzic w gorach,bieganiu czy na kajaku.

Dziekuje wszystkim za pomoc.
Kwestia jezykowa jest prosta. Jezeli ktos chce to sie nauczy.

znam ludzi (rodakow) w UK ktorzy po 6 latach nie sa wstanie praktycznie nic powiedziec,
powod?
1. Polska telewizja,ktora uwstecznia jezykowo.
2. Praca tylko z rodakami
3. Brak chceci !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
JLK21 napisał:

a co do zycia nocnego w Oslo... przyjechalem z duzego miasta w PL i Oslo nie powala mnie wcale... wieje nuda na kilometr... jak ktos lubi monotonie to proszze bardzo... tyle samo w nocy sie tu dzieje co w koziej wolce albo pcimiu dolnym... Marianek ma racje...

pochodze z trojmiasta, gdzie sa tysiace miejsc do zabawy i musze ci powiedziec ze w oslo nie jest wcale tak zle, trzeba tylko wiedziec gdzie chodzic , chociaz denerwujace jest zamykanie knajp o 3.00 , a ile sie wydaje..to zalezy od portfela....ale 1000 kr to minimum.....a max...to...hmmm....ile dusza zapragnie hehehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...wracajac

do pytania w temacie

odpowiadam: tak,nie warto...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
62 Posty

(Phaste)
Początkujący
Do autora watku
To zalezy jaka prace dostaniesz, jezeli atmosfera bedzie kiepska to odbije sie to na Twoim zyciu tutaj. Znajdziesz dobra prace to i kraj sie bardziej spodoba. Ja na poczatku bylem bardzo zadowolony, jednak po czasie szef sie zmienil, drugi szef to wypisz wymaluj capo obozu pracy. Wszyscy koledzy Norwegowie odeszli z pracy i zostalem sam, a nowy szefunio juz odpowiednio zadbal by ludzie byli skloceni w i donosili na siebie nawzajem. Przez tego fiutka, zmienilem opinie o Skandynawach.
Ale oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze to tylko moje subiektywne odczucia i jezeli tylko trafisz dobrze to mozesz miec tutaj wygodne i ciekawe zycie.
Musisz sam sprobowac, tutaj mozesz uslyszec 100 opini i kazda inna Wez tylko pod uwage, ze nie wszystko jest takie jak sie Nam wydaje. MOze sie okazac, ze jednak GB bedzie dla Ciebie ciekawszym krajem.
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok