Asikhb napisał:
veni vidi vici napisał:
Asikhb napisał:
veni vidi vici napisał:
W Polsce jest bezpiecznie
W Polsce jest mniej bezpiecznie niz w Norwegii.
Jakby sie okazalo, ze wszyscy molestowani w pracy (w Polsce) sie zglosza na policje to statystyki pofrunelyby w gore jak nigdy nigdzie.
Proponuje tekst czytac ze zrozumieniem
Cyt:\\\"Jednym z najczęstszych sytuacji są w szczególności bójki i ataki nożowników, które są plagą wschodnich i południowych dzielnic Oslo. Media i policja informują także o licznych incydentach z udziałem młodzieży oraz porachunkach gangów, które rozwiązują konflikty z użyciem broni.\\\"
Norwegia przyjeła wieksza liczbe niebezpiecznych uchodżcow niz Polska, wiec w Polsce spoleczenstwo czuje sie bezpieczniej niz spleczenstwo Norweskie wsròd \\\"dzikusòw\\\"
A sadzisz , ze w Pl ktos pokrzywdzony nie zglasza danej szkody na Policje??
Nie wiem co masz za wiadomosci, ale sadze, ze bardzo slabe..
Po I dziekuje za propozycje, ale nie mam problemow ze zrozumieniem tekstu. Moze jak sama zacytowalas tym razem przeanalizuj to raz jeszcze. Mowa o Oslo nie o Norwegii. Ty piszesz o Polsce i i Polakach. Domyslam sie tylko co sugerujesz piszac o \"dzikusach\". Pewnie zyjesz w Polsce, wiec sie lepiej orientujesz jaka dzicz potrafi w taki czy inny sposob tam rozrabiac. Po II tak jak napisalam w poprzednim poscie uwazam, ze niestety jest ogrom poszkodowanych nie zglaszajacych przestepstw (praca to byl tylko przyklad). Po III jesli nie wiesz jakie i skad ktos ma wiadomosci to sadz sobie ale po co to piszesz
Skoro tak tryskasz "mądrością" ... myślałam,iż przedstawisz tutaj jakiś konkretny wykres porównujący przestępczość ,która panuje w Norwegi jak i w Polsce..,a tutaj pustka.. odnosząc się do tematu,niczym konkretnym nie wykazano się w Twojej wypowiedzi,a szkoda myślałam,iż się w czymś wykażesz..