Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

rodzinne!! - Norwegia

Czytali temat:
(2468 niezalogowanych)
57 Postów
DOROTA K.
(DORA348)
Nowicjusz
Hej mam takie pytanie jak żona jest wpolsce a mąż tu sam pracuje to należy mu sie też te wieksze rodzinne te 3300.Bo słyszałam ze juz zniesli te rodzinne jak żona wpolsce. Czy ktoś wie cos na ten temat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(^marta^)
Wiking
po pierwsze te 3300 nok miesiecznie to tylko dla dzieci w przedziale od 1 roku do 3 lat,
po drugie w PL nie mozesz pobierac zasilku z mops'u, czyli polskiego rodzinnego,
po trezcie trzeba spelnic warunki wymagane przez NAV, czyli m. in meldunek pod tym samym adresem i DZIECKO MUSI BYC W NOREWGII
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
P & B .
(pawello)
Początkujący
Nie ten dodatek nie zostal zniesiony.Nadal jest wyplacany dodatek plus normalne rodzinne 970 nok.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(piechniczek)
Wiking
pawello napisał:
Nie ten dodatek nie zostal zniesiony.Nadal jest wyplacany dodatek plus normalne rodzinne 970 nok.

Potwierdzam, wypłacają tylko nominalne 970, nic dwa miesiące temu odebrałem rodzinne za tamten rok.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów

(Renatka)
Nowicjusz
dlygo czekales na ten zasilek po zlozeniu dokumentow?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(piechniczek)
Wiking
Renatka napisał:
dlygo czekales na ten zasilek po zlozeniu dokumentow?

Około 5 miesięcy od złożenia pisma. Załatwiałem to w NAV Andebu komune. Dołączyłem do formularza tylko akt ślubu, akty urodzin dzieci. Jeżeli powiesz w USC w polsce, że potrzebujesz te akty w języku angielskim w celu uzyskania zasiłu na dzieci u zagranicznego pracodawcy otrzymasz od ręki przetłumaczone odpisy bez żadnych opłat. Ponadto otrzymałem zasiłek pomimo, iż nie jestem zameldowany na tym samym adresie w polsce co żona. MOPS w polsce zarządał ode mnie tylko orginału umowy o pracę, ale oddał mi kopię potwierdzoną urzędowo.

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(piechniczek)
Wiking
^marta^ napisał:
po pierwsze te 3300 nok miesiecznie to tylko dla dzieci w przedziale od 1 roku do 3 lat,
po drugie w PL nie mozesz pobierac zasilku z mops'u, czyli polskiego rodzinnego,
po trezcie trzeba spelnic warunki wymagane przez NAV, czyli m. in meldunek pod tym samym adresem i DZIECKO MUSI BYC W NOREWGII

Wszystko co napisałaś jest wierutną bzdurą bez wyjątku !!! wprowadzasz ludzi w błąd, nie udzielaj inormacji na tematy o których nie masz zielonego pojęcia !!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
100 Postów

(SUZII)
Początkujący
A ja ci radze poczytac zmiany ktore wprowadzil Nav i bedziesz sie mogl wypowiedziec na ten temat.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(piechniczek)
Wiking
SUZII napisał:
A ja ci radze poczytac zmiany ktore wprowadzil Nav i bedziesz sie mogl wypowiedziec na ten temat.....

Ciekawy jestem kiedy nav wprowadził te zmiany !!! buahahaha jakoś teraz znowu to załatwiam i nic się nie zmieniło - kolejny dobrze poinformowany forumowiczu !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
P & B .
(pawello)
Początkujący
Wszystko co napisałaś jest wierutną bzdurą bez wyjątku !!! wprowadzasz ludzi w błąd, nie udzielaj inormacji na tematy o których nie masz zielonego pojęcia !!! Nie wszystko to bzdura.Wysokosc tego dodatku i okres w jakim jest wyplacany to prawda.To ze w pl niemozna pobierac zasilku rodzinnego tez sie zgadza.A to czy dziecko musi mieszkac z rodzicem w norge to niestety niewiem bo mam ich tu wszystkich na miejscu to sie tym nie interesowalem... Sorki ale jeszcze sie nie nauczylem wstawiac cytatow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok