Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Celnicy ostrzegają – zwierzęta bez ważnych książeczek szczepień będą na granicy usypiane - Norwegia

Czytali temat:
XXX moja sprawa PATRYCJA CYGA VIOLA72 KEJA krzysztof kowal GRZEGORZ SOBÓR boj fra oszlo Josephvol.2 smith Janek Jastyniuk Magosia mayoowna (873 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(broda)
Wiking
to ta Norweżka powinna zostać uśpiona ,wtedy reszta by się nauczyła szybko o czym trzeba pamiętać,a swoja droga nasze rodaki nie lepsze tez psy przemycają żeby trochę zarobić bo ciągle im mało , dość ze doją zapomogi na dzieci ,rozłąkowe i pracują nadgodziny ,ciekaw jestem czy wszyscy kolorowi emigranci z Azj i Afryki przechodzą kwarantanny na choroby zakaźne i czy maja wszystkie szczepienia jak zwierzaki chcąc przyjechać do europy i norwegi .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
dość ze doją zapomogi na dzieci ,rozłąkowe i pracują nadgodziny ,
widac ze goowno wiesz nawet nie masz dzieci
jakie zapomogi wiesz jak dlugo sie czeka na rodzinne i ile to potrzeba papierow ?
a czesto jak nie zawsze trzeba je dostarczac po 5 razy bo sie zgubily

a rozlakowego to nie ma w norwegi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Norwegowie kochają zwierzęta.

90% ogłoszeń o wynajmie mieszkań opatrzone jest informacją: zwierzęta nie akceptowane.

W większości ogłoszeń ODDAM PSA lub ODDAM KOTA podawane są przyczyny typu zmiana mieszkania, dzieci wyrosły, zwierze jest kłopotliwe... albo nie jest już takie ładne jak było gdy było malutkie.

Kiedyś czytałem ogłoszenie jednej Pani, która chciała oddać kota gdyż ma nowego chłopaka i ten chłopak nie lubi kotów. Jednocześnie Pani zaznacza i zastrzega, że gdyby kiedyś w przyszłości zmieniła chłopaka na takiego który lubi koty, to ma prawo żądać natychmiastowego zwrotu zwierzęcia....

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Ja co prawda mieszkan nie wynajmuje, ale doskonale rozumiem powody niecheci do czworonogow w wynajmowanych mieszkaniach.
Kwestia niszczenia podlog czy wykladziny, alergiczni sasiedzi ( ich evt. skargi ), specyficzny zapach zwierzat czy regulamin wewnetrzny budynku moze byc powodem niecheci wlasciciela mieszkania do wynajowania lokalu osobom ze zwierzetami.

Ja lubie zwierzeta, a zwlaszcza koty i mam malego ksiecia w domu. Jednakze nie wolno nikomu przychodzic do mnie w odwiedziny ze swoimi zwierzetami. I oczekuje respektowania mojej woli. Czy robi to ze mnie potwora lub jest dowodem na moja niechec do zwierzat?

Prawo nalezy przestrzegac. Zwierzeta musza miec odpowiedzialnych wlascicieli, dbajacych o nie. Czy wlascicielka psow w opisanej sytuacji zle czy dobrze zrobila, to sprawa jej sumienia. Niektorzy go wogole nie maja, ale to juz inna historia...

Chec szybkiego wzbogacenia sie pozbawia wiele osob hamulcow moralnych.

I jak zwykle - uogolnianie jest niewskazane.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
co bedzie z patimem jak pojawi sie na granicy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
On jest chory na wscieklizne. Zostanie odstrzelony. To jedyna bezpieczna dla ogolu alternatywa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak

eugenika ? nto takie norweskie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1640 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
Przez BRAK MYŚLENIA dochodzi do wprowadzania takich przerażających przepisów. Wierzę że opisana historyjka jest bajką i uznano że to jedyny sposób walki z DEBILAMI którzy przekraczając granicę nie mogą ogarnąć i dostosować się do przepisów. Masz mieć świstek? To miej! Te wymogi są absolutnie zrozumiałe, nie podlegające dyskusji. Więc się dostosuj jak chcesz tu wjechać ze zwierzyną!

WujekJanek napisał:
90% ogłoszeń o wynajmie mieszkań opatrzone jest informacją: zwierzęta nie akceptowane.

Moi pierwsi wynajmujący też nie chcieli zwierząt bo ona była alergikiem.Ale bez problemu się zgodzili jak poopowiadałam o swoich czworonogach, pokazałam zdjęcia i zobowiązałam się do gruntownego posprzątania domu przed wyprowadzką.

Jak się chce to można. Można też nie próbować, uznać że to czyjeś złośliwości, obrazić się a potem głupio komentować do końca życia. Ech ludzie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
85 Postów
Dominika P
(cukulinka)
Początkujący
Nie których rodziców przydało by się uśpić za to że nie szczepią swoich dzieci.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok