Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
37 Postów
Paweł Kosowski
(plaski211)
Nowicjusz
bo pomoc jest bardzo potrzebna (jak w tytule) choc moze nie o to dokładnie chodziło
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
czemu wpadasz w panikę . twój instruktor na C i E nie usłyszał co mu powiedziałeś . formalnie jeszcze nie masz wyroku . zanim go dostaniesz to zdasz egzaminy a potem zobaczysz albo wydadzą ci w pl od razu a jak nie to po upływie kary .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Paweł Kosowski
(plaski211)
Nowicjusz
niestety to niejest tak rózowo jak sie morze wydawac chociarz w sumie prawo jazdy zostało zatrzymane do wyjasnienia czyli toretycznie do otrzymania i uprawomocnienia wyroku mógłbym jezdzic

ale czy rzeczywiście tak to wygląda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Paweł Kosowski
(plaski211)
Nowicjusz
w pl zeby mi wydali odrazu to vmusze zdac im stary blankiet którego niemam lub napisac oswiadczeni o zagubieniu za co w razie dopatrzenia które jest raczej nieuniknione grozi do 3 latek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
ADAM adamnor1977
(ADAMNOR1977)
Wiking
ja też mam ciężką nogę ,na 70 miałem 84.zdjęcie przyszło po tygodni 2600 nok do zapłaty.teraz bardziej wypatruje fotoradarów i na E6 jak za szybko jadę(najczęściej jak zaśpię w poniedziałek ) to non stop w lusterka patrzę.ale to zdarza się coraz rzadziej.2600 trochę nauczyło kultury jazdy w no.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Paweł Kosowski
(plaski211)
Nowicjusz
pewnie u mnie tylko no 2600 sie nieskończy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Paweł Kosowski
(plaski211)
Nowicjusz
kto był lub jest w podobnej sytuacji
sethur czytałęm twój post o c+e jak zakończyłą sie twoja sprawa
wyczytałem już że utrace lejce od 8 do 12 miesiecy
ale czy moge wyrobic duplikat
czy lepiej dac sobie z tym spokój???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Kasia L
(KasiaL)
Wiking
Jesli jechales 101 km na 60 to dostaniesz okolo 10000 NOK mandatu, i zakaz prowadzenia samochodu na terytorium NORWEGII minimalnie na 6 miesiecy. Mozesz normalnie legalnie jezdzic poza terytorium Norwegii, czyli na terytorium Szwecji czy Polski. Prawo jazdy powinni Ci odeslac na adres urzedu komunikacji gdzie wyrabiales prawo jazdy, ale bedziesz sie musial o to dopomniec bo sie poprostu drocza i wysylaja wtedy kiedy im sie zachce. Wyrabianie nowego prawka w Polsce jest wiec glupim pomyslem bo sie wyda napewno, ze prawko straciles w Norwegii w momencie jak dotrze do urzedu w miejscu twojego zamieszkania. Kary wiezienia raczej nie powinienes dostac, ale zawsze mozesz sobie zamienic mandat na odsiadke. Wszystko bedzie napisane w wyroku bedziesz mogl wybrac albo zaplacic albo odsiadka. Za 10000 NOK to bedzie jakies 21 dni bodajze. Acha... mandat w razie czego mozesz rozlozyc na raty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów

(oola)
Nowicjusz
witaj ,jesli przekroczyles to i wykroczyles Maja prawo- to zdarzylo sie tu Nie wiem czy masz pozwolenie na pobyt czy nawet jest jakas roznica miedzy tymi co maja a nie maja... ale wiem ze to bardzo duze przekroczenie o tyle km i jeszcze gorzej jak na np terenie zabudowanym....bo jest nieco srozsza kara Z tego co wiem od znajomych czy nawet po sobie za przekroczenia do 20 km placisz i prawko masz Ale wiem ze powyzej placisz i zabieraja na 3 miesiace aaaa jeszcze powyzej placisz,zabieraja na tyle ile dostanie sie do odsiadki ale to wszystko jest zalezne gdze przekroczyles , ile,bo na tyle poniesiesz konsekwencje jak kazdy bezwzglednie i nie ma ze zmiluj sie- bo przyjechales na tzw chwile Kazdy prawie przyjechal na chwile i musi chwilowo sie dostosowac do przepisow jakie sa w danym miejscu Tu znaki sa myte na wiosne wiec kazdy je widzi Jedni mijaja i nie widza drudzy mijaja widzac a jeszcze inni jada na chybil Ponadto nic nie zrobisz nie ma znaczenia na ile i czy podwyzszasz kategorie ....jest przekroczenie i koniec Tak to wyglada ..pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Kasia L
(KasiaL)
Wiking
Instytucja rozkladajaca mandat na raty nazywa sie Statens Innkrevingssentral, tam tez mozesz odroczyc termin platnosci. Tyle, ze nie mozesz z tych dwoch form pomocy skorzystac rownoczesnie, czyli albo rozlozenie na raty albo odroczenie terminu platnosci. To ty decydujesz na ile rat chcesz rozlozyc mandat.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok