Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Remont lazienki - Norwegia

17 Postów

(Hehla)
Wiking
Witam,
Chodzi mi o remont lazienki. Chce kupic dom ale wg. raportu hydraulicznego w lazience jest problem. Po pierwsze na podlodze jest zly spadek a po drugie w rogu lazienki jest uszkodzona membrana ktora wlasciciel jakos tam probowal latac silikonem. Jestem inzynierem wiec potrafie to mniej wiecej ocenic, i wg. mojej opinii ta lazienka jest do remontu. Na pewno nowa podloga, nowa membrana, nowe plytki na podlodze i byc moze tez nowa mata grzewcza. Zapewne tez przerobka odplywu w podlodze. Pozostalych punktow raczej nie trzeba przenosic, moga zostac. Nikt ze znajomych Norwegow nie jest mi w stanie powidziec ile to moze kosztowac. "Moze byc drogo" to wszystko co slysze. Wiem, ze to strzal troche w ciemno. Moze ktos moglby to mniej wiecej okreslic? Rzad wielkosci. 50 tys? 100tys? Powierzchnia podlogi jakies 5m2. Gdybym tez chcial od razu zrobic sciany to ile trzeba tez liczyc za polozenie m2 plytek na scianach? Jestem z okolic Haugesund, nie wiem czy to ma wplyw na cene uslugi (pewnie ma). Chodzi mi o usluge ze wszystkimi potrzebnymi papierami zeby nie bylo problemow z ubezpieczycielem.

Jesli ktos ma chwile zeby mi pomoc to bardzo serdecznie dziekuje.
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Zatrudnij pracownisiow z Polski bedzie tanio. Pomozesz im zalozyc enkeltmannsforetak ktory zatrudnisz do wykonania u ciebie lazienki na umowe o zlecenie i juz mozesz na bialo i calkowicie legalnie zaplacic im tyle za ile sie zgodza pracownisie. I zapewne zrobia to lepiej od norskow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Tylko pytanie co z elektryka hydraulika?
Kto da gwarancje itd zeby nie było problemu z ubezpieczeniem?
Ogólnie po kosztach ściągając materiały z zagranicy i tania sile robocza
do płytek licz ok 100 tys za łazienkę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Hehla napisał:
Witam,
Chodzi mi o remont lazienki. Chce kupic dom ale wg. raportu hydraulicznego w lazience jest problem. Po pierwsze na podlodze jest zly spadek a po drugie w rogu lazienki jest uszkodzona membrana ktora wlasciciel jakos tam probowal latac silikonem. Jestem inzynierem wiec potrafie to mniej wiecej ocenic, i wg. mojej opinii ta lazienka jest do remontu. Na pewno nowa podloga, nowa membrana, nowe plytki na podlodze i byc moze tez nowa mata grzewcza. Zapewne tez przerobka odplywu w podlodze. Pozostalych punktow raczej nie trzeba przenosic, moga zostac. Nikt ze znajomych Norwegow nie jest mi w stanie powidziec ile to moze kosztowac. "Moze byc drogo" to wszystko co slysze. Wiem, ze to strzal troche w ciemno. Moze ktos moglby to mniej wiecej okreslic? Rzad wielkosci. 50 tys? 100tys? Powierzchnia podlogi jakies 5m2. Gdybym tez chcial od razu zrobic sciany to ile trzeba tez liczyc za polozenie m2 plytek na scianach? Jestem z okolic Haugesund, nie wiem czy to ma wplyw na cene uslugi (pewnie ma). Chodzi mi o usluge ze wszystkimi potrzebnymi papierami zeby nie bylo problemow z ubezpieczycielem.

Pozdrawiam

pytanie typu:
ile spali auto na trasie z oslo do karlskorny jesli auto jest koloru czarnego....

wez sobie firme, zrobia Ci wycene, zaplacisz jakies 500nok za oferte i tyle w temacie... bedziesz wtedy wiedzial....

cena zalezy od tego czy masz plastik czy zeliwo, i jak bardzo stary ten dom... czy masz latwy dostep czy bedzie duzo kucia i innej zabawy, czy chcesz membrane smarowana czy normalna "spawana", sciany izolacja w jakim jest stanie itd.... a do tego wykonczenie... rury na zewnatrz czy schowane w scianach... cena i rodziaj plytek i tak dalej... oswietlenie, malowanie, drzwi itd...

na oko to chlop w szpitalu umarl....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Hehla napisał:
Witam,

Pozdrawiam

Wstepnie moge Ci to wycenic, kapitalny remont lazienki ok. 5m2 i wys 2,4 m wg obowiazujacych norm, wszystkie potrzebne certyfikaty z hydraulikiem i elektrykiem wlacznie to 170 000 kr inkl. mva + hvitevarer. Oczywiscie po obejrzeniu cena moze ulec nieznacznie zmianie.
Dzialam na terenie Oslo i Bærum, nie wiem jakie ceny sa u Ciebie ale podejrzewam ze nie bedzie duzo taniej, no chyba ze jak wyzej napisali, wezmiesz rzezimieszkow po 100 kr....oczywiscie z minimalna znajomoscia norm norweskich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
190 Postów
Angelika Mojak
(Angela22)
Stały Bywalec
Co dla kogo jest średnim standardem, cena wykonawcy-zależy na kogo trafisz, bywa że to najwyższy koszt.. A jeśli chodzi o płytki to również rozbieżność cenowa jest ogromna, trudno wyliczyć średnią

Jeśli jednak chcecie zminimalizować koszty, polecam część rzeczy zrobić samodzielnie, co nie jest takie trudne biorąc pod uwagę to ile jest poradników w sieci:
sklep.flexgips.com/zabudowy

Można kupić tego typu gotowe zabudowy, które zdecydowanie ułątwią remont łazienki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok