Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Ania Ka Justyna Michalak A A gimbus gimbciuś Christian M Iwka07193 piettro1973 Sykucki Skandynaw2903@o2.pl (12350 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
cholera jasna
czyzby w norweskich serdelkach bylo ciut mniej miesa niz w polskiej szynce wedzonej?
jak oni to robia bo smakuje tak samo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
366 Postów
sebastian sebastian
(sebaseba)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
cholera jasna
czyzby w norweskich serdelkach bylo ciut mniej miesa niz w polskiej szynce wedzonej?
imbecylku-JASTO drogi-wystawiasz sie na publiczne posmiewisko.niby yntelygentny jestes,caly swiat w lysej glowie,wszystkie rozumy pozjadane a tego nie nie zauwazasz?wkurwiasz i rozsmieszasz-jedyny efekt twojej misji. UDANEGO SYLWESTRA WSPANIALEJ UDANEJ ZABAWY ,UDANEGO NOWEGO ROKU-Forumowicze MN. A Tobie Jasiek nic nie zycze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
sebaseba napisał:
jasta102 napisał:
cholera jasna
imbecylku-JASTO drogi-wystawiasz sie na publiczne posmiewisko.niby yntelygentny jestes,caly swiat w lysej glowie,wszystkie rozumy pozjadane a tego nie nie zauwazasz?wkurwiasz i rozsmieszasz-jedyny efekt twojej misji. UDANEGO SYLWESTRA WSPANIALEJ UDANEJ ZABAWY ,UDANEGO NOWEGO ROKU-Forumowicze MN. A Tobie Jasiek nic nie zycze.

życz mi zdrowia
a ja tobie życzę, aby w końcu jakaś myśl się w twym łbie zalęgła od przyszłego roku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
dzieki

a to mieso w parowkach to mielone uszy,ryje,ogony odbyty podroby ,skory
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
patim napisał:
dzieki

a to mieso w parowkach to mielone uszy,ryje,ogony odbyty podroby ,skory

Po tym poznasz polską szynkę

1) Ładny połysk
Po przekrojeniu wędlina błyszczy się, co oznacza, że zostały do niej dodane wypełniacze, takie jak białko sojowe, czy skrobia modyfikowana
2) Żelowe grudki
Producent, by związać wodę z mięsem i zwiększyć wagę wędliny dodaje zagęstników, takich jak guma guar, czy żelatyna
3) Wyciekający płyn
Mięso podczas produkcji zostało naszprycowane zagęszczoną solanką, która sztucznie zwiększa objętość i wagę szynki
4) Złotawa skórka
Szynka nie została uwędzona w dymie, a wymalowana jak auto w lakierni preparatem dymu wędzarniczego, przez co wygląda ładnie, nie jest okopcona i nie brudzi rąk.
www.fakt.pl/Tak-kantuja-nas-na-szynce-Zo...tykuly,148684,1.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
biedaku jak nie umiesz sobie szsyneczki upeklowac to musisz kupowac w niemieckim aldiku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Karol.Ky napisał:A potem aleinsy sie dziwia, ze my na forum chamscy jestesmy....
Oj Joj Karolu ... Karolu ...
---

A trzeba było żądać , chociaż połowy czynszu , jako odstępne ...
---
Wszak jak Komuś odstępujesz Mieszkanie , to jest to swoista Referencja dla tej Osoby u Właściciela Lokalu ...
---
NASTĘPNYM razom , nie popyłnij tygo błyndu ...
---
ECH co za Pech ...
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Gabriel napisał:
Karol.Ky napisał:A potem aleinsy sie dziwia, ze my na forum chamscy jestesmy....
Oj Joj Karolu ... Karolu ...
---

A trzeba było żądać , chociaż połowy czynszu , jako odstępne ...
---
Wszak jak Komuś odstępujesz Mieszkanie , to jest to swoista Referencja dla tej Osoby u Właściciela Lokalu ...
---
NASTĘPNYM razom , nie popyłnij tygo błyndu ...
---
ECH co za Pech ...
---

Nie popyłnie, łumieściłem łogłoszenie na forum miedzynarodowym!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
To bardzo antypolskie dzialanie Karolu Nie lam sie jednak, pomieszkasz jak ja 9 lat, to sam siebie jeszcze zadziwisz, jak skutecznie rodacy naucza cie rozumu
Milego sylwestra
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Lindemans napisał:
To bardzo antypolskie dzialanie Karolu Nie lam sie jednak, pomieszkasz jak ja 9 lat, to sam siebie jeszcze zadziwisz, jak skutecznie rodacy naucza cie rozumu
Milego sylwestra

Antypolskie? Na MN ogloszenie jeszcze wisi Mnie co i rusz zadziwiaja i czegos ucza...

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok