Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Parady, flagi, bunady i… hot-dogi: Norwegowie świętują 17 maja - Norwegia

1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Parady, flagi, bunady i… hot-dogi: Norwegowie świętują 17 maja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(wilma72)
Wiking
Po to aby sie integrowac oraz pokazac jakąś wdzięczność krajowi, który dla wielu stał sie lepszą ojczyzną niż ta pierwotna. "Tam ojczyzna gdzie jest dobrze" -powiedział Cycero
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Tomasz Lenartowicz
(Nieobecny)
Wiking
Dariusz, to świetnie ze czujesz sie zintegrowany w nowej i lepszej ojczyźnie. Jak tylko nauczysz sie norweskiego w stopniu zrozumiałym dla krajowców to będziesz miał jeszcze wiecej powodow do zadowolenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Katarzyna ...
(Midnight)
Początkujący
A dlaczego niby miałby nie machać flagą? Mieszkam tu od 6 lat, moje dzieci chodzą do norweskiej szkoły. Co roku świętujemy i machamy flagami.Dlaczego? Bo szanuję norwegów i ich tradycje, a wszyscy moi norwescy znajomi szanują moje. Więc dzieci znają zarówno polską flagę jak i norweską. Uczę ich o jednym i drugim kraju. Wpajam szacunek do obu krajów. W święta mamy na stole pierogi i kransekake. Naprawdę nie widzę w tym nic złego. W końcu ważne jest jakim jesteś człowiekiem i czy potrafisz szanować innych a nie jaką flagą machasz, czy jakie święta obchodzisz. Gdybym była w Polsce machałabym polską flagą na Święto Niepodległości, a że jestem tutaj to świętuję z norwegami. Nie rozumiem dlaczego musisz wybrać kraj, ja kocham Polskę i Norwegię. W jednym i drugim kraju jestem w domu. Nie każdy musi się tak czuć ima do tego prawo (to też szanuję),ale dlaczego trzeba od razu krytykować innych, którzy czują inaczej? Szanujmy się wzajemnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:31  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Solomun .
(Quad)
Wiking
Katarzyna ma największa racje z was wszystkich.

Ktoś kiedyś wymyślił granice, plemiona a ludzie sie zajbijaja o nie od dawnych dziejów..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(wilma72)
Wiking
Kamil wrócisz nie wrucisz....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Eldur Sevarsson
(Eldur Sevarsson)
Wiking
A mnie sie podoba ze w Norwegii 17 maja na ulicy nie ma zadymy tak jak w Polsce 11 listopada gdy polscy patrioci wychodza na ulice z polskimi flagami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
bartonlini
(bartonlini)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
739 Postów

(qantan)
Wyjadacz
Katarzyna a 11-go listopada też tak hucznie obchodzisz??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Katarzyna ...
(Midnight)
Początkujący
Krzysiek jak najbardziej, kiedy mieszkaliśmy w Polsce byliśmy na każdej paradzie. Szczerze mam nadzieję, że uda mi się zabrać dzieci na paradę w Polsce na 11 listopada, żeby pokazać im polską piękną tradycje. Nie widzę nic złego w tym, żeby znali i obchodzili oba święta.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok