Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Julaften, „mała wigilia” i romjul: tak Norwegowie obchodzą Boże Narodzenie - Norwegia

Czytali temat:
Mariusz Kucharski Jan Maryjan piotr mikut Joanna Kuchnicka mart enty boj fra oszlo noregg Miroman famila Maria B Amanda Onty_Ja_Gabriel_3. Natalia Ad Juan_Pablo_el_Segundo Riggman (1985 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Julaften, „mała wigilia” i romjul: tak Norwegowie obchodzą Boże Narodzenie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Tomasz Lenartowicz
(Nieobecny)
Wiking
W czasach kiedy nie ma pandemii na zakończenie Wigilii wielu Norwegów idzie na Pasterkę do lokalnego kościoła katolickiego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-13  
Odpowiedz   Cytuj
1401 Postów
Onty_Ja_Gabriel_3.
(Onty_Ja_Gabriel_3.)
Maniak
Nieobecny napisał:
W czasach kiedy nie ma pandemii na zakończenie Wigilii wielu Norwegów idzie na Pasterkę do lokalnego kościoła katolickiego.
Co za totalna bzdura i zarazem DEZINFORMACJA.
W CAŁEJ Norwegii, jest raptem oficjalnie 25 kościołów katolickich, w 80% kościoły te znajdują się na południu kraju i to tylko w DUŻYCH MIASTACH.
To jak możesz pisać iż Norweg idzie do lokalnego /k.k./ raczej idzie do lokalnego ZBORU który w tym przypadku faktycznie znajduje się w każdej tak miejscowości jak i większej wsi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:14  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Ryszard Lwie Serce
(Ryszard Lwie Serce)
Wiking
Dzisiaj Wigilia więc przemówię ludzkim głosem...
Szczęśliwych Świąt pełnych rodzinnego ciepła i miłości...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:19  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Polo Norek
(PoloNorek)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
jan kaczmarek
(antychryst)
Wiking
He,he...dobre.
Norwedzy i kościół...
Kłania się:
Odyn
Thor
Loki....i wielu wielu innych.
Miłych Świąt i do zobaczenia w...Valhalla.
Amen.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok