Jens Stoltenberg wspominał wcześniej, że wysokie kwoty zasiłków przyczyniają się do powstawania zjawiska dumpingu socjalnego - obcokrajowcy gotowi są pracować za znacznie niższe kwoty niż Norwegowie, bo zarobki nadrobią pobierając zapomogi. Wiborg jest zdania, że atrakcyjne systemy zapomóg socjalnych są czynnikiem, który przyciąga imigrantów. Jestem ciekawy ilu naprawdę Polaków pracuję i pobiera zasiłki dla dzieci, piszę się o zarejestrowanych a ile pracuję i nie pobiera chociaż ma rodzinę w Polsce. Urzędy są po to żeby rejestrować isprawdzać
co do filmiku to uczyć się języka i respektować wzajemnie. Niestety jesteśmy tu przyjezdni i trzeba się nauczyć ich zwyczajów ale też trzeba pamiętać że jesteśmy ludzmi a nie ichaa papataj
proponuję przeprowadzić wywiad w kilku miastach i wioskach na temat Polaków z racji tego że jeżdziłem trochę po Norwegi to są różne opinie. Czasem kultura i mentalność jest barierą nie do przeskoczenia. Ja staram się ludzimi pierwsze zrozumieć , porozmawiać , jeżeli świadomie lub złośliwie są działania to nie dysktuję więcej szkoda nerwów. Ale ja też się czasem mylę
co do ELMAJOR zgadzam się twoją opinią.
co do filmiku to uczyć się języka i respektować wzajemnie. Niestety jesteśmy tu przyjezdni i trzeba się nauczyć ich zwyczajów ale też trzeba pamiętać że jesteśmy ludzmi a nie ichaa papataj

co do ELMAJOR zgadzam się twoją opinią.