Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3761 niezalogowanych)
78 Postów
Hubert Hubert
(hooba007)
Początkujący
Bo zużywa się sama tarcza, ale linka tez ma tendencje do wydłużania...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
hooba007 napisał:
Izzy:
Jeśli piszesz o wymianie koła zamachowego , a czepiasz się mnie czy pasek, czy łańcuszek... to nie masz nawet żółtego... pojęcia....

nie pisałem co się wymienia, pisałem co powinno sie wymienić gdy...

Jeśli chodzi o linkę... jest to splot cienkich metalowych "żyłek", które w skutek naciągania się zacieśniają się między sobą i w rezultacie wydłużają, nie mówiąc o wydłużaniu sie żyłek samych w sobie...
a jeśli by tak nie było to po co wymyślono regulacje takowych ?????

tak żyłek popracuj nad pojęciami
dobranoc

jak rozłożymy na czynniki pierwsze to wykorzystamy te żyłki na ryby
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
PYTANIE ...!
Dlaczego tak się dzieje !? .
---
Opis :

Włączam stacyjkę i silnik jak ta lala , odpala aż miło ...
Włączam -I- bieg i ruszam do przodu , jednak silnik zaczyna gasnąć , dodaję gazu i kula się powoli do przodu dalej , jednak po ...10-m silnik i tak gaśnie .
Włączam znowu silnik , jadę znowu 10-m i powtórka z rozrywki .
---
JEDNAK JAK WRZUCĘ WSTECZNY BIEG , TO DO TYŁU AUTO JEDZIE BEZPROBLEMOWO ...
Na wstecznym przejechałem ponad 50-m i silnik nie zgasł , a do przodu gaśnie ...!!!
O ...! rzesz w tą i nazad ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...wniosek

jest prosty (jak koci siusiak)

musisz jezdzic tylko do tylu,ale zeby

wygladalo normalnie,jezdzij tylko lewym pasem

wtedy bedzie zgodnie z przepisami,do tego zaoszczedzisz na naprawie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
brzydal napisał:
...wniosek

jest prosty (jak koci siusiak)

musisz jezdzic tylko do tylu

stare ale jare....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hm ... mmm ... humor jaki zaserwowaliście jest niczego sobie , jednak dalej nie ma jakiejś PRAKTYCZNEJ podpowiedzi ,
A czas zaczyna Naglić ...!!!
Jutro mam wolne i prawie na gwałt , trzeba tą usterkę usunąć ....
---
Za Tydzień jadę w Delegację do ... Mo i Rana ... a tu jeszcze EU kontrola .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Dawno nie robiłem przy pompie Matiza , ale miałem podobne zjawisko w Fordzie 2,6 benzyna. Odwrotnie było jak u Ciebie , jechał dobrze do tyłu a do przodu dwa metry ,przerywał i stop.
Mocowanie pompy , wężyk wysokociśnieniowy był żle zamocowany /ukośnie/ oraz nie zamocowana dobrze pompa w "koszu" , latała do przodu i tyłu. Do tego filtr /smok/ sitkowy nie wciśnięty do końca , opierając się o dno zbiornika zatykał ssanie pompy.

www.elektroda.pl/rtvforum/topic1552286.html

jak gaśnie to wina czujnika obrotów wału, ale hmm.. tak naprawdę to moze byc wiele czynników. Świece, kable, cewki, czujnik temperatury,...........
fiatpunto.com.pl/topic9441.html

Cześć wszystkim,

od kwietnia 2006 jestem szczęśliwym posiadaczem Octavki 1,9 TDI (110km - AHF) z 99r. SLX. Nie było z nią żadnych problemów aż do dzisiaj. Po przejechaniu 30 km,próbuję wrzucić wsteczny a tu..... gaśnie silnik i wszystkie kontrolki na liczniku hock: :twisted: , próbuję jeszcze raz i....i to samo. Światła cofania też wtedy nie świecą. Wróciłem do domu jadąc do przodu ale wsteczny też się czasem przydaje. Udało mi sie ze dwa razy wbić wsteczny pod samym domem ale za trzecią próbą już zgasł.
Doszedłem do tego, że jak wyjmę żarówki świateł cofania z oprawek tylnych lamp....to można cofać (silnik nie gaśnie), ale wystarczy włożyc jedną żarówkę (nie ważne do której oprawki lewej czy prawej) problem pojawia się od nowa.
Acha...dziś przed wyjazdem kumpel bardzo mocno trzasnął klapą od bagażnika ale nie wiem czy może to mieć z tym jakiś związek.

Prosze powiedzcie gdzie mogę szukać przyczyny? Na razie jeżdżę bez żarówek cofania ale kiedyś trzeba podbić przegląd

Gdzies jest zwarcie do masy, tylko kwestia gdzie i dlaczego nie wybija bezpiecznik :|
forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=7581

no i na koniec:
www.skodafelicia.pl/viewtopic.php?f=7&t=6347&view=print

a do mo i rana to chyba sluzbowa toyotka, co??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Yatsek napisał:...a do mo i rana to chyba sluzbowa toyotka, co??
Tak do pracy Toyotą a i być Może Manem Kto wie ...
---

Jednak mam drugi termin na przegląd do 30 Juni 2012 od uprzejmego Statens vegvesen ...
---
A nie chcę z Nimi zadzierać i dlatego ten pośpiech .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok