Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
zic zac Waldii Waldii (5912 niezalogowanych)
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Solo napisał:
Administratorzy zginęli śmiercią naturalną...

Mnie to uruchamia jak ktoś nawija ciągle o pieniądzach, zwłaszcza swoich. "Ile to ja mam kasy na miesiąc" WTF? Nikt nie uznaje zasady "Po pracy nie rozmawiamy o pracy?"

Ja uznaje.... na zdrowie(!)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(szynkar)
Wiking
i ja nigdy nie - kasa jest dfla ludzi a nie ludzie dla kasy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
miho napisał:
. Jezeli istnieje jakis administrator na tym forum to powinien Cie zbanowac
Nie życz Nikomu co Tobie nie miłe , pamiętając zawsze , że kij ma dwa końce .
To są luźne i niezobowiązujące wypowiedzi uczestników Tego Forum .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...miho

na admina!

w koncu zapanuje lad i porzadek!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
jak zawsze ,gdzie dwoch polakow tam trzy opinie,
mamy wolnosc slowa wiec kazdy klika jak potrafi,a ze nie kazdy potrafi..../bezosobowo,taka zlota mysl/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów
Początkujący
Spoko, wolność słowa, aby tylko był związany z tematem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(Marcin Zwierzchowski)
Wiking
brzydal napisał:
...marcin

zapomniales czy nie chcesz pamietac?

praca na czarno istnieje glownie dzieki uczciwym norwegom,ktorzy korzystaja z uslug pracy na czarno (okradajac tym samym swoja ukochana ojczyzne)

ale oczywiscie wygodniej jest stwierdzic,ze to wszystko wina obcych...

Brzydal masz oczywiście rację. Nie jest tak, że nie chcę o tym pamiętać. Trzeba mówić o tym tak samo głośno i tak samo to piętnować. Nie mniej rozmowa raczej tego nie dotyczyła. Tak jak nie dotyczył tego ten artykuł. Dlatego pominąłem tą kwestię. Nie mniej jest ona równie istotna. Nie zwalam wszystkiego na obcych ale tak samo nagannym jest pracowanie na czarno jak i zatrudnianie na czarno. Inna sprawa, że trudno jest egzekwować zakaz zatrudniania na czarno kiedy nielegalny pracownik może zrobić tą samą robotę za czasem nawet połowę stawki. To ludzi kusi. Dla nich jest to oszczędność. Natomiast zatrudnieni nielegalnie często nic z tego nie mają, bo dostają tyle ile Ci zatrudnieni legalnie - z tą różnicą, że oszczędza ich pracodawca na kosztach zatrudnienia (czyli świadczenia socjalne, opieka medyczna, świadczenia emerytalne, etc.).

Tobie szynkar to już mi się nawet odpisywać nie chce. Jak to zostało już raz napisane - sam sobie świadectwo wystawiasz, tak to już z ludźmi Twojego pokroju jest. A co do wykształcenia to widać Twoje lata studiów nie przełożyły się na konkretne umiejętności skoro nawet po tylu latach studiów na legalu pracy dostać nie możesz (a jako elektronik powinieneś mieć stosunkowo łatwo z pracą). Ale cóż, z niektórych nawet i 20 lat studiowania nie zrobi myślących ludzi. Jak będziesz chciał podyskutować merytorycznie to zapraszam. Jak chcesz się dalej kompromitować to też Twoja sprawa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(szynkar)
Wiking
masz cos do mnie gnojku j..y?
oszcerstwami mi tu zarzucasz?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(szynkar)
Wiking
gnojek z torunia bedzie ublizal wszystkim.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
marcin: a czy ci którzy nie studiowali nie są myslącymi ludzmi?
co ty tu robisz w ogóle? jestes pewnie Mgr,lub licencjat, wpadłes na saxy dorobic pare groszy?
pewnie rodzice nie sa dumni z ciebie,ze łozyli ciezko pracujac na twoje smieszne studia,a ty tymczasem po swiecie sie poniewierasz zamiast byc kims waznym w pl : )
za duzo panstwo nasze nam profesorków wykształciło i teraz pan mgr gwozdzie wbija w norge lub adecco dorabia.....
nie twierdze,ze nie masz racji w pewnych pogladach,ale z szynkarem przeginasz! czemu na siłe wciskasz mu,ze tyra na czarno?
co cie w ogóle to obchodzi,kto,gdzie,za ile,itp.....
mam znajomego,ktory bral zasilek przez rok,a mimo to robił dodatkowo na czarno,co dawało mu ponad 20.000pln netto!
ciekaw jestem,ktory z was krytyków nie skusił by sie na taki kąsek......
czasem zycie płata rózne figle i zmusza nas do pewnych działan!
ale co ty o zyciu mozesz wiedziec?(!!)
ledwo cyca ssac przestałes,a sapiesz do ludzi sporo starszych z czysta opinia i ogólnie szanowanych!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok