wow jestem pod wrazeniem naszej polskiej umiejetnosci koloryzujacej rozne info na jakis temat
kiedy zmienily sie przepisy dotyczace otrzymywania pozwolenia o prace mozna bylo tyle dziwnych rzeczy sie dowiedziec jak co gdzie i kiedy. I najlepsze jest to ze kazda historia byla ''prawdziwa''

a teraz jest piekne 7 stron na forum w sprawie prawa jazdy i tez kazda historia jest prawdziwa

Tylko skoro wszyscy jestesmy takimi specjalistami i kolegami policjantow to moze by bylo warto zajrzec najpierw w przepisy polskiego prawa, pozniej w norweskie a pozniej pisac te historie.
Jezeli obywatel polski przebywa powyzej 176 dni w innym kraju ma obowiazek wymienic PRAWO JAZDY na nowy dokument danego kraju w ktorym przebywa.
Osobiscie mam norweskie prawo jazdy ktore wymienilem i okres otrzymania wynosil 4 dni!!!! Po 4 dniach prawo jazdy przyszlo poczta w kopercie. Koszt calej operacji wyniosl mnie niecale 300koron !!!! Prawo jazdy mozna tez wyrobic na podstawie zaswiadczenia o zdobytych kwalifikacjach wydanego przez polski wydzial komunikacji. zaswiadczenie musi byc przetlumaczone na jezyk norweski lub angielski. W polsce koszt otrzymania zaswiadczenia to okolo 60 zl.