Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3764 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
No tak ... poczytałem sobie te Wasze wypowiedzi ...
---
I nie jest tak wcale tragicznie z Wami ... ŚREDNIA ... WYCHODZI CAŁKIEM , CAŁKIEM NA PLUS ...
---
A to już dużo jak na To Forum .
---
PANOWIE ... Ja nie potrzebuję doradztwa typu ...oddaj na złom itp....
---
JA SZUKAM NA FORUM OSOBY , KTÓRA MIAŁA DO CZYNIENIA Z MARKĄ SKODA FELICIA LUB FAVORIT ... A zwłaszcza do czynienia z naprawami przedniego układu jezdnego .
-Skrzynia biegów ...
-Sprzęgło ...
-Przednie przeniesienie z silnika na koła .
---
Mam Skody od ponad 12 lat a może i dłużej , większość problemów rozwiązywałem zawsze prawie Sam . Jednak z takim przypadkiem jak wyżej opisany mam do czynienia pierwszy raz .
---
Dlatego szukam wirtualnego DORADCY - FACHOWCA .
---
---
Teraz drobne odpowiedzi ...
---
NIE ZATKAŁO MNIE ...i nie zapomniałem purpurowego koloru , to Mój problem dlatego , tak jak większość na tym Forum szukających pomocy , również piszę na czarno .
Na PURPURWO to Ja staram się z różnym skutkiem udzielać różnorakich informacji .
Teraz sam takowej potrzebuję ... dlatego czcionka jest standardowa .
---
JLK21 --- Faktycznie będę naprawiał w pierwszej Fazie Na parkingu , auto będzie podniesione przy pomocy różnistych standardowych podnośników ze stanu tego Auta , oraz paru klocków i może użyję również samych kół , by jeszcze wyżej podnieść auto .
Zabezpieczeniem jednak nie będą łańcuchy , tylko Taśmy mocujące i linki ...
Taka "normalka" . A w trakcie naprawy , będę miał twardą płytę styropianową pod plecy , oraz dwie dmuchawy .
---
Niestety spadł mokry śnieg ponad 5cm. i zamarzł , dlatego nawet do auta nie podchodziłem .
Bo bez sensu . Na naprawę mam miesiąc czasu bo w kwietniu mam przegląd , myślę że się wyrobię .
---
Co by tu jeszcze ...
Aaaa... z tym Privem... ?Mareko"... na tym etapie jak chcesz , to możesz udzielać się w tym Otwartym temacie ponieważ myślę , że Twoje ewentualne doradztwo , nie jest objęte żadną tajemnicą zawodową .
A na priv to ewentualnie Możemy umówić się już po wszystkim na dobrą wódkę z zagrychą .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
ale ci kita zmiękła purple :///
az miło poczytac takiego łagodnego dziadka.....
Mysle,ze jednak taniej i zdrowiej wyjdzie oddac go na złom, albo do muzeum, bo to antyk i pełnoletni.....
Tak jak napisał ci walander > nawet w polandii juz nikt nie lata taki parchami......
wstydz sie chłopie wstydz!
Ludzi besztach z błotem,czesto tych bogu ducha winnych, szukajacych pracy, porady, pomocy.....
A sam co sobą reprezentujesz?
Zwykła śląska (górna) patologia!
Dziad na cały swiat
ps: tylko nie wyjezdzaj, ze sentyment masz do grata, albo ze nie przywiazujesz wagi do marki, ceny,etc....
Bo nawet tacy maja nowe varebile
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
...WRACAJĄC NA POWAŻNIE DO TEMATU ...
Skodzinka została dzisiaj podłączona pod Akumulator i Po wielkich trudach i bólach odpalona .!
---

Silnik po Nagrzaniu się i Osuszeniu wewnętrznym , działa nadal bez zarzutów i odpala za pierwszym razem .
---
Jednak Przednich Kół Nijak nie można ruszyć , ani do przodu ani do tyłu , podczas luzowania pedału sprzęgła , koła lekko obracają się osiowo w lewo i to wszystko na co je stać - lub leżeć .
---
Przy okazji włączania jakiegokolwiek Biegu -I- lub -II- silnikiem zaczyna powoli i delikatnie szarpać a następnie gaśnie ....
Jednymi słowy Nadal to samo co Na Początku w tamtym roku ...!
---
I co Ja mam teraz robić dalej...?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
112 Posty
piotr kwiatkowski
(grupa Laokona)
Początkujący
gabriel napisał:

I co Ja mam teraz robić dalej...?[/quote]

I love it too much !!!
Nie wiesz co masz robić ?
Po pierwsze wpisz sobie to pytanie do avatora.I potem koniecznie odpocznij ,bo większą
część roboty masz już za sobą.
A następnie oddaj samochód do naprawy,bo masz zapieczone zaciski przednie i walnięty regulator napięcia.I pamiętaj nie próbuj sam nic grzebać , bo możesz zrobić sobie tylko krzywdę ,a dla samochodu będzie to też krytyczne przeżycie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
grupa Laokona napisał:Nie wiesz co masz robić ?
Po pierwsze wpisz sobie to pytanie do avatora.I potem koniecznie odpocznij ,bo większą
część roboty masz już za sobą.
A następnie oddaj samochód do naprawy,bo masz zapieczone zaciski przednie i walnięty regulator napięcia.I pamiętaj nie próbuj sam nic grzebać , bo możesz zrobić sobie tylko krzywdę ,a dla samochodu będzie to też krytyczne przeżycie.
---
...ŁO ŻESZ TY...
---
Czy Ty zawsze i wszędzie Musisz Walić tą Kaczo-Rydzową... Polityką ...!?
---
Inakszy nie potrafisz Człecze ? .
---
Co zaś do tych zacisków przednich ... JEST to Możliwe , ponieważ podczas Jazdy obie felgi zawsze były dobrze Nagrzane jednak nie gorące , myślałem , że to przez łożyska i nawet wymieniałem na Nowe .
Teraz w Pierwszej Kolejności to sprawdzę .
---
Co do regulatora napięcia ... to czy jest to takie małe coś , przy alternatorze z szczotkami grafitowymi ...? zamontowane dwoma wkrętami ...!? , a jeżeli ...to czy to jest naprawialne , czy jednak trzeba wymienić cały Moduł ? .
---
ECH polityka .... nawet do naprawy auta wkracza niechciana ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
112 Posty
piotr kwiatkowski
(grupa Laokona)
Początkujący
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
grupa Laokona napisał:www.skodaczesci.pl/porady/skoda/Felicia/46
Tusen tusen takk
Nawet mam takowe urządzonko , całkiem Nowe w Oryginalnej Foli , ciekawe kto Mnie podkusił do Jego zakupu ? .
---
Niestety jednak , już o zaciskach Nowych , Nikt Nie pomyślał i w mojej Magicznej , Podręcznej Mechanicznej Apteczce , Takowe Elementy się Nie znajdują ... A SZKODA ...! .
---
Ciekawe ile Tu w Norge Taki zestaw Kosztuje .!? .
---
Pewnie , trzeba będzie Umiejętnie Zregenerować te Elementy , Jak zwykle w takich przypadkach w Moim przypadku .
---
...DZIĘKUJĘ ZA KONKRETNEGO LINKA...
czekam na więcej takich Nowalijek .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
marianek73 napisał:
ale ci kita zmiękła purple :///
az miło poczytac takiego łagodnego dziadka.....
Mysle,ze jednak taniej i zdrowiej wyjdzie oddac go na złom, albo do muzeum, bo to antyk i pełnoletni.....
Tak jak napisał ci walander > nawet w polandii juz nikt nie lata taki parchami......
wstydz sie chłopie wstydz!
Ludzi besztach z błotem,czesto tych bogu ducha winnych, szukajacych pracy, porady, pomocy.....
A sam co sobą reprezentujesz?
Zwykła śląska (górna) patologia!
Dziad na cały swiat
ps: tylko nie wyjezdzaj, ze sentyment masz do grata, albo ze nie przywiazujesz wagi do marki, ceny,etc....
Bo nawet tacy maja nowe varebile

Az mnie korci zeby sie wypowiedziec w klimacie jaki czesto serwuje forumowiczom autor tego tematu. czesciowo dlatego ze naprawianie skody to cos o czym nie wiem kompletnie nic. ale w czym to przeszkadza. przynajmniej temat zostanie na wierzchu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Zaciski odrdzewione , zregenerowane , chodzą jak na razie pięknie , żadnych przecieków płynu , tarcze czyste , cała rdza poszła ajci ...
---
Półosie obracają się swobodnie , tak do przodu jak i do tyłu .
Podczas pracy silnika na luzie , obracają się wspólnie raz wolniej a raz szybciej w zależności ile dodam gazu , po wrzuceniu biegu wstecznego , również tarcze obracają się do tyłu .
---
Niemniej Mam Taki Problem .
Jak wrzucam dowolny bieg podczas pracy silnika , to i Owszem Tarcze się obracają swobodnie , ale jak naciskam nogą butem na tarczę , to ona się momentalnie zatrzymuje , a silnik nadal chodzi na tym samym biegu ...! .
---
Na razie nie jestem w stanie postawić auta na ziemi , by fizycznie sprawdzić czy pojedzie do przodu , ponieważ podnośnik jest w Firmowym Magazynie , a moimi podnośnikami nie chwytam takiej wysokości , na jakiej jest obecnie podniesiony przód i oparty na statywach .
---
Czyżby to były znamiona zniszczonego sprzęgła ...!? .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
78 Postów
Hubert Hubert
(hooba007)
Początkujący
gabriel napisał:

---
Niemniej Mam Taki Problem .
Jak wrzucam dowolny bieg podczas pracy silnika , to i Owszem Tarcze się obracają swobodnie , ale jak naciskam nogą butem na tarczę , to ona się momentalnie zatrzymuje , a silnik nadal chodzi na tym samym biegu ...! .
[/quote]

No nieeeeeeeeeeeeeeeee u mnie z mechaniki masz dwóję...

Całe szczęście że tak się robi... bo inaczej na zakrętach urwałbyś jedno z kół... tak działa mechanizm różnicowy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok