Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Bergentest – dobra inwestycja czy strata czasu? Dlaczego warto potwierdzać znajomość języka? - Norwegia

1 Post
Redaktor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
Cytujac za"Konkluzja wydaje się oczywista. Bergentest w niektórych zawodach jest konieczny. Dotyczy to w pierwszej kolejności personelu medycznego, prawników i nauczycieli."
Otorz Bergentest nie jest konieczny do wykonywania zawodu medycznego w Norwegii tak wiec konkluzja jest niestety nie trafiona. Przed wypowiadaniem konkluzji warto zorientowac sie w temacie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
100 Postów
ja ja
(szefno)
Początkujący
Nie powinno byc "bergenstest"?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
szefno napisał:
Nie powinno byc "bergenstest"?

Tutaj kazdy pisze jak umie i tlumaczy sobie jak zaslyszal.
Dotyczy to i "redakcje" i forumowych pismakow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
mepsycholog napisał:
Cytujac za"Konkluzja wydaje się oczywista. Bergentest w niektórych zawodach jest konieczny. Dotyczy to w pierwszej kolejności personelu medycznego, prawników i nauczycieli."
Otorz Bergentest nie jest konieczny do wykonywania zawodu medycznego w Norwegii tak wiec konkluzja jest niestety nie trafiona. Przed wypowiadaniem konkluzji warto zorientowac sie w temacie.

Otorz pewnikiem przydlaby sie takowyz "Bergentest" tym lepiej wyksztalconym z Polski A.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów
natalia MojaNorwegia
(nataliaMojaNorwegia)
Redaktor
Dziękujemy za zwrócenie uwagi. Treść została poprawiona.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Redaktor
Warto jednak zauważyć, że ten egzamin to dobra inwestycja dla tych, którzy chcą zostać w Norwegii na stałe i zamierzają pracować w swoich zawodach. Świadectwo zdanego egzaminu zwiększa możliwości na coraz bardziej konkurencyjnym rynku pracy.
W zawodach, w ktorych egzamin ten nie jest wymagany, pracodwca czesto nie ma pojecia co to jest Bergenstest. Powiesz takiemu pracodawcy, ze masz zadany Bergenstest, to tylko popatrzy na ciebie glupio i ewentualnie spyta sie co to takiego.
Na ogol zdany Bergenstest nie robi na nikim zadnego wrazenia - wiec po co wydawac te 3 tys. Chyba tylko dla wlasnej satysfaksji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Jacek B
(Nomad75)
Redaktor
Artykul nieaktualny o tyle, ze od jesieni zeszlego roku mozna zdawac Norskprøve na poziomie B2.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
150 Postów

(Krowa)
Redaktor
Po jaki dzwon komus bergenstest. Po co norweski??????????? To jest psi obowiazek norwegow uczyc sie polskiego bo to przeciez my budujemy im ten kraj !!!!!!. Ja na budowie to znam pare ich slow i mi wystarczy. Wiem np. ze mlotek to znaczy dagpenger i ze pila to jest pendler. I niech mi tu kurde ktory z nich podskoczy ! Nieuki jedne !
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
TeaBea
(TeaBea)
Wiking
Tu było o zawodach, w których egzamin jest wymagany.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok