piechniczek napisał:
Renatka napisał:
dlygo czekales na ten zasilek po zlozeniu dokumentow?
Około 5 miesięcy od złożenia pisma. Załatwiałem to w NAV Andebu komune. Dołączyłem do formularza tylko akt ślubu, akty urodzin dzieci. Jeżeli powiesz w USC w polsce, że potrzebujesz te akty w języku angielskim w celu uzyskania zasiłu na dzieci u zagranicznego pracodawcy otrzymasz od ręki przetłumaczone odpisy bez żadnych opłat. Ponadto otrzymałem zasiłek pomimo, iż nie jestem zameldowany na tym samym adresie w polsce co żona. MOPS w polsce zarządał ode mnie tylko orginału umowy o pracę, ale oddał mi kopię potwierdzoną urzędowo.
Pozdrawiam
Kurcze, to ciekawe dlaczego ja czekam na te 970 NOK tak długo?? w zeszłym roku dokladnie w maju mąż składał dokumenty i do tej pory nic nie mamy, niby czeka się teraz na rodzinne półtora roku-czy to prawda?
Natomiast to 3303NOK otrzymuję normalnie...tzn, dziecko skończyło rok w grudniu, a my składaliśmy papiery na miesiąc przed ukończeniem przez dziecko roczku i w styczniu już pieniążki wpłynęły na konto... Dodam od siebie,że my tutaj wszyscy jesteśmy zameldowani.
Z tym kursem dla matek, to bardzo ciekawe....
pozdrawiam