Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Maryjkap napisał:

[/quote]

Maryjka, co ta za grzyby?
W moim ogrodzie od kilku tygodni goszczą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
496 Postów
don wasyl
(donwasyl)
Wyjadacz
Te giovi,nie badz taka 'hop do przodu'!
Przeca widac,ze to photoshop!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
226 Postów
Maryjka Funga
(Maryjkap)
Stały Bywalec
giovi2 napisał:
Maryjkap napisał:

W moim ogrodzie od kilku tygodni goszczą.[/quote]

To Wilgotnica śnieżna (Hygrocybe virginea), czasami spotkacie dawną nazwę Kopułek śnieżny. Wyrasta w chłodnych miesiącach październik/listopad w trawiastych i wilgotnych miejscach (łąki, pastwiska, pobocza dróg)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
donwasyl napisał:
Te giovi,nie badz taka 'hop do przodu'!
Przeca widac,ze to photoshop!

Toż to nie moje zdjęcie, skopiowałam fotkę Maryjki z poprzedniej strony
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Maryjkap napisał:
giovi2 napisał:
Maryjkap napisał:

W moim ogrodzie od kilku tygodni goszczą.

To Wilgotnica śnieżna (Hygrocybe virginea), czasami spotkacie dawną nazwę Kopułek śnieżny. Wyrasta w chłodnych miesiącach październik/listopad w trawiastych i wilgotnych miejscach (łąki, pastwiska, pobocza dróg)[/quote]

I to jadalny
Dzięki Maryjka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
496 Postów
don wasyl
(donwasyl)
Wyjadacz
Ma ryjka!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
226 Postów
Maryjka Funga
(Maryjkap)
Stały Bywalec
I to jadalny
Dzięki Maryjka. [/quote]

Nie przesadzajmy z tą jadalnością Nie wszystko co jadalne warto przepuścić przez żołądek. Jeżeli coś ma marną jakość kulinarną celowo nie piszę , że jadalne To grzyb urodziwy i raczej warty zauważenia trochę szkoda go wrzucać do garnka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Maryjkap napisał:
To Wilgotnica śnieżna (Hygrocybe virginea), czasami spotkacie dawną nazwę Kopułek śnieżny. Wyrasta w chłodnych miesiącach październik/listopad w trawiastych i wilgotnych miejscach (łąki, pastwiska, pobocza dróg)

I to jadalny
Dzięki Maryjka. [/quote]

Nie przesadzajmy z tą jadalnością Nie wszystko co jadalne warto przepuścić przez żołądek. Jeżeli coś ma marną jakość kulinarną celowo nie piszę , że jadalny. Według mojej oceny wśród wodnich jedyną godną polecenia jest Wodnicha późna. Ale to tylko moja opinia. Jak znajdę zdjęcie to załączę[/quote]

Bez obaw, nie zamierzałam go jeść, zajrzałam tylko do wikipedii
Zjadam tylko i wyłącznie grzyby, które dobrze znam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
226 Postów
Maryjka Funga
(Maryjkap)
Stały Bywalec
giovi2 napisał:
Maryjkap napisał:

I to jadalny
Dzięki Maryjka.

Nie przesadzajmy z tą jadalnością Nie wszystko co jadalne warto przepuścić przez żołądek. Jeżeli coś ma marną jakość kulinarną celowo nie piszę , że jadalny. Według mojej oceny wśród wodnich jedyną godną polecenia jest Wodnicha późna. Ale to tylko moja opinia. Jak znajdę zdjęcie to załączę[/quote]

Bez obaw, nie zamierzałam go jeść, zajrzałam tylko do wikipedii
Zjadam tylko i wyłącznie grzyby, które dobrze znam. [/quote]

Ok , to dobrze. trzeba być ostrożnym . Ludzie mają różne pomysły, wiem z doświadczenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
A ja z dziewczynami, Serena i Maryjka ,jedziemy znowu na grzybki. Trzymajcie za nas kciuki.
Wiele sie od nich nauczylam. Bardzo sie z tej nowej wiedzy i oczywiscie znajomosci ciesze!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok