Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Jak uniknąć płacenia abonamentu NRK? - Norwegia

1 Post
Daro Gda
(Darogda)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Jak uniknąć płacenia abonamentu NRK?
Prosze mi powiedziec co ma otwarzacz DVD wspolnego z abomamentem za NRK..bo jakos nie spotkalem sie aby owo urzadzenie posiadalo tuner telewizyjny (zaznaczam odtwarzacz).Po za tym od jakiegos juz czasu w Norwegi telewizja naziemna jest dostepna tylko droga cyfrowa wiec bez odpowiedniego dekodera (np.rikstv + karta,canal digital+karta) nie ma mozliwosci odbioru programu telewizyjnego...karta jest kluczem dekodujacym program nawet odbiornik z budowanym dekoderem (tunerem)cyfrowym DVB-t nie odbierze audycji..Wiec jaki ma sens demontowanie tunara analogowego w autoryzowanym servisie ktory i tak de facto mozna sobie w du... wsadzic.Jedyny sposob ktory znam to zakup monitora komputerowego lub rzutnika...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
najprościej
wyjechać z Norge
pieprzyć ich posrane prawo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
625 Postów
Karol Pitek
(karol3)
Wyjadacz
Daro.gda napisał:
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Jak uniknąć płacenia abonamentu NRK?
Prosze mi powiedziec co ma otwarzacz DVD wspolnego z abomamentem za NRK..bo jakos nie spotkalem sie aby owo urzadzenie posiadalo tuner telewizyjny (zaznaczam odtwarzacz).Po za tym od jakiegos juz czasu w Norwegi telewizja naziemna jest dostepna tylko droga cyfrowa wiec bez odpowiedniego dekodera (np.rikstv + karta,canal digital+karta) nie ma mozliwosci odbioru programu telewizyjnego...karta jest kluczem dekodujacym program nawet odbiornik z budowanym dekoderem (tunerem)cyfrowym DVB-t nie odbierze audycji..Wiec jaki ma sens demontowanie tunara analogowego w autoryzowanym servisie ktory i tak de facto mozna sobie w du... wsadzic.Jedyny sposob ktory znam to zakup monitora komputerowego lub rzutnika...

bez sęsu.
po co wydawać kasę na na jakieś gadżety, jak już się ma telewizor?
i co z tego że się nic nie odbierze bez DVB?
ważne jest że abonament trzeba płacić jeśli posiada się odbiornik, a właśnie takim jest dekoder -również analogowy. wlasnie po to się go blokuje żeby telewizor(odbiornik) stał się monitorem
nie było to jasne?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
robert mroziewicz
(bercik74)
Wiking
ok? A co z oglądaniem Polsatu,N czy Cyfry......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
bercik74 napisał:
A co ma jedno z drugim wspólnego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Rzymski82 napisał:
bercik74 napisał:

no bo za polską telewizję się nie powinno płacić
bo ona kłamie
i otumania
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
Rzymski82 napisał:
bercik74 napisał:

no bo za polską telewizję się nie powinno płacić
bo ona kłamie
i otumania

Chyba że niezalezna.tv
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Daro Gda
(Darogda)
Wiking
do karol3....tuner analogowy niczego ci nie dekoduje (to tak na marginesie dekoduje dekoder czyli.odczytanie, rozszyfrowanie kodu cyfrowego w tym przypadku binarnego).rownie dobrze mogl bys sobie wymontowac glosniki (taki sam efekt)..wiec pytam po co wymontowywac fragmet urzadzenie ktore obecnie nie ma rzadnego znaczenia...co za bzdura..a do tego ten wymysl z DVD.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Daro Gda
(Darogda)
Wiking
tylko nie pomyl pojec ...dekoderow cyfrowo analogowych bo mi rece opadna jeszcze nizej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
tomasz b
(btomcio74)
Wiking
widzę że ktoś tu źle ustawę zrozumiał, licencje trzeba zapłacić za urządzenia które potrafią odtworzyć MPEG4/DVB-T, TV, DVD/video m/tuner, satellittmottaker, dekoder, PC med TV-kort/tuner og lignende
tak jest w ustawie .... logiczne jest chyba żeby oglądać DVD trzeba mieć telewizor, nie da się oglądać na monitorze,.. poza tym licencje trzeba również zapłacić za radio, wiem bo kupiłem radio samochodowe i przyszła mi licencja, poza tym po co kombinować, to tak jak by kupić samochód i nie kupować paliwa,... trzeba się z tym liczyć że kupując telewizor mamy licencje do zapłacenia...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok