Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
626 Postów
Karol Pitek
(karol3) Online
Wyjadacz
Daro.gda napisał:
tylko nie pomyl pojec ...dekoderow cyfrowo analogowych bo mi rece opadna jeszcze nizej

ojoj. faktycznie, pomyliłem się i napisałem dekoder zamiast tuner, dobrze że Ci tylko ręce opadły, a nie dostałeś zawału
a porada w artykule nie jest bez sęsu -bo działa. i co z tego że blokujesz tuner który i tak jest bezużyteczny? mój sąsiad tak zrobił i od tego czasu abonamentu nie płaci. może jednak warto?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Daro Gda
(Darogda)
Wiking
Lindemans...to zalezy ...jezeli zmieniasz adres ale w tym okregu tej samej komuny to nie musisz ale jezeli przeprowadzasz sie do innej to niestey jezeli nie chcesz sie narazic na podwojne naliczanie podatku ( jak juz z reszta kiedys o tym pisali tu na tym portalu) lepiej jest o to zadbac samemu......Karol3..a Twoj sasiad zalblokowal ow tuner analogowy jeszcze jak byl sygnal w eterze analogowy czy juz nie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
626 Postów
Karol Pitek
(karol3) Online
Wyjadacz
zrobił to latem. ale czy był jeszcze wtedy sygnał to nie mam pojęcia. ja korzystam z satki i kablówki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Daro Gda
(Darogda)
Wiking
Jezeli masz na mysi ostatnie lato to juz byl sygnal cyfrowy...zmiana nastapila jakies 3 lata temu o ile mnie pamiec nie zawodzi...wiec skoro masz satke to musisz placic...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Daro.gda napisał:
Lindemans...to zalezy ...jezeli zmieniasz adres ale w tym okregu tej samej komuny to nie musisz ale jezeli przeprowadzasz sie do innej to niestey jezeli nie chcesz sie narazic na podwojne naliczanie podatku

Nie prawda. Zmieniasz adres w folkeregister i automatycznie ten nowy adres figuruje w skatteetaten. Nie ma zadnego podwojnego naliczania podatku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
626 Postów
Karol Pitek
(karol3) Online
Wyjadacz
to że muszę płacić to wiem. ale mówiliśmy o sąsiedzie. o tym że używam satki i kabla napisałem bo nie zauważyłem przejścia na nadawanie cyfrowe -ono mnie właściwie nie dotyczyło. a sąsiad zablokował tuner w telewizorze zeszłego lata. przy czym to jego TV to nie jest jakaś nowinka techniczna (stare LCD), możliwe że była to jedyna możliwość odbioru na tym sprzęcie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Daro Gda
(Darogda)
Wiking
spoko...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
zaskoczona napisał:
witam. ok 3 miesiecy temu zmienilam mieszkanie ale nie wymeldowalam sie jeszcze ze starego . dzisiaj na moj stary adres przyszla mi faktura za telewizje tylko problem jest w tym ze ja w starym mieszkaniu juz nie mieszkam tylko moj kolega. czy jestem zmuszona placic za telewizje w miescu w ktorym nie mieszkam ?? czy jesli wymelduje sie ze starego mieszkania i zamelduje w obecnym nie bede musiala placic abonamentu?? prosze o pomoc

oczywiście że musisz,bo jesli nie zapłacisz to wejdą ci na pensje...tak zrobili mojemu męzowi.szef musiał mu zdjąć z wypłaty naleznosc...mimo,że nie korzystalismy z nrk około 1,6 roku a i tak zapłacił...czy się wymeldujesz czy nie to i tak zapłacic musisz...możesz napisać jakąś skarge,ale nie wiem czy przejdzie.Mogą ci tylko zawiesić naleznośc na jakis okres,ale i tak będziesz musiała zapłacić...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
Lindemans napisał:
Daro.gda napisał:
Lindemans...to zalezy ...jezeli zmieniasz adres ale w tym okregu tej samej komuny to nie musisz ale jezeli przeprowadzasz sie do innej to niestey jezeli nie chcesz sie narazic na podwojne naliczanie podatku

Nie prawda. Zmieniasz adres w folkeregister i automatycznie ten nowy adres figuruje w skatteetaten. Nie ma zadnego podwojnego naliczania podatku.

Zgadzam sie z Lindemans,bo u Nas tak było jak zmienilismy komune
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Andrzej Naklicki
(Andrzej200969)
Wiking
Witam Wszystkich
Posiadam TV, dekoder (Cyfra+) i odbieram tylko kanały z dekodera. Z tutejszej telewizji norweskiej wogóle nie korzystam. Czy w takiej sytuacji muszę opłacać ten abonament skoro z niego nie korzystam.
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok