Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Dyskryminacja w pracy - Norwegia

Czytali temat:
Justyna Michalak Michał Pasielak (3412 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Dyskryminacja w pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
139 Postów
Byk Miks
(roccobarocco)
Stały Bywalec
tak, doświadczyłem dyskryminacji. Ze strony klienta mojej firmy. Przekazano mi, iż z racji tego, ze jestem Polakiem, klient zasugerował że nie mogę wykonywać zleceń na terenie firmy klienta. Początkowo zastrzeżeń nie mieli. najwyraźniej byłem pierwszym Polakiem. Problemem jest klient, niebylejaki: norweskie wojsko. Ciekaw jestem co w tej sytuacji powiedzieliby adwokaci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
431 Postów

(Turysta11)
Wyjadacz
Czyli pracowałeś terenie jednostki wojskowej, lub firmy wykonywającej produkty dla wojska nie ważne jakie , mogą być podpaski. Kontrakt dla rządu ma specialne wymagania i kryteria, tak samo nie może osoba Polak *piastować* wysokich stanowisk państwowych, z innej beczki być może jesteś szpiegiem karrramba
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
roccobarocco napisał:
tak, doświadczyłem dyskryminacji. Ze strony klienta mojej firmy. Przekazano mi, iż z racji tego, ze jestem Polakiem, klient zasugerował że nie mogę wykonywać zleceń na terenie firmy klienta. Początkowo zastrzeżeń nie mieli. najwyraźniej byłem pierwszym Polakiem. Problemem jest klient, niebylejaki: norweskie wojsko. Ciekaw jestem co w tej sytuacji powiedzieliby adwokaci.
Zatrudniam ciesle, to zycze sobie, zeby ta osoba przyszla, a nie inna. Ide do weterynarza - mowie, ze chce zeby ta osoba zbadala zwierzaka, a nie inna.
No i jak to nazwac? Moze dyskriminacja, bo nie lubie jednej osoby, a druga mi odpowiada?

Mysle, ze zaskarzyc to mozna swojego pracodawce. Z klientem jest troche gorsza sprawa, bo efekt moze byc taki, ze klient znajdzie sobie innego wykonawce.

W kazdym razie watpie, ze twoja firma bedzie ryzykowac jakies przepychanki z powodu jednego pracownika.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
wiem nie wiem
(Prosto)
Nowicjusz
roccobarocco napisał:

Wielkie cuda w na północy wojsko buduje nowa bazę dla helikopterów, wykonawca musi obsadzic projekt wyłącznie osobami z norweskim paszportem. Takie wymagania dla zachowania tajemnicy państwowej. Więc nie dyskryminacja lecz wyższa konieczność była przyczyną iż miałeś problem.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
139 Postów
Byk Miks
(roccobarocco)
Stały Bywalec
dlatego też nic nie mówiłem. Zrozumiałem i przyjąłem do wiadomości tym bardziej, że była to praca związana z kilkudniową wizytą na ich statkach patrolujących wybrzeże . Mój pracodawca dodał, że Norweg równie dobrze może wynieść poufne informacje tak samo jak i ja. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
powodem dyskryminacji Polaków mogą być obiegowe opinie wyrobione przez poprzednie pokolenia
np
w Niemczech > polski porządek i polska gospodarka
we Francji > pijany jak Polak
w Skandynawii > Polsk riksdag er en betegnelse på en kaotisk og støyende forsamling hvor det er tilnærmet umulig å fatte vedtak. I det polsk-litauiske samvelde (1569–1795) kunne ethvert medlem av parlamentet, Sejmen, nedlegge et liberum veto. Om et slikt veto ble nedlagt, måtte parlamentet oppløses. Alle lover og vedtak parlamentet hadde gjort, ble da opphevet.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
jasta er tunge og ikke lar seg behandle ved en tilfeldighet
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
483 Posty
Vivid :)
(Vivid)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
powodem dyskryminacji Polaków mogą być obiegowe opinie wyrobione przez poprzednie pokolenia
np

bzdura
pl.wikipedia.org/wiki/Pijany_jak_Polak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
w Niemczech > polski porządek i polska gospodarka

pracowalem w Niemczech 8 lat a tego nigdy i nigdzie nie slyszalem
a pijany jak Polak tosa slowa Napoleona i jest to komplement dla Polakow i pogarda dla francuzow

najczesciej szkaluja Polske te narody ci jej najwiecej zawdzieczaja
wide anglia Izrael francja ussa
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok