Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Czy Norwegia przyjmie 10 tysięcy uchodźców z Syrii? - Norwegia

1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Czy Norwegia przyjmie 10 tysięcy uchodźców z Syrii?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
Tylko 10 000 ?! ....A dlaczego nie 100 000 albo 1 000 000? . Taaa....a kandydat Duda z rodzina po przegranych wyborach gdzie ucieknie z Ojczyzny (...wolna ,racz nam wrócić Panie).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
S M
(pII)
Wiking
A w naszej gminie była nowelizacja budżetu na 2015 . Został okrojony o 75milionów koron. Pieniądze te to głównie wydatki na szkoły, domy opieki i szpital. W takich dziedzinach szuka się oszczędności....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
Ja mam rozwiazanie:
Sprowadzic wszystkich syryjczykow afrykanow,nas bialych do getta przymusowa praca,dorobki zycia oddac tym biednym ludziom stanowiska w rzadzie toze a i kitniak ledera AP zeby dobrze zapamietal dzien w ktorym przeszla mu ta mysl przez leb...
Idioci nie mysla o wlasnym spoleczenstwie nie rozwiazuja wlasnych problemow tylko cudze ich obchodza jakby to spoleczenstwo tutejsze z tego jakies korzysci mialo miec...moze niech kazdy popierajacy taki pomysl wezmie taka rodzinke do siebie do domu z wlasnej kieszeni zywi itp a nie podatnikom na glowe wrzuca...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(EwelinaFijalkowska)
Wiking
moze on sie urodzil ze zwiazku kazirodczego....i dlatego ma tak nasrane w bani...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
oppland napisał:
Ja mam rozwiazanie:
Sprowadzic wszystkich syryjczykow afrykanow,nas bialych do getta przymusowa praca,dorobki zycia oddac tym biednym ludziom stanowiska w rzadzie toze a i kitniak ledera AP zeby dobrze zapamietal dzien w ktorym przeszla mu ta mysl przez leb...
Idioci nie mysla o wlasnym spoleczenstwie nie rozwiazuja wlasnych problemow tylko cudze ich obchodza jakby to spoleczenstwo tutejsze z tego jakies korzysci mialo miec...moze niech kazdy popierajacy taki pomysl wezmie taka rodzinke do siebie do domu z wlasnej kieszeni zywi itp a nie podatnikom na glowe wrzuca...

Czy ty wiesz wystarczajaco duzo o tragedii syryjczykow, aby w ten sposob sie wypowiadac?
Czy wiesz, ze wojna w tym kraju trwa juz 4 lata?
Czy wiesz, ze 12,2 mill syryjczykow potrzebuje pomocy humanitarnej?
Czy wiesz, ze 3,8 mill osob przekroczylo granice panstwa i zyje w fatalnych warunkach?
Czy wiesz, ze 7 z 10 dzieci nie chodzi do szkoly?
Czy wiesz, ze kvoteflyktning to uchodzca, ktory nie moze wrocic do swego kraju i nie moze przebywac w kraju w ktorym sie aktualnie znajduje?

Moze jestes katolikiem i twoja religia nakazuje tobie dobrze odnosic sie do blizniego?

Zakladam, ze nie wiesz zupelnie nic. A szkoda, bo bycie dobrym bliznim wymaga zainteresowania sie sytuacja osob, ktorzy potrzebuja pomocy.

Czy wiesz, co robi obecny rzad dla uchodzcow? Czy wiesz, ze samo zagadnienie wyslania statku do pomocy uchodzcom na morzu srodziemnym bylo problemem nie do rozwiazania?

Czy uwazasz, ze pomoc innym (i na dodatek o odmiennym od ciebie kolorze skory ) jest atakiem na twoj byt? Zaznalas kiedys przesladowan, glodu, tortury?
Czy kiedykolwiek udzielilas jakiejkolwiek pomocy innemu czlowiekowi?

Pomysl odrobine nad soba i swoimi postawami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
DorHan napisał:
oppland napisał:
Ja mam rozwiazanie:

Czy ty wiesz wystarczajaco duzo o tragedii syryjczykow, aby w ten sposob sie wypowiadac?
Czy wiesz, ze 3,8 mill osob przekroczylo granice panstwa i zyje w fatalnych warunkach?
Czy wiesz, ze kvoteflyktning to uchodzca, ktory nie moze wrocic do swego kraju i nie moze przebywac w kraju w ktorym sie aktualnie znajduje?

Moze jestes katolikiem i twoja religia nakazuje tobie dobrze odnosic sie do blizniego?

Zakladam, ze nie wiesz zupelnie nic. A szkoda, bo bycie dobrym bliznim wymaga zainteresowania sie sytuacja osob, ktorzy potrzebuja pomocy.

Czy wiesz, co robi obecny rzad dla uchodzcow? Czy wiesz, ze samo zagadnienie wyslania statku do pomocy uchodzcom na morzu srodziemnym bylo problemem nie do rozwiazania?

Czy uwazasz, ze pomoc innym (i na dodatek o odmiennym od ciebie kolorze skory ) jest atakiem na twoj byt? Zaznalas kiedys przesladowan, glodu, tortury?

Czy wiesz, ze wszystkie ostatnie wojny na swiecie wywolalo USA ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
wrzeszczot napisał:
DorHan napisał:
oppland napisał:
Ja mam rozwiazanie:

Czy wiesz, ze wszystkie ostatnie wojny na swiecie wywolalo USA ?

Å? A nie zydzi?
To cos zupelnie dla mnie nowego!

Ale coz, ucze sie cos nowego kazdego dnia. Jestes wspanialym nauczycielel, cycek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
54 Posty
krzysztof kowal
(krzychu39)
Nowicjusz
USA rozpatruje piekło wojny i to od nich zaczęły się problemy z uchodźcami jakie sa w europie. A tym którzy bezkrytycznie mówią żeby przyjmować to polecam zamieszkać na rosengord w Malmo. Mieszkałem blisko tej dzielnicy parę miesięcy tam też mieszkają uchodźcy. Potem możecie mówić czy przyjmować lub nie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
Odpisalam na twoj komentarz przez pomylke w dziale Bv
Prosze cie abys nie probowala byc madrzejsza od wszystkich bo nie jedna osoba jest inteligentniejsza od ciebie. ..ja czytajac nie ktore z twoich postow stwierdzam ze czesto i gesto czepiasz sie personalnie do ludzi...
Zadalam ci pytanie w tej odp co ty dobrego robisz dla tych ludzi,w czym ty im pomagasz osobiscie
Czy to tylko z twojej strony klapanie dziobem o pomocy hæ?tez dlugo moeszkam w tym kraju i wiem komu nalezy sie pomoc a komu nie...zreszta kazdy wyraza swoja opinie a to ze ja nie mam juz ochoty litowac sie nad nimi to po pierwsze nie znaczy jak to ktos napisal ze jestem ze zwiazku kazirodczego a po drugie jest to moja sprawa osobista
Takze Dorhan zyj sobie i ja sobie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok