Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Norweskie święta będą biedniejsze. Dane nie pozostawiają złudzeń - Norwegia

Czytali temat:
Karol Pitek Joanna Kuchnicka Zbigniew Karpinski mart enty (1403 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Norweskie święta będą biedniejsze. Dane nie pozostawiają złudzeń
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
akwatomek
(akwatomek)
Wiking
najwazniejsze, ze Panstwo sie nachapalo ze zgadzajacych sie na wszystko noraskow, zeby teraz rozdac czarnym braciom.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:38  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Adamski77
(Adamski77)
Wiking
Nachapali się też z ropy, gazu i sprzedaży prądu do EU. A obywatel gówno z tego ma. Bee, beeeee, beeee
Zgłoś wpis
Oceń wpis:20  
Odpowiedz   Cytuj
626 Postów
Karol Pitek
(karol3)
Wyjadacz
Dużo w tym prawdy.
Moim zdaniem problem nie leży w tym że państwo nie dzieli się zyskam tylko w błędnym przeświadczeniu że powinno. Wielu uważa że ma być dobrze i mają być pieniądze na wszystko bo to Norwegia.
Niestety okazuje się że trzeba samodzielnie zabezpieczać się na gorsze czasy. Lepiej nie liczyć na pomoc i ją otrzymać niż odwrotnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
markumarku12
(markumarku12)
Wiking
Jakie kroki twoim zdaniem powinna podjąć Norwegia i dlaczego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
626 Postów
Karol Pitek
(karol3)
Wyjadacz
To jest świetne pytanie do debaty wyborczej.
Choć zbyt ogólne. Jeśli pytasz czy mam plan dla Norwegi w każdej możliwej dziedzinie to niestety nie Ja mam plan dla siebie. Chociaż widzę niedoskonałości systemu to staram się wykorzystywać możliwości zaniast narzekać że bogaty kraj nie jest chętny do dzielenia się że mną.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Xx1
(Xx1)
Wiking
Mając własną działalność widzi się ile pieniędzy kradnie państwo. Robiąc wyceny widzi się jak ceny rosną. Ostatnio ze znajomym rozmawiałem o pewnym samochodzie dostawczym, który on kupił w 2018 a teraz kosztuje prawie dwa razy tyle. Stawki nie wzrosły dwukrotnie, klientom również nie przybyło, ale państwu już tak. Państwo zabiera ludziom pracowitym i przedsiębiorczym, uważa że spożytkuje te pieniądze lepiej, daje je ludziom, którzy nigdy godziny tu nie przepracowali i nie przepracują. Prawie cała Europa idzie tą drogą i dziwić się że uchodźcy wykorzystują sytuację i przybywają że wszystkich stron. Zamiast przyciągać ludzi przedsiębiorczych, produktywnych to przyciągają leni i cwaniaków. To jak ma być? Jeśli na łódź wchodzi zbyt dużo osób to ona w końcu zatonie. Ostatnio czytałem książkę pewnego Amerykanina i on pisał tam o europejskich państwach opiekuńczych, dlaczego w europie ludzie oddają rządom prawie wszystkie pieniądze by ich prowadzić za rękę a w USA preferuje się ludzi przedsiębiorczych? W europie są ludzie, którzy zostali a w USA, ci którzy wyjechali.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Xx1
(Xx1)
Wiking
Nie piszcie już tych głupich tekstów że jak komuś się nie podoba to niech wyjedzie. Wielu z nas wychowało tu dzieci, zaciągnęło kredyty, tylko gówniarz może myśleć że to takie proste ot sobie wyjechać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Jossi
(Jossi)
Wiking
Jeden srajfon mniej i rzadziej wymieniać i jedna tesla mniej w garażu. Dla mnie to są płaczki i narzekacze. Generalnie większość nie liczy się z pieniędzmi a potem płacz, trzeba bardziej racjonalnie je wydawać, a oni nie są do tego przyzwyczajeni.

Julen nærmer seg med stormskritt og flere og flere nordmenn tar seg av julegavehandelen i november.

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) anslår at nordmenn vil bruke over 130 milliarder kroner i november og desember, i forbindelse med årets julehandel.

Det er en økning på 1,4 prosent mot i fjor.

Vil likevel bli færre julegaver
Bare i desember vil hver enkelt nordmann bruke i gjennomsnitt 12.200 kroner på mat, drikke og julegaver.
Źródło www.tv2.no/nyheter/innenriks/sa-mye-peng...iktig-i-ar/16175346/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1619 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
Myśliwy napisał:
Kuwejt Europy a mieszkancy żebracy .

Po co zatem sleczysz na tym forum...????????
Nie daj boze w tym kraju!!!!!!!!!!??????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-24  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok