Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

oswoić się z nową rzeczywistością:) - Norwegia

Czytali temat:
(1723 niezalogowanych)
140 Postów
Renata nata
(renat35)
Stały Bywalec
Zamknęłam sprawy w Polsce, i powoli zaczynam oswajać się z nowa rzeczywistością i po raz pierwszy patrzę w przyszłość z nieco większym optymizmem. A wam ile czasu zajęło oswojenie się z Norwegią? a może nigdy to się nie uda?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
Wszystko zalezy od ciebie!Jesli lubisz nowe miejsca, poznawac ludzi i jestes optymistycznie nastawiona to gdziekolwiek na swiecie sie znajdziesz bedziesz szczesliwa.Norwegia jest piekna i ciekawa do eksplorowania!Powodzenia!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
140 Postów
Renata nata
(renat35)
Stały Bywalec
to prawda, doznania wizualne są nie do opisania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
Jest niesamowicie po wzgledem wycieczek,swieze ryby i czyste, zdrowe powietrze. Na poczatku pewnie troche niepewnie ale z czasem sie oswoisz!Znasz jezyk?niekoniecznie norweski, moze byc angielski ,wiekszosc Norwegow posluguje sie angielskim.
Jesli tak to nie powinno byc trudno sie zaaklimatyzowac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
jak widze jest coraz lepiej ...brawo
ostatnio miałas wiekszego doła a teraz juz iskierka entuzjazmu...
ja osobiscie nie miałam zadnych problemów z oswojeniem się....poprostu powiedzialam sobie,ze zaczynam nowy rozdział mojego zycia i koniec....i i po ponad dwoch latach nie żałuje ani jednego dnia tutaj spędzonego...
wkoło mam zyczliwych ludzi,jeszcze nigdy nie spotkałam sie z żadną wrogością ze strony norwegów,a wręcz przeciwnie....mam cała rodzine przy sobie a jak mi brakuje dalszej,to wsiadam w samolot i po problemie...kawka,herbatka,ciasteczko,z rodzinka gadu,gadu..przy okazji jakieś zakupki....i wiesz co...z chęcią tu wracam bo mam w końcu normalne życie bez ciągłych ,polskich stresów....czego i tobie życzę z całego serca..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Renat to rzeczywistosc oswoi sie z Toba a Ty badz tylko soba.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
140 Postów
Renata nata
(renat35)
Stały Bywalec
mówią przecież , że stałe są tylko zmiany. A ze mną oswajać się nie trzeba bo ja swojska dziewczyn jestem ups..chyba już nie dziewczyna hihihi. Optymizm ostatnio zapukał i tak zaprosiłam go na kawkę i tak został, szybko go nie wypuszczę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
I o to chodzi!!!!!!!!!!!! Podstawa to myslenie ze jutro to moze byc tylko lepiej!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
renat35 napisał:
mówią przecież , że stałe są tylko zmiany. A ze mną oswajać się nie trzeba bo ja swojska dziewczyn jestem ups..chyba już nie dziewczyna hihihi. Optymizm ostatnio zapukał i tak zaprosiłam go na kawkę i tak został, szybko go nie wypuszczę

masz racje, nie puszczaj go ani na chwilke zmien w swym otoczeniu co tylko mozesz na lepsze... czasem chocby nowa roslinka w doniczce na oknie potrafi poprawic humor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...nie jestes juz dziewczyna?
operacja sie udala i stad tyle optymizmu?
faktycznie teraz bedziesz sie musiala do tego przyzwyczaic.
mow duzo po angielsku (najlepiej do lustra) przesuwaj przedmioty na parapetach i najwazniejsze,chodz codziennie na ryby...i ich nie wypuszczaj.
wtedy na pewno wszystko sie ulozy!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok