Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
37 Postów
Paweł Kosowski
(plaski211)
Nowicjusz
do "Sethur"

Czy to jest tylko zakaz na norwegie???

Wiesz może cokolwiek wiecej na ten temat???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
zakaz dostaniesz na norwegię w granicach pół roku do roku . przy takim przekroczeniu to jest przeważnie 10000 nok kary . raczej do pudła cię nie wsadzą , chyba że będziesz miał dużego pecha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
plaski211 napisał:
do "Sethur"

Czy to jest tylko zakaz na norwegie???

Wiesz może cokolwiek wiecej na ten temat???

Wiem, ale w to, co sie teraz stanie zalezy juz wylacznie od tego, co im powiedziales przy zatrzymaniu. Mandat max. kr9800,- (bo formalnie nie masz zatrudnienia), moga dorzucic prace spoleczne lub kilkutygodniowa odsiadke. Jezeli tlumaczyles, ze jestes turysta, to po zaplaceniu mandatu, prawko odesla do Polski. Reszty dowiesz sie z listu. Ciezkie wykroczenia sa traktowane indywidualnie wiec nikt nie powie Ci dokladnie, co Cie czeka. Skandynawia to takze Dania, Szwecja i Finlandia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
plaski211 wyłącz caps locka.... nie krzycz nie jesteś sam (duże litery oznaczają krzyk)...

przekroczenie prędkości 40% zawieszenie prawa jazdy na minimum 6 miesięcy + grzywna min. 10000 Nok no i 30 dni w Costa del Ilseng czyli 30 dni paki gdzie będziesz składał palety.......

Trzeba mieć nieżle pod deklem ...żeby przy 60 generować 101...... coś na ten temat wiem... 20 lat jako złotówa w Oslo.......

PS gdybyś pozostał w NO to po pół roku bez prawka na nowo na egzamin.......
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
te wczasy w Costa Gandolfo może mu darują jak będzie się tłumaczył że jest tylko turystą
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Paweł Kosowski
(plaski211)
Nowicjusz
WOW
niemyślałem że to może aż tak żle sie skończyć???
nieznajomość prawa niestety niezwalnia z odpowiedzialności bo co by to dobrego było

przepraszam za krzyki

Ale czy moge poruszac sie autem po innych krajach???
kontynuowac szkolenie na wyższe kategorie???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
Andre być może ale ma szlaban na jazdę samochodem w Skandynawii ......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
plaski nie znam polskiego prawa drogowego..... ale chyba masz przechlapane... Norweska policja odsyła do Polski prawo jazdy wraz z dokumentacją przewinienia..... życzę powodzenia.....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
bob norek
(bob74)
Początkujący
yo...z doświadczenia :140 przy zakazie do 100-ki dostałem 3 miechy zakaz i 10 000 nok do zapłaty....i wierzcie mi na słowo....JAK JA TERAZ UWAŻNIE PRZYGLĄDAM SIĘ ZNAKOM DROGOWYM....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Paweł Kosowski
(plaski211)
Nowicjusz
tak ale czy moge legalnie jezdzic po kraju???
wyrobic jakis duplikat (tylko nie na zasadzie za niby zgubiłem bo za to jest do 3 latek) ????
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok