Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
a ja w środę oblałam pierwszy egzamin praktyczny(Gabrysiu teoria 0 błędów) na rękawie zderzak wystawał mi 3cm za linie zatrzymania:/ wiec mission filed ale obiecuje ze następnym razem w lutym (nie ma wcześniejszych miejsc ) zdam choćbym miała ten zderzak okopać badz odgryźć

a tak ogólnie to życzę wszystkim wesolutkich świąt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
95 Postów
M C
(Gruzin)
Początkujący
czejsc. nie pszejmuj ie tak bardzo tym ze nie masz prawka w norwgi.
ja na twoim mjejscu tesz bym sobje zrobil drugie prawko w polsce, ale najpjerw zmjen sobie imie w polsce i wtedy bendziesz mugl sie poruszac tym prawkiem w norweg bez problemu i cie nie nakryja.
szerokiej drogi i powodzenia.

roban11 powiedz że se jaja robisz. Jeśli jednak nie to nie mam na ciebie słów człowieku. Jesteś poprostu prymitywną mendą psującą dobre imie Polaków za granicą. Nam uczciwym Polakom jest niezmiernie wstyd za ciebie i proponujemy niezwłoczny powrót do kraju.

P.S. Norweska policja współpracuje ze wszystkimi krajami EØS i byli już kozacy co zgłaszali zgubienie prawka w Polsce i robili wielkie oczy że w Polsce wiedzą że prawko zostało odebrane w Norwegii. Składanie fałszywych zeznań grozi pierdlem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Piotr Szmyd
(PIOTHER)
Wiking
Nie ma takiego obowiązku. Mieszkam w Norwegi od ponad 4 lat. Rok temyu w maju zatrzymano mi prawko za jazde na procentach. Po wyroku sadąwym zatrzymano mi je na rok czasu z obowiazkiem zdawania (po 12 miesiącach)egzaminu praktycznego na terenie Norwegii. Po zaliczeniu jazdy, w ciagu 5 minut odzyskalem swoje polskie prawko bez żadnej łaski (bezposrednio ze statens vegvesen). A że jakis policjant marudzi że trzeba prawko wymienic, to poprostu jest niedoinformowany.
Pozdrawiam
Piother
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Nie wiem, gdzie czerpać rzetelne informacje, bo mojemu mężowi w ostatni piątek w Statens Vegvesen powiedziano, że jest obowiązek wymiany polskiego prawa jazdy na norweskie, więc od razu złożył podanie i zostawił to polskie, a teraz będzie czekać kilka miesięcy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Daniel F
(los12)
Wiking
Siemka
Pisze tu zeby nie spamowac.
Niedlugo mam 18 i chcialbym zrobic prawko, wiecie moze ile tu w norwegii kosztuje?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
spojz na stronke vegensen.no tam powinny byc informacje ale calosc kosztowała w zeszłym roku ok 30 tys nok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Piotr Szmyd
(PIOTHER)
Wiking
ja czekalem ok 4 tygodni, w tym czasie poslugiwalem sie swistkiem ze staten vegvesen (w tym czasie wymagany jest dodatkowy dokument zawierajacy zdjeciem - potwierdzajacy tozszamosc)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Elwira Moscinska
(elwira32)
Wiking
Ja mialam ten sam problem,jeden policjan powiedzial ze muze zmienic a zas w innym miescie powidzial ze nie musze.Pytal sie w urzedzie co musze zrobic aby zmienic plastik:trzeba zaplacic 3000nok.a do tego trzeba zrobic krotki kurs tz:jazda w deszcz,na lodzie i dobrych warunkach a i za to trzeba jeszcze zaplacic.to by bylo wszystko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
205 Postów
Rafal A
(Dyzio)
Stały Bywalec
a moim sasiadem jest policjant i mi powiedzial ze po prostu to im ulatwia prace, kiedy kogos zatrzymaja do kontroli i mjac N prawko latwo im zidentyfokowac a majac PL prawko troszke trudniej. po prostu ida na latwizne. osobiscie posiadam norweskie prawko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
93 Posty
Początkujący
ja jestem teraz w trakcie wymiany prawka. Kobieta ze Statens Vegvesen spytała się mnie tylko dlaczego chcę wymienić na norweskie skoro nie ma takiego obowiązku. Muszę tylko dostarczyć zaswiadczenie od lekarza o stanie zdrowia it.d. Teraz czekam od nich na telefon kiedy będę mógł przyjsć zrobić zdjęcie i uiscić opłatę.
A prawko wymieniam tylko z tego względu że jak bym zgubił polskie to musiałbym specjalnie do Polski jechać, a tak to wyrobią mi tutaj nowe na miejscu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok