Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Fagbrev, studia czy po prostu praca? - Norwegia

1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Fagbrev, studia czy po prostu praca?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(tigarch)
Wiking
"Følsvik podkreśla, że wymaganie od pracowników norweskiego fagbrev jest wbrew międzynarodowym przepisom i jest bardzo trudne do wprowadzenia w życie."
Jest to mozliwe i konieczne. a tzw. przepisy miedzynarodowe nie powinny miec tu jakiegokowiek zastosowania. Odsylam do matki natury i "przerobienia" paru belek drewna z roznych zakatkow Europy i Norwegii oraz... zdrowego rozsadku. Ja sam nie wspolpracuje z wykonawcami bez min. fagbrev oraz KS (Kvalitet System). To ze w PL matura juz nic nie znaczy i list czeladniczy tez mozna kupic, to nie znaczy tu tez ma byc taki sam bajzel? Ulatwienia owszem, ale po udowodnieniu, ze sie wie jakie kryteria nalezy spelniac, spelniwszy je uprzednio w paru projektach. Odpowiedzialnosc zawodowa i cywilna za wlasne dzialania i osobe jest coraz rzadszym zjawiskiem, a moze sie myle? Popieram Pana Eirika.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
jan kaczmarek
(antychryst)
Wiking
Popierać sobie możesz....a my i tak jesteśmy i będziemy lepsi od norasów z tymi papierkami,wiem ponieważ pracuję z takimi pseudofachowcami z papierami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
345 Postów
P. H.
(Lomo)
Stały Bywalec
Wielu tych polskich "fachowców" od wszystkiego , bez papierów to żenada i partanina. Ale jak wytłumaczyć fakt że wśród Norwegów z fagbrevem zdarzają się jeszcze gorsi partacze i głupole.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty

(Krowsko Juzio)
Początkujący
Bardzo proste wytlumaczyc. Durnie sa wszedzie, i w Polsce i w Norwegi. W polsce jednak jest wiecej bo tam jest wiecej ludzi. Sorry........prawdziwych Polakow , mialem na mysli
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
MuflonKing
(MuflonKing)
Wiking
smieszne rzeczy... przecież my bez wykształcenia bijemy i na głowe... heheheheh
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty

(Krowsko Juzio)
Początkujący
Hm.........ciekawe co ty bijesz na glowe i ?????? Przyjechales tu i zebrzesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
MuflonKing
(MuflonKing)
Wiking
ja bije na głowe Norwegów z budowy heehe może Ci co są wyżej są lepsi, nie wiem nie doświadzczyłem, nie wypowiadam i Polaków którzy są ulegli i właściwie za nic sprzedają rodaków by mieć prace i tylko pracę bo szacunku u Norwega nie doświadczysz... choć byś nawet zzieleniał heheheeehehehehheheheheehheehehehehehhe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty

(Krowsko Juzio)
Początkujący
Slonko..............nie caly swiat kreci sie w okolo budowy i regipsow Jak to zrozumiesz............to moze podyskutujemy..............ale obawiam sie ze to nie nastapi Når dette er sagt................wcale nie mowie ze to jest cos zlego pracowac na budowie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
caly swiat kreci sie wokol dupy /norweskiej?/
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok