Strona korzysta z plik贸w cookies

w celu realizacji us艂ug i zgodnie z Polityk膮 Prywatno艣ci. Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do plik贸w cookies w Twojej przegl膮darce.

Przejd藕 do serwisu
MultiNOR

Nowy formularz

Zle膰 rozliczenie podatku
pro艣ciej ni偶 kiedykolwiek

Rozlicz podatek
Autopromocja

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

20 Post贸w
grzegorz zdenek
(Niklas)
Wiking
cysiek2 napisa艂:
kompletnie nieobiektywny, za艣lepiony i manipulujesz faktami... to g艂臋bokie niedopowiedzenie...
mozesz to rozwinac?

a znajomych zamieniam we wrogow tylko jak wyrzadza krzywde fizyczna mi lub moim znajomym
ale nigdy jako efekt dyskusji
no chyba ze beda same bluzgi

a jeszcze jedno pytanie czy te pieniadze nie wedruja do jednej puli i nastepnie sa rozdzielane pomiedzy poszczegolne wyznania %

czyli ze niezadeklarowani katolicy nieswiadomie buduja meczety
masz plusika ,dobrze piszesz.pewnie wsrod protestanckich pastorow sami prawi ludzie .jak mam WYBOR to wole zeby pieniadze z mojego podatku szly tam gdzie ja sobie tego zazycze,jesli nie mam na to wplywu to trudno daje na tace tylko.wyplewia jezyk,religje,kulture,traducje....
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17 Post贸w
Hania S
(hania656)
Wiking
i prawde piszesz! - darmowa szkola? w Oslo , a przeciez nie wszyscy mieszkaja w Oslo! hmmm mieszkam tu od 7 lat i kosciol w niczym mi nie pomogl i nie zapytal tez czy chce placic na kosciol katolicki - nie chce by czesc mojego podatku wspierala oszustow i mam nadzieje ze skoro tak wyrazilam sie gdy zadzwonila jakas kobieta do mnie tak tez bedzie.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Ola Ola
(Oluska)
Wiking
retier1 - zgadnij, z czego utrzymuje sie kosciol? czy polscy ksieza tez musza cos jesc? ogrzewac kosciol w zimie? wynajmowac sale na lekcje religii? a prasa katolicka w jezyku polskim, myslisz ze rzad norweski ja sponsoruje? a katechezy po polsku dla dzieci? A widziales kiedys jaka oferte ma dla Polakow Caritas, jak pomaga znalezc mieszkanie, prace, oferuje darmowa zywnosc? a slyszales o lekcjach polskiego dla dzieci z malzenstw mieszanych? moznaby wymieniac i wymieniac.

cysiek2 - wlasnie te pieniadze wedruja do jednej puli i nastepnie sa rozdzielane pomiedzy poszczegolne wyznania %, tyle, ze prawie 80 % to protestanci, takze glownie na kosciol norweski ida te pieniadze.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
a dlaczego jak kto艣 si臋 nie zadeklarowa艂 bo jest ateist膮 to jego pieni膮dze sz艂y bez jego zgody na ko艣ci贸艂 protestancki??
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Post贸w
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
i prawde piszesz! - darmowa szkola? w Oslo , a przeciez nie wszyscy mieszkaja w Oslo! hmmm mieszkam tu od 7 lat i kosciol w niczym mi nie pomogl i nie zapytal tez czy chce placic na kosciol katolicki - nie chce by czesc mojego podatku wspierala oszustow i mam nadzieje ze skoro tak wyrazilam sie gdy zadzwonila jakas kobieta do mnie tak tez bedzie.

a prosilas o pomoc i ci odmowili
czy tez wogole o tobie nie wiedza?

no to wiemy co nie chcesz wspierac ,a co chcesz wspierac
meczety ,synagogi czy protestantow?
i czy sie o to pytal ktos jeszcze?

wyborcza.pl/magazyn/1,139105,16152635,Ja...chrzescijanstwo.html
forum.protestanci.info/viewtopic.php?t=6658
krzysztofmazur.blox.pl/2015/02/Podzialy-w-Europie.html
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Post贸w
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
a dlaczego jak kto艣 si臋 nie zadeklarowa艂 bo jest ateist膮 to jego pieni膮dze sz艂y bez jego zgody na ko艣ci贸艂 protestancki??
to w Niemczech mozesz sie wypisac z kosciola i dostaniesz swoj 1% do reki
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
to w Niemczech ? A tu wolna amerykanka ? Mo偶na okrada膰 w majestacie prawa?
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
558 Post贸w

(Ronn)
Wyjadacz
victqria napisa艂:
Wg Fantomas jak widac mialo trafic do Kosciola Protestanckiego - nawet mimo, ze ktos jest katolikiem i NIE WIE po prostu ze zaczynajac prace w Norwegii wspomaga sie automatycznie Kosciol Protestancki.
Szkoda, ze nie widzi tego, ze Kosciol Katolicki wykonujac telefony i dopytujac sie jeszcze raz osob, ktore sie zapisaly, czy chca byc w bazie, sam weryfikuje teraz swoja baze, na polecenie rzadu. Wiec tak naprawde sam wykaze, ile osob zostalo wciagnietych do bazy (notabene przez znajomych, rodziny itp. ... ).
Tak wiec odbierajac tel. i udzielajac odpowiedzi 'tak' lub 'nie' wlasnie w tym pomagamy.

Co ty pierdolisz !!!
Czyli jezeli Ronn nie zapisze sie do kosciola katolickiego tak jakby sobie zzyczyla nawiedzona sostra Victqria ( eller Vict- kuria) , to pieniadze zostana przeznaczone na kosciol prostestancki ..BZDURA !!!!!!!!!!!!!

Czyli Ronn zamieszkujac w Norwegii powinien odebrac kilka przynajmniej telefonow z zapytaniem w ktorym kierunku duchowym chcialby Ronn zmierzac... tzn... zapraszamy Ronna do kosciola protestanckiego albo zostan Hare Krishna, albo dolacz do nas zielonoswiatkowcow... tutaj jest mowa o dotacji a nie automatycznej kasie przydzielonej na glowe ktora w plywa albo tu albo tam !!!!

Wez sobie poluzuj koloradke i siostro Victkurio !!!! Mnie w to nie wciagaj !!
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
je艣li si臋 nie zadeklarujesz na jaki ko艣ci贸艂 chcesz dawa膰 to twoje pieni膮dze id膮 na narodowy ko艣ci贸艂 norweski lutera艅ski automatycznie.Nikt si臋 ciebie nie pyta ze skatu na co chcesz p艂aci膰
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
to nie wa偶ne ,偶e zmar艂 10 mi臋sieczny ch艂opiec bo ministerstwo zdrowia zamyka艂o szpital w Kristiansund w weekendy, dzieci chore by艂y przewo偶one na weekend do innych plac贸wek ministerstwo chcia艂o zaoszcz臋dzi膰 4 mln koron ,wa偶ne 偶e policja wesz艂a do ko艣cio艂a katolickiego ale news!!!!!
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok