Ludzie co z Wami...? Veggemo Gutt ...pisze,że nie chce śnić...to tak jakby nie chciał żyć...
Moja Dobra...wkleja cytat o śmierci...
Ok,...ja też często wpatruję się w jeden punkt na ścianie...ale jeśli jest to wiszący obraz...wstaję...podchodzę do ściany...
Przekręcam go tak,...żeby wisiał krzywo...i śmieję się sama z siebie...do obrazu...
Głupie...co ? Ale czy wszystko musi być mądre...
Kochani, żyjemy dalej...cieszmy się życiem...cieszmy się drobnostkami...
A to na dzisiaj...takie bez ładu i składu...ale żeby było weselej...ciepło...miło...
Jeżeli naprawdę kocham jakąś osobę, kocham wszystkich, kocham świat, kocham życie.
Jeżeli mogę powiedzieć do kogoś: "Kocham cię", muszę temu komuś powiedzieć:
"Kocham w Tobie wszystkich, przez Ciebie kocham świat, kocham też samego siebie".
— Erich Fromm
"JARZĘBINA"
Taka ładna wyrosła, wiotka i trochę mała.
Listki na niej zielone, a grona czerwone.
Kołyszą się na wietrze w lewo i w prawo,
Jakby były zdziwione lub zaciekawione.
Jakby się kłaniały.
Zaglądają ludziom w oczy i czerwienią rażą.
Patrzcie jaka jestem piękna,
Jak mi w czerwonym do twarzy...
.....Gdy spotykamy kogoś i zakochujemy się, myślimy, że cały wszechświat nam sprzyja. Tak jak dziś o zachodzie słońca. Ale jeżeli coś nie pójdzie po naszej myśli, wszystko rozpryskuje się niczym bańka mydlana i znika! Czaple, muzyka w oddali, smak jego ust, jak piękno, które istniało chwilę wcześniej, może rozproszyć się tak szybko?
Życie płynie bardzo prędko: przenosi nas z raju w otchłanie piekieł, w ciągu paru sekund.....
..................Każdy ma swojego anioła,
...................nawet na ziemi,
.................pozwól tylko nim być dla Ciebie!
...............Otrzeć Twoje gorzkie łzy,
................pocieszyć w każdym smutku,
..............pomóc, nawet kiedy już nie wierzysz,
.................że ktoś do Ciebie wyciągnie rękę.
...Pozwól komuś zapłakać,
....kiedy, wie że może Cię stracić,
...czasami tak niewiele brakuje,
....by przestać wierzyć.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.