Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
nie znam tak dokladnie twojej sytuacji wiec nie chcailbym Ci zle doradzic ale klagi (skargi) to tez forma korespondencji, nawet jesli lekarze zawalili a tutaj chyba zawalili to na lekarzy tez pisac do wyzszych instancji , to wszystko chyba adwokat powinien Ci powiedziec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(Sebek77)
Wiking
RONN lekarze nie zwinili mam opinie 3 niezależnych lekarzy pełna dokumentacja pierwszy zabieg teraz w czwartek juz operacja z pełna narkozą bo tak narobili ze trzeba jechac od łokcia do palców teraz ale to juz inna kwesta NAV odmówil co mam tez na papierze że brak znajomosci jezyka co uniemożiliwia mi podjecie lżejszej pracy gdzie rok chorobowego było 100% niezdolności do pracy a nie 80 czy 50 % dalej jestem chory i nikt mnie nie przyjmie wiedząc ze czekam na operacje lewa reka tez do ciecia a rehabilitacja itd lekarze nie chca słyszec o powrocie do pracy dopóki nie przejde wszystkich zabiegów na 5 którzy mnie badali 4 powiedziało ze do zawodu nie wrócę ale nikt mi tego nie chce dac na papierze bo niby za wcześnie by osądzac , myślę że mam Adwokata w porzadku i dobrze wykonuje swoje obowiazki zreszta pracowal z tego co sie dowiedziałem w NAV i pomaga duzo takim jak ja , KLAGI wysłane teraz czekam w sumie na odpowiedzi to Adwokat mi pomógł z artykułami w gazecie za jego pośrednictwem mam jego pełne wsparcie i on jest przekonany że takie świadczenie sie należy mimo ze jestem krócej jak 3 lata bo wczesniej tez ktos sugerował sie moim krótki pobytem w No .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
dorota dorota
(nata55)
Wiking
Nie sadze aby wlasnie brak jezyka byl tutaj glownym problemem.Ja nie znam jezyka z nav tylko i wylacznie porozumiewam sie z tlumaczem z urzedu i jestem juz 4 lata na zasilku rehabilitacyjnym (arbeidsavklaringspenger).W tej chwili zakonczylam praktyki w firmie ktora ma okreslic czy nadaje sie do pracy i ewentualnie na jaki procent.Czekam na raport ktory powinnam odebrac na zakonczenie ale wlasnie z powodu ze nie znam jezyka musze czekac na tlumacza.To jedyny problem.Wydaje mnie sie ze trafiles na nieodpowiednie osoby ktore naprawde nie chcialy pomoc a czesto slyszymy jak dziala nav a glownie osoby pracujace w nim.Ja na swojej drodze spotkalam osoby naprawde chcace mi pomoc nie odczulam ze jestem gorzej traktowana.Mysle ze majac adwokata poradzisz sobie bo wystarczy sie odwolac.Zasilek rehabilitacyjny jak nazwa wskazuje jest po to aby dojsc za pomoca rehabilitacji do sprawnosci i wazne jest jak opisze to lekarz.Trzymam kciuki aby Ci sie udalo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(Sebek77)
Wiking
nata55 jak nie wierzysz wyslę Ci dokumenty na PRIV przeciez bym sobie tego nie wymyslił , odwołanie odwołaniem a fakt ze z dnia na dzień ludzie zostaja z niczym to rzeczywistość jedyne szczęście że są znajomi życzliwi dzięki i równiez wracaj do zdrowia i powodzenia .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
dorota dorota
(nata55)
Wiking
Sebek ja wierze tylko pisze ze miales pecha bo ja mam takie doswiadczenia i u mnie nie bylo problemu, nikt mi nic nie powiedzial nie napisal ze nie znam jezyka.Moja opiekunka w nav powiedziala ze nalezy mi sie tlumacz i nie ma zadnego problemu
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(Sebek77)
Wiking
a jaki region nata55 ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
dorota dorota
(nata55)
Wiking
komuna nannestad
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Beata Wasilik
(BeataWasilik)
Wiking
Szkoda , ze w artykule sa bledy w nazwisku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
pisz do nav o socjal niech ci dadza na mieszkanie i zarcie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(Sebek77)
Wiking
za krótki pobyt na socjal zreszta odpisali ze należy sie AAP więc kółko sie zamyka
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok