Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(2814 niezalogowanych)
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Matko! Jasta, zmień czym prędzej obywatelstwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wypraszam sobie takie słowa o Polsce i Polakach. Nie pytam jak Ci nie wstyd, bo to zdaje się pojęcie przez Ciebie nigdy nie poznane, więc szkoda na polemikę z Tobą mojego czasu i godności.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
poświęć swój czas i zawieź swoją godność na festiwal do Owsiaka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
baga napisał:
[quote]POZAŻYCIE NIE WIEM JAK CI POMÓC

Baga...dziekuję.
Nie wiem na ile jest prawda,że w tv NRK ok 4 tyg temu ponoć był temat,że teraz KONSULOWIE maja mieć prawo odbioru dziecka i sprawy z BV ...swojego obywatela i przekazanie jej do Kraju pochodzenia.
Gdyby tak bylo ? to wiele rodzin i dzieci otarłoby łzy.

Ja w tym samym czasie co Babcia Józia szukałam pomocy ..
W ciągu tyg.poznałam co to jest BV kiedy zabierze dziecko i jakie są szanse ,aby dziecko wróciło z decyzji nagłej tymczasowej do laty 18 ,kiedy moje dziecko miało w tym czasie 9 latek.
Błędnie rozumiałam, że decyzja tymczasowa ,to czas wyjaśnienia sprawy.

Dzięki temu że udało się sprowadzić dziecko i sprawę do Polski , poznałam w części BV, gdyby nie to ...nigdy bym nie poznała tak bolesnej prawdy..

A dziecko dalej by pozostawało tymczasowo do 18 laty w rodzinie zastepczej.
Jak wiele dzieci w tym wnuczek Babci...Józio...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
POZAŻYCIE TO CO MÓWIŁAM TO REGULUJE KONWENCJA WIEDEŃSKA O ZATRZYMANYCH OSOBACH (ŁAMANA PRZEZ NORWEGIĘ NIE EGZEKWOWANA PRZEZ POLSKĘ ) JEŚLI KONSULOWIE BĘDĄ MIELI PRAWO ODEBRANIA NORWEGOM DZIECI TO DOBRZE! ALE WIEM, ŻE BARNEVERNET TO TZW. BETON NIEDAWNO BYŁA AFERA MIĘDZYNARODOWA ,,INDIAN KIDS ,,NORWEGIA NIE CHCIAŁA ODDAĆ DZIECI MIMO ,ŻE INTERWENIOWAŁ OSOBIŚCIE SAM PREZYDENT INDII OBYWATELE INDII PRZYJECHALI NA KONTRAKT DO PRACY W NORWEGII.DOPIERO JAK INDIE ZAGROZIŁY WYWALENIEM Z INDII NORWESKIEGO BIZNESU TELENORA NA TZW ZBITY PYSK WYCOFALI SIĘ RAKIEM. ALE MAM NADZIEJĘ, ŻE POLSCY KONSULOWIE BĘDĄ ODBIERAĆ POLSKICH OBYWATELI Z ŁAP BARNEVERNET, W NIEMCZECH SIĘ TO UDAJE, POZDRAWIAM MIŁEGO DNIA.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
320 Postów
65 78
(6578)
Stały Bywalec
...przestan wrzeszczec!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
NIE MUSISZ TEGO CZYTAĆ MASZ JAKIŚ PROBLEM ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
ktos nikt
(zlodzieje w imie prawa)
Nowicjusz
baga zmien czcionke na male litery . Jak sie pisze duzymi to sie uwazaja jakbys krzyczala. Poza tym fajnie piszesz lecz Wiedenska -Haska czy Sztrasburg TU nic nie pomoga zbyt duzo kasy tloczy sie w ta Korporacje . I to z aprobata bo niestety potrzebna jest ona w tym kraju przy tylu chorobach genetycznych . A pozatym musza miec swoich niewolnikuw aby im sluzyli czy tak jak powiedzial rutek - dziecmi obcokrajowcuw leczy sie te rodziny. A puki co jestesmy jesli nie najliczniesza to jedna z najliczniejszych mieszosci i cuz z tego ani zjednoczenia ani wspulnoty ani dotacji jakie maja inne wspulnoty mieszosciowe.
baga - co do niekturego z forum to znam ladne przyslowie - nie dyskutuj , nie pisz bo bedziesz musial sie znizyc do jego poziomu a on pokona cie doswiadczeniem-.
Pozdrawiam M.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
baga napisał:
BARNEVERNET TO TZW. BETON NIEDAWNO BYŁA AFERA MIĘDZYNARODOWA ,,INDIAN KIDS ,,NORWEGIA NIE CHCIAŁA ODDAĆ DZIECI MIMO ,ŻE INTERWENIOWAŁ OSOBIŚCIE SAM PREZYDENT INDII OBYWATELE INDII PRZYJECHALI NA KONTRAKT DO PRACY W NORWEGII.DOPIERO JAK INDIE ZAGROZIŁY WYWALENIEM Z INDII NORWESKIEGO BIZNESU TELENORA NA TZW ZBITY PYSK WYCOFALI SIĘ RAKIEM. ALE MAM NADZIEJĘ, ŻE POLSCY KONSULOWIE BĘDĄ ODBIERAĆ POLSKICH OBYWATELI Z ŁAP BARNEVERNET, W NIEMCZECH SIĘ TO UDAJE, POZDRAWIAM MIŁEGO DNIA.[/quote]

Wydali owszem ..
Lecz CENĄ w zamian ,była utrata pobytu i pracy przez rodziców.
Więc albo zostawiasz dzieci i masz pracę, albo jak w tym przypadku... burza o dzieci ,więc oddano je pod warunkiem "nie ma dzieci to i nie ma pobytu i pracy "

tzw.Dobrobyt dla rodziców i dla Ich Dzieci zapewniony też ,przez Usługi Opieki nad Dziećmi...pomoc i zabrane dzieci TYMCZASOWĄ DECYZJĄ jak większość decyzji BV.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
baga napisał:
NIE MUSISZ TEGO CZYTAĆ MASZ JAKIŚ PROBLEM ?

wszystko się zlewa przy czytaniu...w moim przypadku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
baga napisał:
[quote]TO CO MÓWIŁAM /quote]

Plec zmieniles ?
Zgłoś wpis