Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Iwi Iwi Patrycja _1805 Tamara E boj fra oszlo Basia Zielińska Wtf ? Nietak (10556 niezalogowanych)
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ale kurwa bzdury piszecie

dziecka dostanie nazwisko meza matki

w/g prawa
domniema sie ze maz matki dziecka urodzonego do 300 dni po ustaniu malzenstwa jest ojcem dziecka
i dziecko dostaje jego nazwisko

nikt sie go o zgode nie pyta nawet jesli urodzi sie czarny eskimos

biologiczny tatus moze w ciagu 180 dni od powziecia wiedzy o urodzeniu dziecka wytoczyc proces o zaprzeczenie ojcostwa
a potem o uznanie dziecka

1 to ze matka ma prace nie daje jej podstaw do nadania dziecku urodzonemu w Norge paszportu norweskiego
czyli musi uzyskac polski poszport

i w norweskim zaswiadczeniu o porodzie moze wpisac za ojca nawet elvisa presleja
i tak jej w akcie urodzenia wpisza nazwisko meza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
no i po problemie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Makaryna napisał:pozazycie napisał:
ale bywam Zapraszamy ...... z corka

CO ... !?
Znowu masz Nowego Męża i Nowe Nazwisko ... !?
---
Przedżycie ... , Dobrze Wie iż do Norge nie może przyjechać z CÓRKĄ ... ! ponieważ Ta , od razu uciekła by na Norweską Policję ...! pod Prawną Opiekę .... , przed głupią Matką ...!!! .
---
Ponadto , Oola ma ograniczone w Polsce , Prawa rodzicielskie właśnie do Nicoli ...
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
pozazycie napisał:
Makaryna napisał:
pozazycie napisał:

ale bywam

Zapraszamy ...... z corka

też bywam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
gabriel napisał:
Makaryna napisał:pozazycie napisał:
ale bywam Zapraszamy ...... z corka

CO ... !?
Znowu masz Nowego Męża i Nowe Nazwisko ... !?
---
Przedżycie ... , Dobrze Wie iż do Norge nie może przyjechać z CÓRKĄ ... ! ponieważ Ta , od razu uciekła by na Norweską Policję ...! pod Prawną Opiekę .... , przed głupią Matką ...!!! .
---
Ponadto , Oola ma ograniczone w Polsce , Prawa rodzicielskie właśnie do Nicoli ...
---

Szkoda, nie mogę odpisać nic więcej jak tylko tyle....dobre ,dobre masz WIEŚCI

.. i prosze jak piszesz coś w mojej sprawie nie pisz Oola czy przedżycie albo pozażycie, bym nie musiala wiele tlumaczyc że to o mnie chodzi ...
Nie wstydze sie swojego imienia i nazwiska i nie ukrywam sie ... ani swojej sprawy,byla dla mnie smutna ale jestem z dzieckiem reszta Twoich i podobnych opinii mnie nie rusza lecz sie przydaja.

ps.
napisz innym skąd czerpiesz takie info, by mogli sami sprawdzić, że ich nie czarujesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
KATARZYNA WOLAK
(GEORGIA)
Wiking
to ze nie ma wyboru bo ona sie posluguje nazwiskiem meza i dziecku moze je nadac raz , dwa w ciaze mogla zajsc jak juz nie zyla z mezem czyli byla w separacji , byly maz ktory nie jest ojcem z czym jej problem zrobi teraz orzeczeniem o winie ?? a co to za problem?? za rozwod zaplaci i tyle. jak dziecko ma z kim innym wiec praw nie odbierze a grek tez nie ma wyboru co do wypierania sie ojcostwa bo sam sie na tacy wylozyl wszedzie teraz wystarczy ze go wpisze w akcie. i gdzie te klopoty ??

TU KTOS MADRZE PISZE!!! ZAPŁACE, A CO STAĆ MNIE!! A I W AKCIE GO WPISZE BO DZIECKO MUSI WIEDZIEĆ KIM JEST OJCIEC, JAKI BY NIE BYŁ, CZY ON TEGO CHCE, CZY NIE. JAK SIE NIE PODOBA MU TO NIECH ROBI TYESTY DNA I WNOSI SPRAWE..HA..HA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
TU KTOS MADRZE PISZE!!! ZAPŁACE, A CO STAĆ MNIE!! A I W AKCIE GO WPISZE BO DZIECKO MUSI WIEDZIEĆ KIM JEST OJCIEC, JAKI BY NIE BYŁ, CZY ON TEGO CHCE, CZY NIE. JAK SIE NIE PODOBA MU TO NIECH ROBI TYESTY DNA I WNOSI SPRAWE..HA..HA

sprawe to ty musisz zalozyc
o zaprzeczenie ojcostwa meza i dopiero po wyroku
mozesz poprawic akt urodzenie dziecka i paszport
jak sie greg zgodzi
bo jak nie to dopiero po wyroku ustalajacym ojcostwo

strona uznana za wylacznie winna rozkladu pozycia malzenskiego placi za rozwod /koszty sadowe/
oraz moze zostac zobowiazana do wyplaty alimentow stronie niewinnej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
KATARZYNA WOLAK
(GEORGIA)
Wiking
BARDZO DUŻO INFORMACJI I DYSKUSJI. NAQPISZE MOŻE ŻE ROZWÓD BĘDZIE Z ORZECZENIEM O WINIE ( RÓWNIEŻ NIE BĘDĘ OPISYWAŁA SWOJEGO ŻYCIA Z MĘŻEM , BO TO NIE MA SENSU...). POLECIAŁAM W KULKI I MUSZĘ ZBIERAĆ TERAZ. MOJE BRELACJE Z MĘŻĘM SĄ DOBRE. ROZMAWIALIŚMY NA TEMAT NAZWISKA I NIE MA OBIEKCJI NADAĆ SWOJE. ZRESZTĄ Z TEGO CO CZYTAŁAM NA STR KONSULATU BRZMI TAK-
Uwaga - zasady nadawania nazwiska dziecku: Jeżeli rodzice dziecka są małżeństwem dziecko nosi nazwisko zgodnie z aktem małżeństwa, w zależności od treści oświadczenia złożonego przez małżonków w momencie zawarcia związku to może być nazwisko po ojcu, po matce lub podwójne nazwisko stanowiące połączenie nazwisk rodziców (małżonków); Jeżeli rodzice dziecka nie są małżeństwem dziecko nosi nazwisko ojca/nazwisko matki lub nazwisko utworzone przez połączenie nazwiska matki z nazwiskiem ojca; Jeżeli dziecko nie zostało uznane przez ojca (ojciec nie jest wpisany w akcie urodzenia) dziecko nosi nazwisko matki.

A JA SIĘ POSŁUGUJĘ NAZWISKIEM MĘŻA. I SKORO SAM WYRAŻA ZGODE....NO PROBL....
POZATYM ZAMIERZAMY Z GREKIEM PRZEPROWADZIĆ ROZMOWE CO DO PRZYSZŁOŚCI, SAM PROSIŁ...CZYLI NIE UMYWA RĄCZEK....ZRESZTĄ NIE MOŻE JEST OJCEM....I JAK COŚ BĘDZIE NIE TAK TO ZAŁATWIE ALIMENTY PRZEZ NAV...A ONB WOLI SAM MI PRZELEWAĆ. MYŚLE ŻE WSZYSTKO SIĘ UŁOŻY...NAJWAŻNIEJSZE ŻEBY MAŁA BYŁA ZDROWA...A RESZTA.......................................................................................................POZDRAWIAM WSZYSTKICH CO CHCIELI NAPRAWDĘ POMÓC....A NIE ROBILI SOBIE JAJA...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
to spytaj sie w tym konsulacie czy znaja art. 62 § 1 Kodeksu rodzinnego i opiekuńczego (Dz. U. z 1964 r. nr 9, poz. 59 ze zm.).

a tu sobie poczytaj
www.prawnik-rodzinny.pl/artykul,52,2367,...e-ojcostwa-meza.html

pl.wikipedia.org/wiki/Pochodzenie_dziecka

forumprawne.org/prawo-rodzinne-opiekuncz...emanie-ojcostwa.html
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
GEORGIA napisał:

Ha haha....
No faktycznie bardzo zabawne, wdepnac w taki pasztet i sie "hahrac" z radosci
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok