Lindemans napisał:
Karol.Ky napisał:
jasta102 napisał:
te spod parasola wyjęty
widzę, że masz dostęp do wszystkich danych polskich
interesuje mnie zagadnienie
czy dziennie więcej tysięcy ton psich gówien spada na polską ziemię
czy więcej ton leków Polacy dziennie zjadają
z danych Polskiego Związku Kynologicznego wynika, że 8 milionów psów x średnio pół kilo na dobę daje 4000 ton psiego nawozu na trawniki i chodniki
ale z tymi lekami to nie mogę znaleźć
Przecietny polak zazywa cztery tabletki dziennie. Zakladajac, ze tabletka wazy 400 mg jak np. paracetamol, daje to rocznie: ok 600 gram lekow. Podsumowujac, Polacy spozywaja ok 22000 ton lekow rocznie.
Bo tam dobre doktory sa
Jak wyjdzie duren objuczony z apteki i z pusta kieszenia, to doktora chociaz pochwali, a nie tam paracet na przeziebienie 
A potem taki/taka do Norwegii przyjedzie i mowi, te norskie lekarze to konowaly, bo dziecko ma katar i antybiotyku nie dal. On sie nie zna na leczeniu ludzi!
Karol.Ky napisał:
jasta102 napisał:
te spod parasola wyjęty
widzę, że masz dostęp do wszystkich danych polskich
interesuje mnie zagadnienie
czy dziennie więcej tysięcy ton psich gówien spada na polską ziemię
czy więcej ton leków Polacy dziennie zjadają

z danych Polskiego Związku Kynologicznego wynika, że 8 milionów psów x średnio pół kilo na dobę daje 4000 ton psiego nawozu na trawniki i chodniki
ale z tymi lekami to nie mogę znaleźć

Przecietny polak zazywa cztery tabletki dziennie. Zakladajac, ze tabletka wazy 400 mg jak np. paracetamol, daje to rocznie: ok 600 gram lekow. Podsumowujac, Polacy spozywaja ok 22000 ton lekow rocznie.
Bo tam dobre doktory sa

A potem taki/taka do Norwegii przyjedzie i mowi, te norskie lekarze to konowaly, bo dziecko ma katar i antybiotyku nie dal. On sie nie zna na leczeniu ludzi!