Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
323 Posty
John Born
(born)
Stały Bywalec
MuflonKing napisał:
znam to z pracy i im dłużej tu jestem to widze ze Polacy sie upodlają coraz bardziej, co za tym idzie Norweg ma nas za nic, 8 lat temu jak przyjechałem byłem fachowcem, przyjechałem z wyuczonym zawodem w którym podjąlem tu prace, po tych wszystkich latach jestem śmieciem z Polski, z każdym rokiem było coraz gorzej, mobbing, dyskryminacja, i zero szacunku, ktoś powie ze sami sobie na to zapracowaliśmy, jest w tym troche dużo prawdy, ale nie wszyscy, 2016 jest dla mnie ostatnim (nawet nie całym) gdy jeszcze tu bede, i zrobie wszystko by nigdy tu nie wrócić. żegnam Norwegie. znalazłem tu dobry opis:
Przyjezdza generalnia szara,zarobkowa masa,wyspecjalizowana wysoce we wszelkich zawodach czyli w niczym. Do masy naplywowej i nadlatujacej dolepia sie margines społeczny bardzo łatwy do zaobserwowania, na tym portalu rowniez. i tej szarej masy do najprostszych,brudnych prac Norwegia potrzebuje. I jest Jej "ganz egal" czy te prace beda wykonywali Polacy,Litwini,czy małpy człekokształtne. Wazne ,zeby tę lukę ktoś na rynku pracy zapełniał. Polacy w swojej masie nie maja żadnych szans zmiany w obecnej strukturze społecznej.Za chwile nawet beda jeszcze bardziej wyautowywani przez nastepne nacje chetne "do raju".

WSZYSTKO TO CO ZŁE MIĘDZY NAMI TO NASZA WINA. NAS POLAKÓW(!) ZAWIŚĆ, ZAZDROŚĆ PODZIAŁY NA TY:FIZYCZNY, JA: INTELIGENT (CZĘSTO TAKI PSZENNO-BURACZANY) TO NASZA CODZIENNOŚĆ. TE NIEKOŃCZĄCE SIĘ WAŚNIE I SPORY TU I W OJCZYŹNIE TO TYLKO NASZ WINA(!) POZWALAMY SOBIE NA TO SAMI. CZĘSTO MAMY POMOCNIKÓW TU I W KRAJU, KTÓRZY STARAJĄ SIĘ TE STAN RZECZY POGŁĘBIAĆ.TU MAMY TAKI ELEMENT JAK: "krowy", "wujków", "wirków-mośków-wsteczniaków", "jastów" itd., itp.. KIEDYŚ POWIEDZIAŁEM, ŻE CZAS NA ZGODĘ, NA BUDOWĘ PRZYSZŁOŚCI, LEPSZEJ PRZYSZŁOŚCI, ŻE CZAS STANĄĆ PONAD PODZIAŁAMI TO MNIE WYŚMIANO. W SZCZEGÓLNOŚCI TEN ELEMENT WYWROTOWY MIAŁ WIELE DO POWIEDZENIA(!) DLACZEGO??? MNIE SIĘ WYDAJE ŻE JESZCZE NIE JEST ZA PÓŹNO BYŚMY MY POLACY -SAMI POLACY- PODALI SOBIE RĘCE I WSPÓLNIE ZACZELI BUDOWAĆ SWOJĄ PRZYSZŁOŚĆ!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów

(reme4)
Wiking
nie masz papierka ..ok ... super fachowcy , samouki ...ok. .problem się zaczyna jak dojdzie do wypadku ....a hms...podpisujesz....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
345 Postów
P. H.
(Lomo)
Stały Bywalec
Jak wyszłem wśród Norków na fachmana: 3 dni 3-ech norweskich elektryków stoi z robotą i duma jak puścic kanał kablowy w miejscu gdzie wyboczyła się druga płyta gipsowa i wystaje bąbel z sufitu (bo ktoś kręcił akordy i robił na odpierdol). Więc wziąłem młotek , przykurwiłem tak żeby wybić dziurę , nawaliłem kleju do sponplatte z kartusza i podstęplowałem . Po godzinie było prosto.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok