Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Ania Ka Justyna Michalak A A gimbus gimbciuś Christian M Iwka07193 piettro1973 Sykucki Skandynaw2903@o2.pl (12379 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
niestety
mamy już całe pokolenie blokersów wychowane na współczesnej polskiej żywności
starsi nie mając dostępu też zapominają jak to kiedyś smakowało
i teraz ta parszywa polska żywność zapakowana w ładne pudełeczka z terminem przydatności do 8 lat, staje się dla nich wzorcem smaku
Polska tonie w parszywej żywności, produkowanej z odpadów, faszerowanej trującą chemią, z fałszowanymi terminami ważności. Półki w sklepach uginają się od wędlin, mięsa i pasztetów, które tylko wyglądają jak prawdziwe. Bo naprawdę są robione ze śmieci. Jaką ma na to radę minister rolnictwa? Człowiek, który ma bronić nas przed zalewem paskudztwa? – Nie kupujcie tanich wędlin – mówi bezczelnie Marka Sawicki (54 l.), który sam zgarnia co miesiąc ok. 14,5 tysiąca złotych.

Kto jak kto, ale minister rolnictwa powinien wiedzieć, że Polacy nie kupują taniego jedzenia dlatego, że mają taki kaprys. Zarabiający 14,5 tys. złotych miesięcznie rządowy urzędnik pewnie nie zauważy różnicy w portfelu, gdy na kanapkę kupi szynkę parmeńską zamiast np. sopocką. Ale Polak, który zarabia 1,6 tys. złotych albo dostaje tysiąc złotych emerytury, nie ma zbyt dużego wyboru i kupuje tanią żywność. Ale ten Polak ma prawo wierzyć, że to, co kupuje w legalnym sklepie, to normalna wędlina, może z mniej smacznej część wołu czy świniaka, ale nie zmielone śmieci. Bo Polak ma prawo wierzyć, że odpowiednie państwowe służby dopuszczają do handlu tylko takie produkty, które spełniają normy. Bo Polak ma prawo wierzyć, że żyje w normalnym kraju.

www.fakt.pl/Sprzedawcy-wciskaja-Polakom-...tykuly,159158,1.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
za komuny to na targu bili i jeszcze cieple sprzedawali
a teraz unia jewropejska policzyla wszystkie swinie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
483 Posty
Vivid :)
(Vivid)
Wyjadacz
eee tam...pitolenie

acia1065.blogspot.no/2012/01/kiebasa-lisiecka.html

dwa takie kije poprosze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
To ja innej baczki. Brakuje mi kawiarni, ale takiej z prawdziwego zdarzenia, w ktorej pachnie kawa, a kawa smakuje jak kawa. Kawiarni, ktpra jest miejace spotkan kulturalnych, koncertow. W Stavangerze jest tylko namiastka takich kawiarni... Chociaz Bøker&Børst i Bacchus nie sa zle, ale kawa tam podla...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Lindemans napisał:
Makaryno, jadac do Polski (zakladam, ze podroz samolotem), to nalezy sie zaopatrzec w alkohol na bezclowym (jeszcze w Norwegii). Wtedy wiesz, co pijesz

He, he, he..... tak tez i zrobiłam

Problem w tym, ze nie dałam rady wziąć więcej niż 4 butelki, a to jak na święta było za mało
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
483 Posty
Vivid :)
(Vivid)
Wyjadacz
Makaryna napisał:

W tym roku robiłam święta w Polsce i jechałam objuczona żywnością z Norwegii !
Oczywiście wszystkiego nie da się zabrać, wiec było bardzo ubogo w warzywa i ...

a coz to za niezwykłosci wywozisz z NO by postawic na polskim stole wigilijnym?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Vivid napisał:
Makaryna napisał:

W tym roku robiłam święta w Polsce i jechałam objuczona żywnością z Norwegii !
Oczywiście wszystkiego nie da się zabrać, wiec było bardzo ubogo w warzywa i ...

a coz to za niezwykłosci wywozisz z NO by postawic na polskim stole wigilijnym?

PEWNIE NORWESKĄ RZEPĘ wiozła ...
---
Śmiech Mnie pusty ogarnia , jak czytam te durnowate Mundrości na tematy ogólnie dostępnej żywności ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
juz nie bedzie kielbasy swojskiej
natemat.pl/86923,koniec-wedzonych-wedlin...stancjami-smolistymi

nowe regulacje UE sprawią, że "wędzenie przy użyciu drewna stanie się praktycznie niemożliwe"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
patim napisał:
juz nie bedzie kielbasy swojskiej
natemat.pl/86923,koniec-wedzonych-wedlin...stancjami-smolistymi

nowe regulacje UE sprawią, że "wędzenie przy użyciu drewna stanie się praktycznie niemożliwe"

przed przystąpieniem do kołchozu mielismy 3 razy bardziej rygorystyczne normy
teraz kilogram miesa w rzezni to 2 kilogramy w miesa w markecie,i 4-5kg podlego wyrobu kielbasopodobnego,reszty lepiej nie wiedzieć i nie kupowac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
to prawda przynajmnie nie bylo tyle chemi w zarci
bo nam litasciwe kraje kapitalistyczne nalozyly embargo
i podniosly oprocentowanie kredytow o 10 000%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1