Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Radi Radi (4541 niezalogowanych)
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Ale czyją godzinę pracy? Moją, czy lekarza? Znów jakieś dane statystyczne zniekształcone przez grupę najlepiej zarabiającą. Zgodzę się, że proporcjonalnie na pewno jest tańsze niż w Polsce i wielu innych krajach, ale te 11% to jakieś bzdury, zwłaszcza że jest tu dużo wielodzietnych rodzin itd. Bzdury!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Wiking
WLASCIWIE TO COS PRAWDY W TYM JEST...REASUMUJAC TAK NA GODZINE PRACY TO NAWET PALIWO JEST TANSZE I LEPSZE [ZARCIE MAJA PASKUDNE JAK DLA MNIE] MOZE TYLKO TO NAWARSTWIA KOSZTY ZE DUZO OSOB ZYJE NA DWA FRONTY.TU I W POLSCE
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(BRODA)
Wiking
hah jedzenie w norwegi to nie jedzenie wszystko z plastikowego pudelka,a jak chce sie kupić cos lepszego trzeba dobrze zaplacic,jest tu drogo np 0.5 litra wodki w sklepie norweskim zdrożało o jakies 20 koron w ciagu 3 lat,z jedzeniem jest tak samo a zarobki stoją w miejscu przynajmniej dla nas Polakow
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
52 Posty
azyl soker
(azyl soker)
Nowicjusz
Ja sobie piję Jack Danielsa tak o kiedy mi się chce najdorższe mięso po prostu RZĄDZE!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Wiking
HEHE ZE SPOZYWKI TO WODA IM NAJLEPIEJ WYSZLA I JEST GRATIS,ALE ESPRESSO PARZY SIE KIEPSKO.ZA CZYSTA CHYBA HEHE,JESLI KTOS LUBI PARZONA KAWKE;
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
gama28 napisał:
Ale czyją godzinę pracy? Moją, czy lekarza? Znów jakieś dane statystyczne zniekształcone przez grupę najlepiej zarabiającą. Zgodzę się, że proporcjonalnie na pewno jest tańsze niż w Polsce i wielu innych krajach, ale te 11% to jakieś bzdury, zwłaszcza że jest tu dużo wielodzietnych rodzin itd. Bzdury!!!

Tu masz bezposredni link do parytetu sily nabywczej w Europie (chyba przeprowadzam sie do Luksemburga!).

epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?t...n&pcode=tsieb010

Gama! Zawsze liczy sie srednia. Na ogol - niezaleznie od kraju - ministra stac na wiecej niz np. sprzataczke. To samo dotyczy wielkosci rodziny, w Niemczech, czy UK rodzina z jednym dzieckiem ma rowniez na ogol lepsze finanse niz rodzina 7-osobowa.
Wszystkie te czynniki bierze sie pod uwage przy sporzadzaniu statystyki.

PS. Cen w obiektach gastronomicznych (np. "kro" ) nie bierze sie pod uwage, obliczajac ceny zywnosci!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
74 Posty
Alina L.
(Alina1978)
Początkujący
To czym się tu zajmujesz azyl soker, że tak ci sie super powodzi ???? I ile zarabiasz, że tak jak piszesz RZĄDZISZ ?????? Pewnie norweski biegle w mowie i piśmie, angielski tak samo i wtedy można zarobić i zaszaleć. Nic tylko pogratulować takiego luksusowego życia.
Pewnie już ten azyl dostałeś, nie mieszkasz u kolegi i w ciągu kilku dni twoje życie zmieniło się w bajkę
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
52 Posty
azyl soker
(azyl soker)
Nowicjusz
400 NOK pr/t
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pyzdralinski)
Stały Bywalec
azylant no co Ty Jacka Danielsa pijesz???? nie stac Cie na np:
Banff Single Sherry Cask Old & Rare 38 Y.O. a przynajmnie na Glenlivet Single Malt Single Cask 33 Y.O.
tylko jakies amerykanskie badziewie ...bleeeee
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pyzdralinski)
Stały Bywalec
azylant jednia dnioweczka a flaszeczka twoja...HYHYHYHYHY
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok