Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Rewolucja na rynku mieszkań – łatwiej będzie wynająć dom i wybudować garaż - Norwegia

Czytali temat:
Rafał Gadomski K T Kasia K adrian osinski (721 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Pytanie - sonda:
Ja wynajmowałem w Norwegii, a konkretnie w Oslo 4 mieszkania. Nigdy nie przedstawiono mi ani nie wzmiankowano w umowie certyfikatu TEK10, który jest ponoć obowiązkowy, a jego zniesienie ma w swych skutkach ble ble ble...

Czy ktokolwiek z Was -dotyczy osób wynajmujących mieszkania od osób prywatnych- dostał kiedykolwiek TEK10???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
coś drgnęło w komunistycznym kraju a kiedy wreszcie komuniści przestaną się wtrącać i decydować za człowieka co może a czego nie może NA SWOIM WŁASNYM TERENIE???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1631 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
Hardi napisał:
coś drgnęło w komunistycznym kraju a kiedy wreszcie komuniści przestaną się wtrącać i decydować za człowieka co może a czego nie może NA SWOIM WŁASNYM TERENIE???
Komuniści? Pewnie nigdy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Mocarny Knur
(ulven82)
Wiking
Jakby Norwedzy coś chcieli zrobić z rynkiem nieruchomości, to ruszyliby Husbanken. Na dzień dzisiejszy ten twór zamiast pomóc ludziom, przez finansowanie np. akademików pod wynajem, czy mieszkań komunalnych, daje na wkład własny ludziom, których nie stać na 15 % wartości nieruchomości. Czyli pomaga ludziom, których obiektywnie nie stać na kredyt zadłużać się jeszcze bardziej, przez co bańka na nieruchomościach jest napompowana do granic możliwości. Taka taktyka przypomina szczanie w gacie, aby ogrzać się na mrozie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Krzysztof Zawadka
(chrisus)
Wiking
ja nie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post