Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
iksiński igrek gerard Cieślik B K mart enty N O boj fra oszlo Monikka1 Miroman Stefan1963 Megip (2888 niezalogowanych)
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
MałeMi napisał:
Dane statystyczne na tym portalu to jak zwykle wyssane z palca, nie wiem kto to pisał,ale musiał być mocno naćpany...,dużo rzeczy jest niezgodnych z prawdą. No.. ale to jest MN i nie można się temu dziwić

...moze przypomnisz wszyskim forumowiczom twoj pobyt w Norwegii i dlaczego musialas stad uciekac?
...a teraz wpisujesz dyrdymaly o prawdzie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Xx1
(Xx1) Online
Wiking
Nie wiem ilu ludzi zarabia więcej niż 15000zl w pl, ty tez tego nie wiesz, nikt tego nie wie ponieważ za dużo jest wypłacane na czarno. Ty wydajesz 12500 na osobę, ja 15000, a jak mi się uda to tyle co ty i wtedy się cieszę, więc nie ma dużej różnicy między nami. Tylko ze ty z twoja kobieta dzielisz się wydatkami a moja, choć we wszystkim jest nowoczesna to w tej kwestii jest konserwatywna i twierdzi ze skoro ja dużo więcej zarabiam to mogę utrzymywać rodzinę. Ostatnio był na wp artykuł na ten temat, wiele polek tak myśli. Wy nie macie małych dzieci, nie wiesz wiec ze w przedszkolu są różne wymagania co do ubioru, dwie pary borów, dwa kombinezony a dziecko ciagle rośnie. Odezwała sie kobieta, która ma dorosłe i pracujące dziecko i ty, żyjący we dwoje bez dzieci. Ja oczywiście uważam ze za dużo wydajemy, tak naprawdę jeszcze więcej jeśli wezmę pod uwagę wypłatę żony, która idzie na pierdoły. Dobrze jest wiedzieć ile wydają tu inni.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Xx1
(Xx1) Online
Wiking
Mi nie chodzi o krytykę Norwegii, po prostu nie nawidzę poniżania polski i wywyższania Norwegii, wolę być obiektywny. Norwegia bardziej służy mojemu zdrowiu, w Polsce jest bardzo zanieczyszczone powietrze, urzędnicy, ekspedientki tu są o wiele milsi, w Polsce liczą się kompetencje a tu liczy się czy jesteś Norwegiem, jeśli cię słabo znają, ale jeśli wyrobisz sobie tu renomę to już nie liczy się narodowość, na Norwegach można o wiele bardziej polegać niż ba Polakach, ale jest ogromnie ciężko zdobyć ich zaufanie… Jednak jeśli chodzi o wysokie stanowiska, najlepsze posady to mimo wielu imigrantów to ciężko doszukać się tam nie norweskiego nazwiska, to mnie najbardziej do Norwegii zraża. Trzeba być ślepym by nie widzieć ile pieniędzy Polacy wydają, jak dużo się zmieniło, ale jest jak pisałem wcześniej druga strona medalu, wielu przejada swoje emerytury, chcą dorównać tym, którzy maja wysokie dochody również na bialo, pokazują ze ich tez stać… Ja nic nie mam przeciwko Norwegi i Norwegom, bedac dzieckiem i interesując się wikingami chciałem tu mieszkać, również ze względu na piękno natury.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Sarpis
(Sarpis)
Nowicjusz
Xx1 napisał:
Nie wiem ilu ludzi zarabia więcej niż 15000zl w pl, ty tez tego nie wiesz, nikt tego nie wie ponieważ za dużo jest wypłacane na czarno. Ty wydajesz 12500 na osobę, ja 15000, a jak mi się uda to tyle co ty i wtedy się cieszę, więc nie ma dużej różnicy między nami. Tylko ze ty z twoja kobieta dzielisz się wydatkami a moja, choć we wszystkim jest nowoczesna to w tej kwestii jest konserwatywna i twierdzi ze skoro ja dużo więcej zarabiam to mogę utrzymywać rodzinę. Ostatnio był na wp artykuł na ten temat, wiele polek tak myśli. Wy nie macie małych dzieci, nie wiesz wiec ze w przedszkolu są różne wymagania co do ubioru, dwie pary borów, dwa kombinezony a dziecko ciagle rośnie. Odezwała sie kobieta, która ma dorosłe i pracujące dziecko i ty, żyjący we dwoje bez dzieci. Ja oczywiście uważam ze za dużo wydajemy, tak naprawdę jeszcze więcej jeśli wezmę pod uwagę wypłatę żony, która idzie na pierdoły. Dobrze jest wiedzieć ile wydają tu inni.

Mentalnosc niektorych kobiet jest zatrwazajaco sredniowieczna.
Utrzymywanie rodziny spoczywa na obu partnerach, niezaleznie od wyskosci pensji. Rownouprawnienie zobowiazuje.

Wiem, ze male dzieci generuja koszty. Ale wiem tez, ze ekonomiczne podejscie do zycia jest bardzo wazne.
W dalszym ciagu uwazam, ze twoje koszty sa niebotycznie wysokie.
Polecam czesc pieniedzy zaoszczedzic i odpowiednio lokowac, aby starosc byla bardziej przyjemna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
...nie ciągnijcie tematu tych rzekomych 60 tys na utrzymanie...ludzie którzy robią tylko na utrzymanie są nieudacznikami...i powinni wrócić do Polski...wyjdzie nz to samo ..
tam zarobią wspołnie 5 tys. I bedzie git!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
76 Postów
Megip
(Megip)
Początkujący
Xx1 napisał:
Tylko ze ty z twoja kobieta dzielisz się wydatkami a moja, choć we wszystkim jest nowoczesna to w tej kwestii jest konserwatywna i twierdzi ze skoro ja dużo więcej zarabiam to mogę utrzymywać rodzinę. Ostatnio był na wp artykuł na ten temat, wiele polek tak myśli.

Od kiedy mężczyzna jest wyłącznie od tego, by zarabiał na dom? Gdzie wsparcie, przyjaźń, rozmowa? 
Irracjonalne jest wymagać od faceta bycia zarobkowym filarem domu, tak w pojedynkę... Wtłaczając na barki ciężar utrzymywania rodziny tylko dlatego, bo ma więcej na koncie...
Może żona nie rozumie na czym polega związek partnerski?
Każdy ma podobne prawa i obowiązki, a związek nie istnieje po to, żeby egzekwować, a ustalać i wspólnie dogrywać tak, żeby żadna ze stron nie czuła się pokrzywdzona, tym bardziej jeśli chodzi o kwestię finansową...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
311 Postów

(Riggman)
Stały Bywalec
Megip napisał:
Xx1 napisał:
Tylko ze ty z twoja kobieta dzielisz się wydatkami a moja, choć we wszystkim jest nowoczesna to w tej kwestii jest konserwatywna i twierdzi ze skoro ja dużo więcej zarabiam to mogę utrzymywać rodzinę. Ostatnio był na wp artykuł na ten temat, wiele polek tak myśli.
Od kiedy mężczyzna jest wyłącznie od tego, by zarabiał na dom?

A co ma robic ?...zmieniac pieluchy, nianczyc dzieci, wozic zone do mamusi ??

Facet jest od tego zeby polowac na zwierzyne a kobieta zeby zapewnic cieplo domowego ogniska, dlatego kobieta i mezczyzna tak dogaduje sie w zwiazku bo on byl od malego uczony ze jest od zdobywania a ona bawiac sie lalkami w dom itp ze ma sie zajmowac i troszczyc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
76 Postów
Megip
(Megip)
Początkujący
Riggman napisał:
Megip napisał:
Xx1 napisał:

Facet jest od tego zeby polowac na zwierzyne a kobieta zeby zapewnic cieplo domowego ogniska, dlatego kobieta i mezczyzna tak dogaduje sie w zwiazku bo on byl od malego uczony ze jest od zdobywania a ona bawiac sie lalkami w dom itp ze ma sie zajmowac i troszczyc

Widać, ze nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi...
Ewolucja sprawiła, że nosiciele jąder są zobowiązani do utrzymania stabilnego ogniska rodzinnego – pracować na odpowiednie warunki w swojej jaskini, aby poczęcie i odchowanie potomstwa było możliwe. Ale wszystko ma swoje granice... Tworzenie związku patriarchalnego i matriarchalnego, wyniesionego ze swoich domów tylko obciąża relacje. Stawiam, na ten prawdziwie partnerski, czyli taki - we wszystkim bierzemy współodpowiedzialność, za każdą sferę życia rodziny, także tą finansową...
I nikomu nie narzucam swojego punktu widzenia, każdy żyje jak chce i niech nikt nie podważa prawa do tego...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
Riggman napisał:
Megip napisał:
Xx1 napisał:

...ile masz tych pociech na utrzymaniu,razem z żoną
...bo tu moze byc powód twoich relacji z nią
...może nie mieć już czasu na pracę...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
311 Postów

(Riggman)
Stały Bywalec
bojfraoszlo napisał:
Riggman napisał:
Megip napisał:
Xx1 napisał:

...ile masz tych pociech na utrzymaniu,razem z żoną
...bo tu moze byc powód twoich relacji z nią
...może nie mieć już czasu na pracę...

Nianczenie dzieci to przeciez tez jest praca i to o wiele bardziej odpowiedzialna niz chodzenie do pracy, to tak samo jakby on chodzil do pracy na 2 pelne etaty...mozna sie zajechac
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok